Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

NYTT

Vi har så sakteliga börjat med Blaskans blogg

Bloggen hittar du här - Blaskans blogg


Blaskan finns även på Facebook

Blaskan på Facebook

Politik

Politiska kommentarer VI

* Göran Persson skall medverka på Arafats begravning. Han begravs med alla dom symboler, värdighet och allt man för knippar med viktiga historiska statsmän. Naturligtvis försökte borgerliga töntskallar inom pressen och partier skrika i högans sky om att det var är ovärdigt av Persson att närvara på begravningen. Arafat ses fortfarande hos många som terrorist för att det fanns grupperingar inom PLO som använde terror liksom Arafat var grumlig när det gällde Israels existens. Arafat erkände Israels rätt att existera men Sharons mördarregim fortsätter sina krigsförbrytelser mot palestiniernas rätt att existera. Borgarna menar att man legitimerar våldet och Persson representerar svenska folket enligt borgarna. Och alla håller inte med om Arafats politiska ställning. Men säker skulle vi sörja amerikanska presidenter som Reagan enligt samma borgare. Åk Göran Persson åk.

* Fackpampar kommer över hyresrätter och avslöjas. Man skyller då på systemet. Mitt förtroende på LO-ledningen sänktes totalt. Avdelning 112 inom Metall i Trollhättan, ägnar sig åt supaorgier och sexskandaler medan kapitalister slår ut människorna i hela samhällen. Fackkamp på ett metafysiskt plan och särskilt med betoning på fysiskt.

* Det är märklig hur liberaler/nyliberaler som ser sig som anhängare och arvtagare till upplysningsfilosofin, alltid föraktat eller ser kritiskt på religion. Plötsligt älskar dom konservativa fundamentalister därför att dom röstar på Bushs politik. Bush vann valet men det innebär inte att resten av världen måste få sota för det.

* Jag blir lite förundrad över konservativa och kristna partier hur dom så gärna talar om att staten inte skall styra kristna församlingsskolor eller församlingarnas inre liv. Men själva så accepterar man den fria äganderätten men vill gärna styra mitt sexuella och moraliska leverne. Vilket är mitt privatliv och det har dessa falska profeter inget med att göra. Däremot när jag läser före detta kristendemokraten Bernt Olssons fina bok ok kristendemokraternas partibildning i Sverige. Upprinnelsen Underrubrik: Om kristendemokraternas första tid i Sverige Där kan jag förstå och hålla med om att kristendomen är Europas urgrund liksom grekiska/romerska filosofin/rättsjuridiken. Men att det skulle behöva kristna principer som vägleder oss till det rätta är jag delvis motståndare till. Utan det behövs etik men den skall vara sekulär i så fall. Men influerad av Jesus kristna budskap så är det okej i mitt tycke. Boken är i alla fall intressant på många sätt.

* Bushadministrationen avvecklar Collin Powell som utrikesminister och låter oljedirektören Condoleezza Rice övertag ledningen för utrikesministeriet. Nu skall Bush efter presidentvalet fortsätta sina katastrofala krig i Irak. Massakern och krigsbrottet i den betydelsefulla staden Falluja kommer knappast skapa demokrati eller fria val med trygghet bland innevånarna. Rice kör den hårdföra linje medan Powell hade en aningen bättre attityd. Med det är kört med Rice vid styret, medan våldet och morden förmodligen kommer att skapa underlägg för kommande inbördeskrig mellan USA och befolkningen. Det var det mest idiotiska USA gjorde i Irak.

* Bisarrt i Irak nummer 1: USA tilldömer Irak att betala 200 miljarder dollar i krigsskadestånd till Amerikanska oljebolag och andra företag för utebliven vinst. Hör upp nyliberaler, Bushanhängare och liberla bombhögern i Sverige. Ny affärsidé under uppsegling. Anfall samtliga fattiga länder och skövla landet och begär sedan krigsskadestånd för utebliven vinst. Den nya kapitalismen som organisationen Walk for Capitalism börja faktiskt vara först ute med att proklamera idén.

* Bisarrt nummer 2. Medan Bushadministrationens oljedirektörer tjänar miljarder för det krig dom själva iscensatte. Påminner om hur Bush farfar Prescott Bush tjänade miljoner på att hjälpa nazister att gömma pengar. Hur han tillsammans med advokaterna Allen och John Fosters Dulles var såta vänner med nazister. Kapitalismen bryr sig inte om ideologier. Prescott Bush tjänade pengar dels på nazistisk slavarbete och på judiska medborgars sparade konton. Sådana herrar tjänar pengar på döda människor.

Om Dr. Indie |

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #12 2004

Stefan Hammarén

Research

En prosoman 91-89447-38-7

Kungörelse

Stefan Whilde

Caroline Lagercrantz — Malva

Charles Bukowski — Dikter för döende vilsna och döende veka stolta och sköna

Clara Diesen — Glömskans bok

Fredrik Sjöberg — Flugfällan

Gabrielle Wittkop — Nekrofilen

Med vilka jag delar vin och bröd

Thommy Sjöberg

Bob Dylan — en krönikör av samtiden

Mikael Bäckman

En inblick i det svenska folkhemmet — del 1

Annika Danielsson

Subkulturens historia 1:7 — Swingpjattar

Essäer

Elias Canettis ögonblick

Michael Connelly och USAs samtid

Walt Whitman — Amerikas nationalpoet

Kåserier

Då Nero Wolfe satt i fåtöljen och löste kriminalfall

Limerickar

Stocksund (av Mikael Bäckman)

Artiklar

Jagadish Bhagawati & Martin Wolf

Manligheten igen

Popvänstern?

TV 4 och stämningen

Debatt

Vet hut, SL-styrelse!

Politik

Blaskan firar några aktuella jubileum

Politiska kommentarer VI

Böcker

Carl Hamilton — Det infantila samhället

Guy de Maupassant — Horla

Jörgen Lind & Magnus Carlbring

Korta bokrecensioner V

Tidskrifter

Stardust Magazine

Musik

Beulah — Yoko

Elvis Costello & The Imposters — The Delivery Man

Fatboy Slim — Palookaville

Glenn Millers 100 årsdag

Grand Drive — The Lights in this Town are too Many to Count

Hanzel und Gretyl — Scheissmessiah

Hollywood Rose — The Roots of Guns N’ Roses

Interpol — Antics

Jonas Hellborg — jazzfusionens magiker

Kings of Leon — Aha Shake Heartbreak

Korta musikrecensioner III

Leonard Cohen — Dear Heather

Lite decembermusik

Nick Cave & The Bad Seeds — Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus

Om Isis experimentella rock

Gram Parson & Townes Van Zandt — Countrymusikens prinsar

Paul Weller — Studio 150

The Detroit Cobras — Baby

The Elected — Me First

The Haunted — Revolver

The Metric Mile — Trees and Flowers och andra låtar

Tim Burgess — I Believe

Willy DeVille — Crow Jane Alley

Wu-Tang Clan — Disciples of the 36 Chambers

Filmer

På TV

Andrej Tarkovskijs filmer på statstelevisionen

Bästa TV-programmen i november/december

Svenska televisionen fyller 50 år

Intervjuer

Intervju med Smedjan


Intervju med Stieg Larsson