Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

NYTT

Vi har så sakteliga börjat med Blaskans blogg

Bloggen hittar du här - Blaskans blogg


Blaskan finns även på Facebook

Blaskan på Facebook

Recept

Höst igen, då är tiden inne för att botanisera bland de olika grönsakerna som nu kommit. Det är härligt att se allt ligga där och fresta. Hem och leta bland recepten.

Finns det något gott där med grönsaker, jo men visst det finns. Som detta:

Grönsaker rostade i ugn

Ingredienser
1 sötpotatis
4 mandelpotatisar
4 potatisar av valfri sort
1 kålrabbi
3 morötter
2 rotselleri
1 stor gul lök
2 röda lökar
1 zucchini
3-4 msk olja
salt, kummin
Gör så här
Skala nu rotsakerna, ej mandel- och den vanliga potatisen som skrubbas riktigt rena.
Halvera sötpotatisen och zucchinin och skär dem i skivor, ej tunna.
Det övriga delas i lämpliga bitar, skivor eller klyftor.
Lägg allt på en plåt klädd med bakplåtspapper, häll på oljan och krydda.

In i en ugn du värmt till 225 grader, i ca 25 min. Känn efter om det är färdigt.

Serveras med fläskfilé, fläskkotlett eller biff.

Smaklig måltid.

Eva

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #3 2002

Gäst-
skribenter

Anna Livia Plurabella (av Stefan Hammarén)

Special om Mellanöstern

Israel

Judendom

Afghanistan

Islam

Artiklar

Öststatsländer

USA

Essäer

Den svenska experimentella konsten

Erik Beckman

Åke Hodell

Kåserier

Dessa vettvillingar i trafiken

Michael Coren

Gustaf Fröding

Natur-
upplevelser

Ett kåseri om mod

Varför luras Mc Donalds?

Hjärnblod

Konst

Irene Annerud

Böcker

Korta bokanmälningar

Hugo Ball

Musik

Coldplay

Foo Fighters

Madonna

Peter ”Puma” Hedlund

Rave Classics

Singlar

Steve Earle

Suede

Filmer

Karlsson på taket

John Ford

Gosford Park

Hundtricket

Mat & Dryck

Grönsaker rostade i ugn

Ruddles County

Glenfiddich Ancient Reserve Single Malt 18 år