Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

NYTT

Vi har så sakteliga börjat med Blaskans blogg

Bloggen hittar du här - Blaskans blogg


Blaskan finns även på Facebook

Blaskan på Facebook

Artikel

Sex år och svensk hora

Det började när Fatima var sex år gammal. Hennes adoptivpappa brukade komma in till henne i hennes rum när hon låg och sov. Han stack in sin hand under täcket och började smeka henne samtidigt som han tillfredställde sin egen sexuella lust. Allt kretsade omkring sexualitet. I tidningar publicerade han bilder på träd som såg ut att ha samlag, allt i en anda som för tankarna till fnittrande gubbar som kokar hembränt i källaren. Det dröjde inte länge förrän de sexuella övergreppen övergick till att bli helt genomförda samlag på alla möjliga sätt. Adoptivflickan hade bara att foga sig. Hon fick det ”passande” smeknamnet ”Horungen”.

Hennes adoptivmor stod och såg på när maken våldtog flickan. Mamman sa aldrig något. Hon bara tittade på. Hon skyddade maken. De hade ju tillsammans köpt barnet för dyra pengar och lagt ner så mycket tid och möda på att hämta hem det. Flickan var deras ägodel. Då hade de rätt att göra vad de ville med det också. Sinnesjukdomen och vansinnet präglade deras världsbild.

När flickan var tretton år berättade hon för en vän att hon aldrig hade varit lycklig. Hon sa att hon skulle flytta hemifrån så snart hon kunde. Hon uttryckte att hennes adoptivföräldrar var sjuka i huvudet och att hennes adoptivmor var den vidrigaste människan på jorden. Hon skrek upprepade gånger ”Jävla horjävel!” åt adoptivmamman. Det var ett tydligt tecken på att någonting var fel.

När flickan en gång erbjöds att sova över hos en äldre man och hans hustru sa flickan högljutt: ”Då våldtar du mig bara.” Jaha… det var sådana erfarenheter hon hade. Var hon ensam med ett äldre par så förväntade hon sig att hon skulle komma att bli våldtagen. Sådan var hennes världsbild.

Men hon är inte ensam. De är många — de som utnyttjas av individer med miserabel människosyn. Övergrepp inom familjer och adoptivfamiljer hör till vanligheterna, men ingen vill kännas vid att det förhåller sig på det sättet. Unga kvinnor och även män, flickor och pojkar utnyttjas av morbida varelser med stark sexualdrift. Förövarna bryr sig inte om att övergreppen ofta leder till självmordsförsök och utplånad självkänsla hos den som utsätts för begreppsvidrig behandling. Trygghet är för många människor ett ord som saknar innebörd.

Förövarna är ofta auktoritära och tvingar offren genom förtryck och hot att hålla tyst — ibland hela livet. Då och då mördar de sina offer. Skammen ruttnar i själen på de våldtagna som inte lyckas ta livet av sig. De skär sig i handleder och fotleder, blir alkohol- eller tablettmissbrukare. Omgivningen ser sällan något, och om någon upptäcker att det inte står rätt till så blundar man hellre för den bistra verkligheten än att försöka rädda ett liv och stötta en skör individ och en människa vars hela inre skriker efter hjälp — för de ropar, men på språk som få förstår.

Mikael Bäckman
Leg sjuksköt
Danderyd

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #11 2003

Stefan Hammarén

Märkliga recensionbojekt, samt The wood book

Mikael Bäckman

Sex år och svensk hora

Thommy Sjöberg

Golf

Limerickar

Brazzaville (av Mikael Bäckman)

Essäer

Lotta Lotass — Aerodynamiska tal

Bruno K. Öijer

George Simenons tänkande kommissarie Maigret

Artiklar

Feminismens många ansikten

Kritik av vägavgift

Kritikern som skriver

Kommentarer

Ankdammen i Sverige och Dr. Phils hyckleri

Dr. Indies politiska kommentarer II

Svensk tilltro på samhället

Konst

Magasin 3

Sven X Erixson på Liljevalchs

Böcker

Ärlans Förlag

Stephen Hawking — Universum i ett nötskal

En kritiker av rang talar

Robert Muchembled — Djävulens historia

Patricia Cornwell — Porträtt av en mördare (Jack Uppskäraren — Fallet avslutat)

Musik

Afrotronic 2

Bad Cash Quartet

Basement Jaxx — Kish Kash

B.B. King

Black Rebel Motorcycle Club

Hot Hot Heat — Make Up the Breakdown

Josh Rouse — Love Vibration

Mad Lee Riot

Memphis Minnie

Pulps sista strid

The Strokes — Room on Fire

The Verve — Remixed 2

Filmer

På TV

Vita Huset

Intervjuer

Presentation av Vänster.nu

Intervju med Vänster.nu

Sport

Karjala Cup — Fiasko