Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

NYTT

Vi har så sakteliga börjat med Blaskans blogg

Bloggen hittar du här - Blaskans blogg


Blaskan finns även på Facebook

Blaskan på Facebook

Kåseri

Glesbygd II

Bil i glesbygd.Då har man haft semester och en del av den tillbringades givetvis nere i Halland, när det slogs regnrekord därnere, 70 mm på ett dygn. En annan som hade tänkt sig lite sol och bad där nere på de fina stränderna vid Mellbystrand. Vi gav upp efter ett par dagar och åkte hem, ska det vara regnigt så kan man ju lika gärna vara hemma resonerade vi. Så vi åkte hemåt i regnrök och dålig sikt. Och bevittnade ett par riktigt vådliga omkörningar, en bil fick vattenplaning och höll på att åka i diket med full fart men det redde sig till slut.

När vi hade varit hemma några dagar och tvättat kläder och pustat ut så var det dags att åka upp till Dalarna. När vi åkte dit upp så åkte vi över Falun i stället för Rv. 70 fartkamerornas förlovade väg och över Borlänge rondellernas stad. Det regnade ordentligt, och det blev återigen en resa i regnrök och dålig sikt.

När vi hade varit där uppe några dagar så skulle vi posta vykort, då visade det sig att de hade tagit bort den gula postlådan som fanns några meter utanför huset, till södra änden av byn. Tråkigt för alla äldre som har svårt att gå eller de som inte har eller kan köra bil. Förra året hade de tre eller fyra postlådor i byn. Så det blev till att åka bil ett par kilometer för att posta vykorten. Affären i byn stängde de ju förra året, så ska man handla mat så får man åka bil eller buss c:a 5 mil (bussen går numera en gång om dagen, förra året gick det en buss på morgonen och en buss på eftermiddagen) eller så får man ringa och beställa mat. På torsdagarna måste man beställa mat om man vill ha något i kylen. (Se även Glesbygd i Blaskan nr.2)

Hus i glesbygd.De har en matbuss som går förbi en gång i veckan. Det gäller att planera ordentligt, kommer man på att man vill äta nåt gott på kvällen så kan man glömma det med en gång. Vidare så har de stängt den närmaste bensinmacken också, till min stora förvåning. Den låg en mil utanför byn, de hade även en restaurang där. Men nu är det stängt och man undrar, ska det inte gå att driva affärsrörelse i glesbygd.

Jag hade nämligen räknat med att tanka där när vi skulle åka hem, men jag visste att det fanns en mack till, ytterligare ett par mil bort men när vi kom fram dit så visade det sig att deras bensin hade tagit slut. Så vi fick fortsätta och hoppas på att bensinen skulle räcka. Vid det här laget var det nästan så att vi åkte på bensinångorna och soppatorsk vill man ju inte ha mitt i vildmarken. Det går ju inte ens att ringa därifrån med yuppien, det finns ingen täckning där så där har Comviq, Vodafone och Telia något att jobba på.

Nu nådde vi fram till Orsa och kunde tanka som tur var, sedan så fortsatte vi resan hem utan missöden.

Om Dr. Rock |

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #8 2003

Gästskribenter

Göta Kanal (av Thommy Sjöberg)

Artiklar

Kommunism och antikommunism

USA öppnar vidderna inför världen

Kåserier

Glesbygd II

Kulturreportage

Irrfärder i Roslagen

Politik

I maktens värld

Con Coughlin — Saddam — The Secret Life

Den svenska modellen

Latinamerika och Cuba

USAs policy

Vad är terrorism?

Böcker

Korta bokanmälningar V

Kafka skriver brev medan Breton talar om surrealism

Musik

Audio Bully — Ego War

Bluesmusiken

Country

José González

Los Lobos

Michael Schenker Group — Arachnophobiac

Musikkrönika — Ryan Adams

Musiktidskrift Sonic II

Otis Redding

The Flicker — Phases

The State Of Floral Beings

Washington Square Memoirs

Filmer

På TV

The Job

I narkotikans spår

Mat & Dryck

Fläskkarré i tomatsås på Evas vis