Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Pop

Britta Persson — Current Affair Medium Rare @@

Säkert — Facit @@@

Britta Persson — Current Affair Medium Rare.Kvinnors perspektiv på hur kärleksrelationer fungera och bör fungera kan vi om läsa i böcker, poesi, film (stundtals), konst eller i detta fall musik, fungerar funktionellt som en ventilation så att känslorna och tankarna kanaliseras. Vi men kan ibland glömma bort vissa beteenden som vi kan ha. Stundtals orkar vi inte lyssna på våra kvinnor när det vill tala om problemen. Då kan vi uppleva det som att vår käraste tjattar och gnäller om absolut ingenting. Vadå fördjupa, vad menar du att jag inte lyssnar eller förstår. När detta beteenden möter oss, kan vi hävda att män och kvinnor inte förstår varandra, utan lever på olika planeter eller har olika upplevelsesfärer av saker och ting. vi relaterar inte till varandra på samma sätt. När den lögnen blir sann kan vi människor permanentbelägga det som en sanning som är orubblig, på grund av våra olika kön. Detta köper inte jag alls. För visst kan det stämma med vissa fakta att vi har vissa olika biologiska funktioner som avskiljer oss åt naturligt. Men det förändrar inte våra mentala kartor eller hur vi förhåller oss intellektuellt. Där är vi alla människor lika men har individuella personliga läggningar och behov som kan avgöra våra liv. Britta Perssons nya skiva är ett exempel på att skriva om relationer och försöka förstå personliga relationer, åtminstone tolkar jag det så. Mjuka texter som är frågeställningar om vad man vill uppnå eller vad vill motparten stundtals uppnå med sin relation med mig. Det finns också mera bitska ironiska undertoner. Så jag har inga problem med Britta Persson texter. Utan det är själva musiken som jag hakar upp mig på. Det är på något sätt lite irriterande att musiken både känns som den hade distans till sitt subjekt i texter, men musiken låter inte alltid så. Utan då och då känner jag att musiken närmar sig själva textens budskap eller innehåll. Distansen stör mig fast visst är det så att musiken hos Britta Persson inte upplever detsamma. Hon har med god vilja skapat alltihopa utifrån sin förutsättning som kreativ konstnär bakom skivan. Britta Persson vet naturligtvis bäst själv vad som gäller för hur skivan skall kännas eller hur den är verkligen är i sin finaste form. Men undertecknad försöker finna en ton som kan få mig att skälva en aningen. Men så blir det inte fullt ut. Musiken fastnar hos mig mellan två lägen bra texter men inte lika fantastisk musik.

Säkert — Facit.Annika Norling har däremot blivit ett fenomen likt Marie Bergman, som slagit an hos många. Jag tror inte att Säkert nått samma status som Håkan Hellström. Men folklig på ett sätt tror jag nog hennes skivor gjort hennes som artist. Annika som tillfället övergivit amerikanska artistnamn för anamma sitt svenska alter ego. Det gör hon rätt i. Nya skivan tycker jag mycket om. Även om vissa arrangemang till sångerna är lite för stumma och har det där typiska svenska indiepopdragen i stilen när Annika Norling sjunger sina låtar. Men det är fint och stimulerar min känslor på ett positivt sätt. Musiken är trots de lite tunga relationstankarna lättsamma och smittsamt befriande pop som uppeggar människors tankar på hur bra sex och kärlek faktiskt kan vara. gå i säng med en du älskar och uppvakta den du älskar med Annika Norlings/Säkerts sånger. Jag diggar pop som kan få oss förstå saker lite bättre. Annika Norling/Säkert bygger upp en solid konstruktion till skiva som kan sägas ha bra balkar inbyggda. Musiken är sköna subtila små pärlande fåror av känslomässiga bryggor mellan passion och vardagskärlek. En platta som brinner med lagom av passionsglöden i behållning. Säkert berättar något fint för oss och jag lyssnar gärna på det.

Musik

100% Blaxploitation: 100 Essential Funky Tracks

Backyard Babies — THEM XX: 20th Anniversary Box

Badly Drawn Boy — It’s What I’m Thinking, Pt 1: Photographing Snowflakes

Black Country Communion — Black Country

Black Mountain — Wilderness Heart

Britta Persson — Current Affair Medium Rare & Säkert — Facit

Bryan Ferry — Olympia

Charlie Persson & Kollektivet — Lejon och lamm

Daniel Norgren — Horrifying Deatheating Bloodspider

Danko Jones — Below the Belt

Deerhunter — Halcyon Digest & The Walkmen — Lisabon

Dimmu Borgir — Abrahadabra

Ed Harcourt — Lustre

Edwyn Collins — Losing Sleep

Elton John/Leon Russell — The Union

Elvis Costello — National Ransom

Håkan Hellström — 2 steg från Paradise

Helmet — Seeing Eye Dog & Black Label Society — Order of the Black

Hion Martell — Will Cure Any Disease

James LaBrie — Static Impulse

Jasmine Kara — Blues Ain’t Nothing but a Good Woman Gone Bad & Hälsa henne att hon skall dö

Jay-Z — Dear Summer & Ice Cube — I Am the West

Jeff Beck — Emotion and Commotion; Joe Bonamassa — Black Rock & Walter Trout — Common Ground

Joe Cocker — Hard Knocks

Junip — Fields

Killing Joke — Absolute Dissent

Kiske/Somerville — Kiske/Somerville & Paul Gilbert — Fuzz Universe

Korta musikrecensioner LIX

LCD Soundsystem — This Is Happening

Manic Street Preachers — Postcard from a Young Man

Mark Ronson and The Business Intl. — Record Collection

Mavis Staples — You Are Not Alone

Monster Magnet — Mastermind

Neil Young — Le Noise; Eric Clapton — Clapton & Phil Collins — Going Back

Nirvana — The Curio Box & Soundgarden — Telephantasm

No Age — Everything in Between & Glasser — Ring

OMD — History of Modern

Ron Wood — I Feel like Playing

Sufjan Stevens — The Age of Adz

The Bear Quartet — Monty Python

The Charlatans — Who We Touch & Kings of Leon — Come Around Sundown

The Posies — Blood/Candy

Therion — Sitra Ahra

Timber Timbre — Timber Timbre & Dylan LeBlanc — Paupers Field

Toby Keith — Bullets in the Gun

Usher — Versus; Macy Gray — The Sellout; Cee-Lo Green — Stray Bullets: The Mixtape Made of Gold; John Legends & The Roots — Wake Up & Danger Mouse & Sparklehorse — Dark Night of the Soul