Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

NYTT

Vi har så sakteliga börjat med Blaskans blogg

Bloggen hittar du här - Blaskans blogg


Blaskan finns även på Facebook

Blaskan på Facebook

Politik

Politiska kommentarer II

Bush förklarar för hela världen att dom otäcka förnedrande bilder ockupationsmakten råkade uppvisade inte tillhörde USA:s rättsmedvetande, utan det är enskilda individer som ligger bakom dåden. Undersökning följer. I Svenska Dagbladet i början av Maj så menade en skribent från försvarshögskolan att USA misslyckades med krigsskälet massförstörelsevapnen övergick Bush till det moraliska skälet om demokrati. Men Irak kommer förmodligen haverera om inte FN och andra åtgärder sätts in omedelbart.

Arnold besökte som guvernör Israel för att sona Österrikes uppgående i nazismen. Att besöka mördaren Sharon var nog ingen hit. Åk hem igen.

Fidel Castro.Fidel Castro frös alla kontakter med EU. Han påpekade att EU var en gangstermobb som lydde under Washington. Naturligtvis kommer säker några vänsterpajsare tycka att Fidel har rätt. Men såklart att Fidel Castro tyckte bättre om Sovjetisk kommunistdiktatur, för Fidel Castro är van med att härska under enpartidiktatur. Anledningen är att EU kritiserade hur Fidels Castros regim arresterade 75 politiskt oppositionella. Frys ned Fidel anser Dr. Indie.

Nu läser jag Stefan Fölsters bok Jämlikheten som försvann (Ekerlids 2003). Tja, utifrån jämförelser mellan USA och Sverige kommer han fram till som Svensk Näringslivs chefekonom att avreglering och privatisering av allt som finns precis som i USA:S arbetsmarknad är enda sättet att skapa välstånd. Med sämre offentlig sektor, sämre arbetsmarknadsregler, läs flexibilitet för att tala företagsspråket. Stefan Fölster är en propagandist för nyliberalisering och inget annat. USA:s arbetsmarknad stinker verkligen.

Kritiken mot Bush fortsätter så att det föreslår och i Maj på Aftonbladets och Expressens kultursidor skrev både den legendariska journalisten John Pilger och författaren Tony Parson två bredsidor så det bankade skallen ur Bush och Blair. John Pilger påpekade att USA torterade och behandlade vietnameser under Vietnamkriget. Man skar av öron som krigstroféer och avrättade med glädje. Nu under Irakockupationen gör man samma sak. Helt logiskt att USA gör samma sak igen.

Tony Blair anser Tony Parson att han både släppas in till Haagtribunal precis som man gjorde med Milosevic 1999–2000 för lögner och krigsbrott. Lite överdrivet men rätt i sak när det gäller rena rama lögner Blairs kabinett anförde inför Irakkriget.

Tomas Bodström vill leka extrapolis med storebrorfasoner och hota all rättsäkerhet. Han vill nämligen tillåta ytterliggare låta polisens möjligheter att spionera och avlyssna utan man egentligen gjort något brott. Dags att se till att avhysa herr storebror med sina kameror i sovrum och mikrofoner i varje telefon.

Stackars Göran Persson har mindre karisma än Margot Wallström, som om vi skulle bli förvånad. Margot Wallström till makten och Persson till sjön.

Det finns en klar sanning då Mats Gellerfelt i SVD angrepp dokusåporna och kallade dom för invektiv. Naturligtvis försvarar några enfaldiga liberaler Big Brothers och talar om fri vilja och mångfald. Visst …. hånskratt. Heja Mats och fortsätt i sann konservativ anda och angrip själsligt dödande dokusåpor.

Centern och övriga borgare älskar EU:s tjänstedirektiv som innebär total liberalisering av offentlig service och möjligheter till lönedumpning och framförallt sämre service. LO och övrig vänster är emot. Bra och kasta ut borgarna ur Sverige.

Cirka 200 000 människor demonstrerade i Tel Aviv mot Sharons krigspolitik. Folk vill leva i lugn och ro utan att sprängas i luften av terrorister från Hamas. Samtidigt förbjöd Israels högsta domstol att riva ned palestiniers hem som hämnd mot självmordsbombare. Två fina inslag i ett bedrövligt tillstånd av våld och motvåld.

Det är så trevligt med gammel-liberala DN avslöjar fackens ovillkorliga maktlyssnad, särskilt som vår gode låtsasfrihetskämpe Hanne Kjöller står på de små individernas sida. Alltid låtsas liberalerna i Hannes Kjöllers anda försvara dom små för att fackföreningarna nämligen hotar människors frihet enligt Hanna — liberalen Kjöller. Men naturligtvis skriver man i miljardärernas tidning så får man frihetsälskade svensk näringslivet med sig. Hannes Kjöllers gamla DN-förakt för Facken är gammalt skräp.

Det är nästan en historisk ögonblick då Gandhifamiljens Kongressparti tar över makten trots den omfattande korruption och en relativt misslyckad politik men ändå har många i indien tröttnad på privatiseringar och fattigdom som blev resultatet medan IMF styrde den extremistiska nationalistpartiet som förut härskade Indiens politiska agenda under flera år. BJP som var partiets namn vägrar godta Kongresspartiets ordförande Sonia Gandhi förut gift med den mördade legenden och Palmes vän Indira Gandhis son Rajiv Gandhi. Även han mördad. Men vad som kommer hända nu då Sonia Gandhi inte vill vara premiärminister vet jag inte. Reformekonomen Manmohan Singh tar förmodligen över ledarskapet för Indiens växande slagstyrka.

Om Dr. Indie |

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #6 2004

EU-motståndarna

Det behövs alternativ inom EU-debatten


EU-motståndarna tar motståndet till Bryssel

C-protester mot c-uteslutningar

Junilistan

Pressmeddelande från Junilistan

Pressmeddelande — Junilistan vs Posten

Nyhetsbrev från Junilistan

Stefan Hammarén

DAST-magazine Nr 1 2004

Ord & Bild n:r 1-2 2004

Pennan — fetisch och skrivdon

Mikael Bäckman

Den blomstertid nu kommer

Kamaraderi och jäv

Thommy Sjöberg

Dennis Lehane

Miss Vampyria

Konsert med Mustasch

Stefan Whilde

De magra åren är över

Ulf Holmén

Johnny Cash — My Mother’s Hymn Book

Limerickar

Floda (av Mikael Bäckman)

Essäer

Hans Gunnarssons hårdkokta berättelser

Claude Simon — en nobelpristagare med skarpsinne

Michel Houellebecq — modern cyniker

Kåserier

Vägverket

Reserapport

Nedslag i Amsterdam

Runeberg

200-årsjubileum av Johan Ludvig Runeberg

Artiklar

USA fängslar kubaner för falskt anklagat spioneri

USAs politiska oskuld

USA i fokus

Konst

Utställning på Magasin 3

Moderna Museet — Karl Isaksson och elevutställningarna

Politik

Politiska kommentarer II

David Cole — Enemy Aliens

En falsk anklagelse mot feminism

Politiska viktiga länkar

Noam Chomsky — Hybris — USA:s strävan efter global dominans

Intervjuer

Intervju med Jan Lidén

Gotisk skräck

H.P. Lovecraft — Modern skräckmagiker

Böcker

Kvinnliga berättare om livet

Korta bokrecensioner II

Svensk design, mode & arkitektur

Varlam Sjalamov — Skovelmästaren, Berättelser från Kolyma

Tecknade serier

Kalle Ankas serieskapare

Musik

Användbara musiklänkar

Black Label Society — Hangover Music vol. 6

Gary Numan bland syntpionjärer

Gene Simmons — Asshole

Gyllene Tider — En sten vid en sjö i en skog

Hayden — Elk-Lake Serenade

Her Majesty — The Past is not a Good Idea

Infinite Mass — 1991

Judas Priest — Metalogy

Morrissey — You Are the Quarry

Ny svensk indierock

Petter — Ronin

Rock ’n’ Roll fyller 50 år

Ron Sexsmith — Retriver

Scorpions — Unbreakable

Singlar IV

Skön synt från Hit Harder-bolaget

Suburban Kids with Biblical Names

The Bees tar sig an världen

Thomas Di Leva — Tiden faller

Viktor Sjöbergs avantgardistiska musik

Filmer

På TV

Blues: Feel Like Going Home

Las Vegas

Sport

Gruppspelet EM 2004

Sveriges sorti ur EM 2004

Tips

Allan Friis

Mat & Dryck

Salem Malibu