Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

NYTT

Vi har så sakteliga börjat med Blaskans blogg

Bloggen hittar du här - Blaskans blogg


Blaskan finns även på Facebook

Blaskan på Facebook

Musik

Intervju med Tiger Lou

Se recension av Tiger Lou — Trouble and Desire


Fråga
Din väldigt fina skiva Trouble And Desire innehåller en mycket stor skönhet och kvaliteter som är sällsynt i svensk pop. Hur gör man för att kunna fånga in så mycket i din musik, texter och arrangemang?
Svar
Tack så otroligt mycket för dina fina ord. Jag sitter ju här och blir generad och vet inte riktigt vad jag ska svara. Jag och Rolf (Klinth, min producent) sätter oss ner i hans lilla studio och låter magen och hjärtat styra och ställa bäst de vill. Allt går i ett enormt tempo, för att slippa tänka och analysera sönder låtarna och dess beståndsdelar. När jag skriver min musik gör jag det nästan alltid hemma, på min solnedgångsfärgade gitarr. Och eftersom jag inte repar med ett band så växer alla instrument och stämningar och ljudbilder fram i takt med att vi spelar in dem. Allting är väldigt på minuten. Då trivs jag.
Fråga
Namnet Tiger Lou är riktigt bra som artistnamn. Hur uppkom namnet Tiger Lou?
Svar
Jag letade efter ett namn att gömma mig bakom, då både Rasmus och Karl Kellerman lät lite väl osexigt. En dag såg jag filmen Fong Sai Yuk, där en av figuerna heter Tiger Lu. Namnet fastnade och jag la till ett o, eftersom mitt favoritbandnamn för stunden var The Lou Garou. Jag trivs i mitt nya namn. Fast sexig känner jag mig fortfarande inte.
Fråga
Det görs väldigt bra rockmusik i Sverige just nu. Vad kan det bero på att det görs så mycket stark rockmusik som Tiger Lou till exempel?
Fråga
Oj, jag har ingen aning. Har det inte alltid gjorts väldigt bra rockmusik i Sverige? Och resten av världen också för den delen. Allt går i cykler och just nu belyser vi väl rockband mer än vad vi gjorde för kanske 5-10 år sedan. Jag är inte så mycket för garagerock-svängen men hittar väl pärlor även där antar jag. Rock eller inte, bra musik fastnar alltid i mitt huvud.
Är Tiger Lou stark rockmusik? Vad roligt. Det ska jag säga till min lilla mor, hon frågar alltid hur hon ska benämna min musik, och jag svarar alltid pop. Nästa gång hon frågar säger vi: Stark ROCK! Hon kommer bli hur glad som helst. Men i övrigt … det finns massor med underbara svenska band och artister. Till mina favoriter hör: Andreas Tilliander, Vita, Cult Of Luna, Sounds Like Violence, The Concussions och Plej.
Fråga
Din kommande skiva som snart är ute i handeln. Vad har vi att vänta på den skivan, kommer dina kompositioner skilja sig från vad jag hört tidigare av din musik?
Svar
Jag tror inte att kompositionerna som sådana skiljer sig nämnvärt från något jag någonsin gjort. Det känns mest som man gör samma sak om och om igen. Gör inte alla band på jorden det? Ljudbilden och spretigheten är väl det man kommer tänka på mest antar jag. Jag har äntligen gjort en jättespretig skiva, precis en sån som jag länge velat göra. Jag känner mig väldigt nöjd med skivan i sin helhet och tror att den kommer fungera i många människors magar, huvuden och hjärtan. Jag tror inte jag får några femmor, men inte heller några ettor. Jag försökte inte skapa något komplext och innovativt mästerverk och jag kan glatt meddela att jag inte heller råkade göra ett. Det blev i kort, ett varmt, spretigt, snurrigt och kärleksfullt debutalbum.
Fråga
Sista frågan jag undrar gäller dina texter på singeln Trouble and Desire. Jag tänkte på den klassiska sketchen där Lars Ekborg frågar Beppe Wolgers vad han som poet influeras av, vardagen svarar Beppe Wolgers. Vad fångar ditt intresse när du skriver dina finstämda texter?
Svar
Vardagen är väl ett alldeles underbart svar och jag har nog ingenting att tillägga. Eller jo, film också. Det är kanske det viktigaste av precis allting här i världen.

Is This Tiger Lou? | Startracks

Om Dr. Indie |

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #3 2004

Stefan Hammarén

Thommy Sjöberg

Kommunismen tur och retur

Karin Ydner

Vemdalens bykrog

Mikael Bäckman

Hjälporganisationer

Patienterna förlorare på momsbelagd tandvård

Ulf Holmén

Hamell on Trial — Tough Love

Limerickar

”Amerka” (av Mikael Bäckman)

Essäer

Satirikern Mark Twain

Philip Bell — Världen efter 1945

Notis om science fiction

Feminism som retar gallfeber

Artiklar

Pakistan och Indien

Forskning omkring kommunismen

Michael Moore skäller på sitt land och avslöjar dumheter

Ett par viktiga utrikespolitiska händelser

Historia

Första världskriget

Prisbelönt poet

Marie Silkeberg — en poets röst

Böcker

Boktips inför våren

Om att upptäcka en författare

Försvarspolitiken i bokform och i verkligheten

Tecknade serier

Bizarro — nystartad serietidning

Musik

Intervjuer

Intervju med Tiger Lou

Air — Talkie Walkie

Courtney Love — America’s Sweetheart

Einstürzende Neubauten — Perpetuum Mobile

Franz Ferdinand

Guns N’ Roses första album

Jazz är skönhet och behag

Jens Lekman & Hundarna från söder

Jet — Get Born

Johnny Cash i dag

Karelia — Usual Tragedy

Lite om musik

Monster Magnet — Monolithic Baby

Peaches — vår tids feminist och sexualprofet

Singlar III

Sophie Rimheden — Wanting & Holding

The Central Bank

Whiskeytown — Pneumonia

Filmer

På TV

Joe Renato

Intervjuer

Intervju med Dick Erixon

Mat & Dryck

Macallan Elegancia 12 år