Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Artikel

Så det kan bli när man jobbar hemifrån

Ibland behöver jag jobba hemifrån, för att helt enkelt få saker gjorda och få arbeta i fred. Jag tycker om att ha det städat omkring mig när jag jobbar så kvällen innan försöker jag se till att arbetsrummet ser bra ut och att även köket är trevligt att gå in i.

Så även denna gång. Jag plockade ihop lite saker och det som blev kvar att göra var sådan som var bra att ha som avbräck från stirrande i t ex ett Excel-ark. Jag har en förmåga att glömma att ta pauser när jag sitter hemma, så nu har jag lärt mig några knep för att komma ifrån skrivbordet. Plocka ut diskmaskinen när maten till lunchen värms upp är en av sakerna. Men även kolla att kylen inte har några vissna grönsaker eller dyl. tillhör sådan liten ”paus gympa”. Eftersom jag i princip jobbar hemifrån en gång i veckan, blir det aldrig mycket att rensa, inte heller så gammalt. Utom idag!

Här gick jag i godan ro, i egna tankar kring jobbet, värmde maten till lunchen, pratade med hunden (som inte ville gå ut på promenad för det stormade ute) och så plötsligt öppnade en burk med någonting som borde slängas för ett tag sedan. Jag viste att det är nog gamla lunchrester, men det som stirrade tillbaka på mig från burken var helt enkelt makalöst. Att man ibland har en penicillinodling i någon burk händer ju säkert alla, men detta har passerat alla kända, av mig i alla fall, stadier. Någonting mycket slemmigt, lurvigt och på något sätt missnöjt stirrade på mig från burken.

Jag försökte blunda och vända burken upp och ner i en soppåse för att kasta detta, vad det nu har blivit. Men icke! Det har bitit sig fast eller helt enkelt krävt någon slags besittningsrätt. Har man bott i en burk längre än… eller om penicillinstadiet har passerats med… då ska man få bo kvar!

Jag var tvungen att kika om innehållet ramlade ut efter att jag dängt burken i kanten på sopkorgen. Men nej, eländet har bitit sig fast, blängde nu tillbaka och darrade besynnerligt på allt det slemmiga och lurviga.

Alla tankar på Excelberäkningar och jobb for sin kos när kriget mot kylskåpsockupanten började. Jag var fast besluten att denna grej ska bort, och den var fastbesluten att bo kvar. Det var nära att hela burken med sitt vidriga innehåll åkte i soporna. Men det är ju en fin burk, stapelbar och allt! Så jag dängde frenetiskt i kanten på sophinken och ”plötsligt hände det”! Hade varit roligare om det var en triss som gav vinst, men nej, hela äckligheten åkte ut och in i påsen! Men som sista hämnd för denna vräkning spred sig en odör helt omöjlig att beskriva. Om vi hade haft ohyra i köket, men vad säger jag(?) i hela huset, då hade denna varit död bara några sekunder efter att stanken kom ut. Nu gällde det att agera snabbt, hälla kokhet vatten i burken och flera liter Yes, spola och spola…

Lunchen fick vänta, eller snarare, den ställdes in. Plötsligt kände jag ett överväldigande behov av att gå tillbaka till arbetsrummet och jobba. Minsta tanke på lunch eller en kopp fika fick håret att resa sig och magen att vända flera varv. Men även en rädsla spred sig i kroppen, tänk om det slemmiga och lurviga väntar på mig och hoppar ut från soporna så fort som jag öppnar dörren till skåpet? Eller tänk om det som skulle ha runnit ner i slasken lurar bara vid närmsta rör krök för att hoppa upp igen?!

Nä, det är nog bäst att vänta på min man, och hoppas att han tar hand om det vatten och Yes fyllda burken och även vågar kasta soporna.

Men fram till dess, jobbar jag frenetiskt och håller mig mycket upptagen!

Dorothea F.

Musik

100% Blaxploitation: 100 Essential Funky Tracks

Backyard Babies — THEM XX: 20th Anniversary Box

Badly Drawn Boy — It’s What I’m Thinking, Pt 1: Photographing Snowflakes

Black Country Communion — Black Country

Black Mountain — Wilderness Heart

Britta Persson — Current Affair Medium Rare & Säkert — Facit

Bryan Ferry — Olympia

Charlie Persson & Kollektivet — Lejon och lamm

Daniel Norgren — Horrifying Deatheating Bloodspider

Danko Jones — Below the Belt

Deerhunter — Halcyon Digest & The Walkmen — Lisabon

Dimmu Borgir — Abrahadabra

Ed Harcourt — Lustre

Edwyn Collins — Losing Sleep

Elton John/Leon Russell — The Union

Elvis Costello — National Ransom

Håkan Hellström — 2 steg från Paradise

Helmet — Seeing Eye Dog & Black Label Society — Order of the Black

Hion Martell — Will Cure Any Disease

James LaBrie — Static Impulse

Jasmine Kara — Blues Ain’t Nothing but a Good Woman Gone Bad & Hälsa henne att hon skall dö

Jay-Z — Dear Summer & Ice Cube — I Am the West

Jeff Beck — Emotion and Commotion; Joe Bonamassa — Black Rock & Walter Trout — Common Ground

Joe Cocker — Hard Knocks

Junip — Fields

Killing Joke — Absolute Dissent

Kiske/Somerville — Kiske/Somerville & Paul Gilbert — Fuzz Universe

Korta musikrecensioner LIX

LCD Soundsystem — This Is Happening

Manic Street Preachers — Postcard from a Young Man

Mark Ronson and The Business Intl. — Record Collection

Mavis Staples — You Are Not Alone

Monster Magnet — Mastermind

Neil Young — Le Noise; Eric Clapton — Clapton & Phil Collins — Going Back

Nirvana — The Curio Box & Soundgarden — Telephantasm

No Age — Everything in Between & Glasser — Ring

OMD — History of Modern

Ron Wood — I Feel like Playing

Sufjan Stevens — The Age of Adz

The Bear Quartet — Monty Python

The Charlatans — Who We Touch & Kings of Leon — Come Around Sundown

The Posies — Blood/Candy

Therion — Sitra Ahra

Timber Timbre — Timber Timbre & Dylan LeBlanc — Paupers Field

Toby Keith — Bullets in the Gun

Usher — Versus; Macy Gray — The Sellout; Cee-Lo Green — Stray Bullets: The Mixtape Made of Gold; John Legends & The Roots — Wake Up & Danger Mouse & Sparklehorse — Dark Night of the Soul