Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

NYTT

Vi har så sakteliga börjat med Blaskans blogg

Bloggen hittar du här - Blaskans blogg


Blaskan finns även på Facebook

Blaskan på Facebook

Musik

Intervju med Pavilion

Pavilion.


Fråga
Låtar om den eviga frågan om sökandet efter kärlek finns alltid med inom konsten liksom i rockmusiken. Hämtar Pavilion stoft ur er egen verklighet i låttexterna? Eller är det bara fiktiva berättelser ni sjunger om i sångerna?
Svar
Våra texter skrivs av Erik och en del av dem kretsar kring (olycklig) kärlek. De förmedlar ofta en viss sinnesstämning eller känsla, t.ex. uppgivenhet, ånger eller eskapism. Även om alla texterna inte är till punkt och pricka självupplevda så är sinnesstämningarna det. Berättelserna och de personer som ingår blir instrument för att framkalla dessa sinnestämningar kan man säga. Det är viktigt att mena det man sjunger, att kunna stå för det. Det måste vara äkta.
Fråga
Det är alltid roligt att veta något om bakgrunden till bandet Pavilion. Vilka är ni egentligen?
Svar
Vi är fem studenter som håller till i Lund, men vi kommer alla ursprungligen från skilda ställen i Sverige. Vi har tre smålänningar, en västkustbo och blekingebo. Tre utav oss pluggar till läkare och två till sjukgymnast.
Vi är: Erik Lövgren — 23 år — sång. Robert Roos — 23 år — gitarr. Mattias Carlströmer — 26 år — gitarr. Tomas Mattsson — 27 år — bas. Oskar Kalin — 27 år — trummor.
Huvuddelen av oss har spelat tillsammans i snart två år. Nu i höstas kom Oskar och tog över Mattias tidigare plats vid trummorna.
Fråga
Musikaliskt står det på Demoteket ni är Nirvana uppmixad med Oasis. Vad finns det mera för influenser i Pavilions musik? Vad lyssnar bandet på själv? Sånt gillar jag att få höra grupper berätta om.
Svar
Vi i bandet har väldig variation sinsemellan på vår musiksmak. Pop/rock, punk, metal, hip-hop, trance, klassiskt, lo-fi … ja, slår man ihop våra skivsamlingar hittar man nog allt mellan himmel och jord.
Fråga
Just nu mår den svenska rockscenen verkligen bra, nya talanger står på tur. Själv ser jag Pavilion som ett riktigt bra modernt rockband. Förr tyckte jag att det var svårare att få ut musik då branchen var liten och färre medier och alternativa vägar att gå. Är det lättare idag att få respons bland folk när det gäller Pavilions musik?
Svar
Eftersom de flesta av oss inte har varit så aktiva tidigare i någon bandverksamhet, har vi ju inget att jämföra med. Men jag kan tänka mig att det har blivit lättare att kunna exponera sin musik nuförtiden, speciellt m.h.a internet. Nu kan ju folk över hela världen lyssna på vår musik, fast det svåra är ju att de först och främst ska få reda på att vi finns. Det blir ju en väldigt konkurrens eftersom det är så lättillgängligt … så det måste till något speciellt ifall man ska synas bland alla artister som försöker göra sig hörda.
Möjligheten att kunna bränna skivor hemma tror jag har gjort att många fler band kan sprida sin musik, men återigen så blir ju konkurrensen mycket större. Ska man synas så måste man verkligen ligga i …
Mycket handlar dock också om att våga ta för sig, och vi försöker så gott vi kan. Vår skiva finns till salu på de största skivaffärerna i Lund. Vi har lämnat ut skivor till flera affärer i Lund där man ibland hör vår musik spelas. Vi spelas på studentradion i Lund. Vi har blivit intervjuade av Skånska Dagbladet och studentradion. Vi försöker också spela live så ofta vi kan, under hösten spelade vi bl.a. en gång/månad på Pub Delphi i Lund, och dessutom hade vi en hel del andra spelningar.
Fråga
Till sist vad kommer Pavilions framtid bli framöver 2004?
Svar
Nu det närmaste ska vi spela på Tivoli (Helsingborg) på musiktävlingen Popkorn den 21e januari. Sedan följer ännu en spelning på Kajplats 305 (Malmö). Därefter kör vi på och ska försöka spela live så ofta som möjligt, förhoppningsvis någon festival i sommar. Vi ska också spela in en ny demo, som vi hoppas ska kunna ge oss ännu mer spelningar (och eventuellt ett skivkontrakt). Vår nya hemsida är också på väg upp nu i dagarna — Pavilion.
Vi har tidigare hört kommentaren att eftersom vi är studenter så har vi inte tid att satsa på en musik-karriär … men jag tycker vi under hösten har bevisat att vi kan och att vi vill, så Pavilion kommer kämpa vidare med alla krafter nu under våren!

Se recension av Pavilion

Om Dr. Indie |

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #2 2004

Stefan Hammarén

Öppet (och slutet) brev om ljud och poesi

Berith Eliasson

Israel = konflikt?

Ms. Uzie

Upprop mot det moraliska förfallet på Stockholm Central!

Thommy Sjöberg

En film och skolans läroplaner

Limerickar

Kabul (av Gert Forsström)

Tasjkent (av Gert Forsström)

Hamburgsund (av Gert Forsström)

Mora (av Gert Forsström)

Lovikka (av Mikael Bäckman)

Artiklar

Globalisering

Hardt & Negri — Imperiet

Bra skrivet om EU

Rörelsernas tid

Essäer

Populärkulturella författare

Jack London — Stor socialistisk författare

Och så bläddrar vi i mänsklighetens drama

Svensk filmpolitik

Konst

Björn Albelin på Jakobsberg konsthall

Christer Holmberg utställer på Ensta Krog

Böcker

Tintin

Redaktionen hyllar Hergés Tintin som fyller 75 år

Tintins äventyr

Karl-Alfred

Karl-Alfred fyller 75 år

Musik

Intervju

Intervju med Pavilion

Blur — Thank Tank

Fattaru — Jordnära

Iced Earth — The Glorius Burden

Iggy Pop — Skull Ring

Josh Rouse — 1972

Joss Stone

Komeda — Kokomemedada

Kort om Fria Proteatern

Led Zeppelin — How West Was Won

Mary J. Blige — Love & Life

Mattias Alkberg BD

Orättvist om David Gahan

Patti Smith — Land

Pink Cream 69 — Thunderdome

Rufus Wainwright — Want One

Svensk bra pop

Symphorce — Twice Second

The Concretes & The Bear Quartet

The Mars Volta — De-Loused in the Comatorium

Tidskrifter om musik

Tiger Lou — Trouble and Desire

Tomas Andersson Wij — Stjärnorna i oss

Filmer

På TV

Simma lugnt Larry

Six Feet Under

Tips

Några februaritips