Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

NYTT

Vi har så sakteliga börjat med Blaskans blogg

Bloggen hittar du här - Blaskans blogg


Blaskan finns även på Facebook

Blaskan på Facebook

Kåseri

Ålderskrämpor

Här kan du få mer information — Tankspriddas Riksförbund

Skruvmejsel

Sitter i soffan och fixar med att laga en klocka, äter glass och lyssnar på musik. Det är lite pillgöra, så jag tar pauser lite då och då för att äta glass. Glassen tar slut, klockan är i smådelar, men felet fixat. Beslutar att belöna mig med mer glass. Ut i köket och skedar upp rejält med glass, sen tillbaks till soffan. Njuter av glassen och musiken. Ska sätta igång med att skruva ihop klockan. Var är skruvmejseln? Inte på soffbordet. Reser mig, men den finns inte i soffan heller. Ej heller på golvet. Äter lite glass. Kollar en gång till på bordet, soffan och golvet. Börjar bli lite irriterad. Går ut i köket, ingen skruvmejsel. Tillbaks till soffan, mer glass. Ok. Grundlig genomsökning. Skruvmejseln ligger inte på bordet. Kryper på golvet, kollar under soffan, ingenting. Lyfter på kuddar, inget. Glass. Kollar noggrant på vägen till och från köket, inget. Eftersom jag inte varit på toaletten kollar jag för säkerhets skull att jag inte lagt ifrån mig den där när jag inte var där. Mycket riktigt, skruvmejseln finns inte där. Tänder en cigg och försöker rannsaka vad jag gjort. Jag har inte bytt cd så jag kollar att skruvmejseln inte finns bland skivorna eller vid anläggningen. Den finns självfallet inte där. Fimpar och äter upp glassen. Ångest. Fånstirrar tomt. Tomtar? Oknytt? Svart hål? Bestämmer mig för att trösta mig med mer glass. Öppnar frysen, tar ut glassen och glor på skruvmejseln som ligger bredvid …

Posta brev

Går till centrumet för att posta ett brev och handla. I området där jag bor finns det en brevlåda, går förbi den. Utanför centrumet finns en brevlåda, går förbi den. Inne i centrumet går jag förbi Posten. Handlar och har ett sjå att hålla reda på brevet. När jag ska betala tappar jag plånboken när jag klämmer fast brevet under armen för att inte tappa det. När jag packar in varorna blir jag medveten om att jag inte postat brevet. Suck! På väg hem går jag förbi de tre brevlådorna. Tappar nycklarna när jag än en gång försöker hindra brevet att trilla. Packar upp varorna, upptäcker att jag fortfarande håller i brevet. Fånstirrar tomt och går iväg för att posta brevet. Lyckas.

Förkylning

Känner av att det är en förkylning på gång. Tar de sista Kan Jang-tabletterna och går sedan iväg för att handla mer såna. I centrumet slår det mig att jag kanske ska köpa en whisky för medicinska skäl. Johnnie Walker Red Label blir det eftersom jag tänker göra en häxbrygd. Sen in i mataffären för de övriga ingredienserna. Passar på att köpa några goda kakor för att trösta mig. Och glass, det är ju bra mot förkylning. Och honing. Samt lite mat och annat jag behöver. Kommer hem fixar häxbrygden och plågar i mig den. Ska sedan ta Kan Jang. Den är slut. Det var ju därför jag gick iväg. Velar en smula om jag kommer att klara av att ragla iväg efter att druckit denna häxbrygd. Inser att jag nog är förkyld och behöver tabletterna. Så det är bara att stövla iväg och handla.

Anledningen till detta kåseri över mina ålderskrämpor är ett e-brev jag fått. Tack o lov! eller kanske inte, så verkar det vara fler som har problem med närminnet.

ÅNN

Nyligen blev jag diagnostiserad med ÅNN (Åldersbetingad Nedsättning av Närminnet).

Så här visar sig symptomen:

Jag bestämde mig för att tvätta min bil. När jag började gå mot garaget upptäckte jag posten på hallbordet. Jag borde kolla igenom posten innan jag tvättar bilen, sa jag till mig själv.

Jag lade bilnycklarna på bordet, lade reklamen i papperskorgen under bordet och lade märke till att papperskorgen var full. Jag lade därför tillbaka räkningarna på bordet och beslöt mig för att tömma papperskorgen först.

Eftersom jag trots allt går förbi postlådan på vägen för att tömma papperskorgen kan jag lika väl betala räkningarna först. Jag ser mitt checkhäfte liggande på bordet, men det finns bara en check kvar. Mina extra checker ligger på skrivbordet på kontoret, så jag går in på kontoret där jag finner en flaska juice som jag börjat dricka från. Jag skall börja leta efter mina checker, men först måste jag ställa undan juicen så att jag inte spiller ut den över skrivbordet. Juicen håller på att bli varm, och bör ställas in i kylen för att hållas kall.

På väg till köket för att ställa in juicen i kylen, fångar min blick en vas med blommor som står på bänken. Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet och ser mina läsglasögon som jag letat efter hela morgonen liggande på bänken. Det är bäst att jag lägger tillbaka dem på mitt skrivbord, men först skall jag vattna blommorna.

Jag lägger ifrån mig glasögonen på diskbänken och fyller en vattenkanna med vatten då jag plötsligt får syn på fjärrkontrollen till TV:n. Någon har lagt den på köksbordet. Ikväll när vi skall se på TV så kommer vi att leta efter fjärrkontrollen, men ingen kommer ihåg att den ligger på köksbordet. Jag borde lägga tillbaka den, men först skall jag vattna blommorna.

Jag häller lite vatten på blommorna, men det mesta hamnar på golvet. Jag lägger tillbaka fjärrkontrollen på bordet för att gå och hämta lite papper att torka upp vattnet med. Sedan går jag tillbaka till hallen för att försöka komma ihåg vad det var jag planerade att göra.

Vid dagens slut är bilen fortfarande inte tvättad, räkningarna är inte betalda, det står en flaska med varm juice på bänken, blommorna är inte vattnade, det finns forfarande bara en check i mitt checkhäfte, jag kan inte hitta TV:ns fjärrkontroll, jag kan inte hitta mina glasögon och jag har ingen aning om var bilnycklarna har blivit av.

Jag försöker förstå varför ingenting har blivit gjort idag; det är förbluffande, för jag vet att jag varit upptagen hela dagen och jag är helt färdig.

Jag är medveten om att detta är ett allvarligt problem, och jag skall söka hjälp för det, men först skall jag kolla min e-post.

Kan inte du vara snäll och göra mig en tjänst?

Skicka detta e-brev till alla du kan tänka dig uppskattar det, för jag kan inte komma ihåg vilka jag redan har skickat detta till!

Om Mr. Snaggus |

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #10 2003

Stefan Hammarén

Av det perfekta recensionsobjektet

Ett knippe udda recensioner

Stefan Whilde — Guide till lidelse & laglöshet

Thommy Sjöberg

Mellan Byxelkrok och Byerum

Michael Ståhlberg

Kompisar från förr

Vikten av korrekt information

Ulf Thorén

Två Fröding för en Selma

Länkar

Rekommenderade hemsidor

Essäer

Ola Hansson — en stor diktare

Verner von Heidenstam

Oscar Levertin

Det kristna budskapet

Människokärlek och humanitet

Kristna kyrkornas budskap

Gud i själva sökandet

James Redfield

Artiklar

Tommy Hansson reaktionär eller?

Hard Rock Café Stockholm

Hard Rock Café

Kåserier

Salomon Schulman

Trängselavgifter & biltullar II

Ålderskrämpor

Journalistik

Tony Parson

Ny bok om DN

Politik

Den underliga kritiken mot demokratin

Den fattiga delen av USA

USA:s fula baksida

Göran Mjöberg — Amerikansk gryning

Arkitektur

Nya Kista Centrum

Rinkeby Torg 2003

Böcker

Arto Paasilinna — Världens bästa by

Thage G. Peterson — Olof Palme som jag minns honom

Böcker om förändringar i livet

Nya noveller med Lars Ardelius och Roy Jacobsen

Tidskrifter

Moore

Musik

Andrew W.K. — Wolf

Barbara Dickson

Bob Dylan — Rolling Thunder Revue

Broder Daniel

CD-priserna sänks i USA

George Jackson & James Carr

Gorky’s Zygotic Mynci — Sleep Holiday

Iron Maiden — Dance of Death

Ken — Inblicken

Kort om musik

Kraftwerk — Tour de France Soundtracks

Marianne Faithful går vilse i det moderna

Moodymans jazzsoul

MTV fyller 20 år

Musik från New York

My Morning Jacket — It Still Moves

Neil Young — Greendale

Om musiklyssning

Peter LeMarc

Rap-musik tortyrredskap i Sydafrika

Raveonettes — Chain Gang of Love

Retro II

Rick Renström — En djävel på gura

Rough Trade Shops — Post Punk 01

Soulguden Smokey Robinson

Tobias Sammet’s — Avantasia — The Metal Opera Part 2

Filmer

På TV

Hundhotellet

Mat & Dryck

Caol Ila

Fläskfilé med ananas och banan

Åkerbärslikör