Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

NYTT

Vi har så sakteliga börjat med Blaskans blogg

Bloggen hittar du här - Blaskans blogg


Blaskan finns även på Facebook

Blaskan på Facebook

Blaskan #11 2003

Ledare

Vart är Sverige på väg, detta fina land som man har vuxit upp i. Man läser om asfaltskarteller, bensinkarteller plus alla dessa affärer som Skandia Liv, SEB Liv, Länsförsäkringar m.fl. har gjort. Så man får mycket sämre pension än det som utlovades. Söner till högt uppsatta chefer får flotta fashionabla lägenheter på de finaste adresserna, som de sedan kan sälja för en dyr penning. Men ska jag ha en lägenhet så får jag vackert betala. Jag fick ingen lägenhet av Skandia Liv eller Länsförsäkringar. Den ena skandalen efterträder den andra, att ha mage att utnyttja svenska småsparare så till den milda grad, att de får sitta och suga på tummen på ålderns höst, bara för att man litade på alla ljuvliga ord om ett tryggt sparande för en bra och trygg ålderdom. Det är för ruttet rent ut sagt. Jag läste att man måste spara 4000 kr/mån för att få ut en dräglig pension på ålderns höst men vilken sjuksyrra har råd att spara så mycket?

Sedan har vi polisen som jagar fortkörare med en massa plåtskåp med kameror i, men alla våldsbrott och annan brottslighet då, de ärendena läggs på hög. Man straffar en fortkörare som kör på en öde motorväg mitt i natten med gles trafik hårdare än en som har rånat en bank eller slagit ner någon på stan. Nä det är för hemskt, sätt in trafikpoliserna i riktigt polisarbete istället, och koncentrera er på riktiga brott istället för att sy fast folk för små trafikbrott. Ok … gör man grova fel i trafiken ska man givetvis åka dit, om man är till fara för andra.

Sedan har vi sjukvården där krävs det att man gör om hela systemet, varför ska det behövas en remiss för att komma in på akuten i vissa landsting. Eller att vissa sjukhus måste lägga ner, och detta enorma slöseri som har kommit fram nu, att chefernas löner har ökat med 16000 kr./månaden sedan år 2000, det är ju inte undra på om landstingen går dåligt när cheferna inte har någon moral. Det som håller på att hända är ju att de för in den Amerikanska modellen på sjukvård, med den skillnaden att Amerikanarna betalar mycket mindre i skatt.

Det måste ju gå att ändra till det bättre. Så man får den service man förtjänar, vi som betalar så mycket i skatt här i Sverige.

Vidare har vi alla bolagiseringar som har gått på tok, kolla bara på fransmännen de roffar åt sig allt de kan här i Sverige, men kommer man som svenskt företag och vill in på franska marknaden, då blir det stopp direkt. För deras järnväg, post, eldrift är så helstatligt det kan bli. Ska man inte slåss på lika villkor?

Ett litet P.S. från Dr. Indie

En radikal sajt

Dr. Indie liksom Blaskan gillar sajter där man kan få tag i radikal och utmanade böcker, musik osv. Ung vänster är en del i den ytterst nya radikala sajten Red Planet, där jag i några tillfällen beställd aktuell litteratur. Böcker som verkligen visar upp dom tankar om man är borgerligt sinnad inte alls gillar. Här länken till — Red Planet

Moralens Väktare

Moralpanik över South Park

South Park Elementary.

Mr. Snaggus Dr. Indie Dr. Rock

Blaskan beräknas utkomma den första måndagen i månaden.
Skicka era artiklar senast lördagen veckan innan, tack!
Bidragen adresseras lämpligen till Redaktionen

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #11 2003

Stefan Hammarén

Märkliga recensionbojekt, samt The wood book

Mikael Bäckman

Sex år och svensk hora

Thommy Sjöberg

Golf

Limerickar

Brazzaville (av Mikael Bäckman)

Essäer

Lotta Lotass — Aerodynamiska tal

Bruno K. Öijer

George Simenons tänkande kommissarie Maigret

Artiklar

Feminismens många ansikten

Kritik av vägavgift

Kritikern som skriver

Kommentarer

Ankdammen i Sverige och Dr. Phils hyckleri

Dr. Indies politiska kommentarer II

Svensk tilltro på samhället

Konst

Magasin 3

Sven X Erixson på Liljevalchs

Böcker

Ärlans Förlag

Stephen Hawking — Universum i ett nötskal

En kritiker av rang talar

Robert Muchembled — Djävulens historia

Patricia Cornwell — Porträtt av en mördare (Jack Uppskäraren — Fallet avslutat)

Musik

Afrotronic 2

Bad Cash Quartet

Basement Jaxx — Kish Kash

B.B. King

Black Rebel Motorcycle Club

Hot Hot Heat — Make Up the Breakdown

Josh Rouse — Love Vibration

Mad Lee Riot

Memphis Minnie

Pulps sista strid

The Strokes — Room on Fire

The Verve — Remixed 2

Filmer

På TV

Vita Huset

Intervjuer

Presentation av Vänster.nu

Intervju med Vänster.nu

Sport

Karjala Cup — Fiasko