Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

NYTT

Vi har så sakteliga börjat med Blaskans blogg

Bloggen hittar du här - Blaskans blogg


Blaskan finns även på Facebook

Blaskan på Facebook

Blaskan #2 2005

Ledare

Februarimånad är som vanligt en relativt trist månad men ändå tristare är vissa dumheter eller enfaldigheter som plockas fram i allmänheten.

Några exempel på idiotier:

Svenska politiker skall teckna avtal mot journalisters granskning. För våra stackars fullblodspolitiker är det synd om. Vi övriga har inga avtal eller försäkringar mot enfaldiga politiker. På tal om politiker så ville sossefjantarna utöka sina låga löner inom stadshuset eftersom de stackars direktörerna som var partikamrater inte hade nått 100 000 kronorsgränsen ännu. Vi övriga som är låglönearbetare vi får väl nöja oss med ännu mindre pengar.

Särskilt omhuldade har nedläggningar och uppsägningar av Sveriges industrier varit av svensk näringsliv. Vad är det man brukar säga inom borgerliga lägret. Vi skall älska den kapitalism som verkligen lägger ned alla fabriker och gör folk arbetslösa.

Dessutom har MUF startat upp en kampanj som anser att alla arbetare från andra länder är egentligen arbetsslavar vars enda uppgift är att arbeta gratis åt arbetsgivarna. Kommer man från andra länder skall man arbeta för så låg lön som möjligt.

Sjuksköterskor och andra yrkeskategorier drabbas av ett uruselt poängbedömningssystem som gör att man förlorar eller får sin lön reducerad. Det är verkligen något nytt.

Samtidigt kommer näringslivet visst dela ut pengar eller kanske investera pengarna. Men det är nog bara kanske investera, för 144 miljarder kronor skall visst tilldelas dom redan rika miljardärerna. Det är synd om miljardärerna nuförtiden.

Fackpampar ägnar sig visst mest åt sexklubbar eller så för man ut klasskampen ut i samhället genom att ge sina avkommor fina dyra lägenheter.

Vi kan också konstatera att privata företag som skänkte pengar till själva katastrofen inte gjorde direkt ur hjärtat. Oh nejdå — nu vill dom ha väldigt fina skatteavdrag som tack för hjälpen. Girighet är borgerliga näringslivsorganisationers eviga dumhet. Gudarna kämpar även dom förgäves.

Sveriges sista stalinistiska parti KPML byter namn till Kommunistiska partiet. Partiet som fortsätter att hylla massmördarideologin borde istället lägga ned sin verksamhet och ägna sig åt biodling. En lönsam verksamhet istället för att tro på mossiga ideal få idag bryr sig om. Kommunismen är stendöd.

Jag läste Hans Bergströms artikel i DN när han menade att om USA försvinner ur Irak eller om valet misslyckades så kunde dom motståndsfickor som består av många reaktionära islamiska grupperingar att få makten annars i ett möjligt inbördeskrig och införa brutal mordisk sharialagar. Jag menar i stället att USA har gjort bort sig genom sina attacker och misstag och öka våldet. I Aftonbladets kultursida i två artiklar hade Erik Wijk och Åsa Lindesborg menade att förutsättningen för att val och demokrati skall kunna bli verklighet då måste USA:s ockuaption och lojala regim försvinna. Jag anser också att USA skall bort fort ur Irak och ersattas av FN-trupper och administration som övervakar valet. I Sverige däremot har vänstern en löjlig naiv syn på motståndet. Man kan tro att dom önskar att religiös diktatur är det bästa för folket. Myrdal och andra religiösa mullaälskare får då väl sin glädje tillfredställt. För folket hoppas jag på en demokrati. I Afghanistan är valet ett skämt. En lojal USA-trogen marionett kan bara överleva tack vare amerikanska trupper och att alliansens krigsherrar inte störs i sin droghantering av en politisk nolla.

Som vanligt vill redaktionen tipsa om länkar:

Tja, dom vill slå en länk över till USA och nästan löjligt rörande hylla Bushadministrationens demokratiska bomber som befriat miljoner. Det vill säga lämna länder skövlade och strukturer sönderslagna. Denna förening vill nyansera och bedriva USA-vänlig verksamhet. Tja, redaktionen älskar amerikansk populärkultur så vi bidrar vi med denna länk — Svensk-amerikanska föreningen

Årets mest vidriga extremkristna människoföraktande organisation jag någonsin läst. Se bara deras bisarra artikel om katastrofen i Asien — Nya Jerusalem

Gamla fossilpartiet som bröt sig ur västerpartiet än gång i tiden. Rolf Hagels dystra reliker — Sveriges Kommunistiska Parti

Ny högersajt på gång. Värd att kolla in — Samtiden.com

Bästa vänstersajten om EU — Nytt Europa

Jonas Sjöstedt — kommande ledare för vänsterpartiet tro? Hans fina intressanta hemsida — Jonas Sjöstedt

En amerikansk utrikespolitisk sajt — Foreign Policy Research Institute — FPRI

När det gäller tv så kan Blaskans Dr. Indie glädja sig åt att både Six Feet under och nya säsongen av OC kommit igång. Det glädjer mig i högsta grad. Ett annat program att glädjas åt är Mythbusters på Discovery. Två störtsköna snubbar undersöker om det finns någon sanning i diverse myter.

Det har kommit ut en intressant undersökning från statens kommerskollegium som oftast styrs av liberala principer har ändå givit ut rapporten Konsekvenser för u-länderna av WTO-avtalen. Där står det bra saker som avslöjar hur svenska myndigheter åt ena sidan varnar för att rika världens tullar och restriktioner slår ut eller försvårar för den fattiga världens handel inom jordbruk. Trots detta sänker vi inte tullarna. Det trista är att jag och Blaskan är för frihandel på rättvisa villkor. Men här finns det områden som kan vara bra för fattiga världen om dom får kontroll över sin egen ekonomi och naturresurser. Rapporten är läsvärd.

Om Dr. Indie |

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #2 2005

Stefan Hammarén

Noll Qvarn blir mera

Thommy Sjöberg

Brügge

Annika Danielsson

Subkulturens historia 3:7 — Hippies (Flower Power) & Mods

Essäer

Gotiska mörkret och dess skuggspeglingar

Artiklar

Centraleuropa som idé och ideal idag

Hårdhudade skribenter

Irakiska valet och USA:s agenda

Socialdemokratiska bilder av världen

Världpolitikens förändringar i en spegel

Populärkultur

När forskare eller vuxenvärlden ser på subkulturer

Kåserier

Romain Gary — krigshjälte, diplomat och författare

Utställningar

Nationalmuseet, Östasiatiska museet & Moderna museet

Konst

Per-Inge Isheden — konstnär i tiden

Mikael Niemi-special

Mikael Niemi — Svålhålet

Reza Baghers film — Populärmusik från Vittula

Böcker

Korta bokrecensioner VI

Ny nordisk litteratur

Blaskan-hjältinnor

Franka Potente — en sann Blaskan-hjältinna.

Ramones = Hjältar

Ramones = Hjältar.

Musik

Ambulance Ltd. & The Jeunes

Archer Prewitt — Wilderness

Bloc Party — Silent Alarm

Country Got Soul Vol. 2

Dark Tranquillity — Character

Dave Godin’s — Deep Soul Treasures 4

Devendra Banhart — Nino Rojo & Rejoicing in the Hands

Dr. Indie förundras över Rockbjörns-utdelningen

John 5 — Vertigo (av Dr. Da Capo)

John Legend — Get Lifted

Kreator — Enemy of God

M83 — Before the Dawn Heals Us

Masterplan — Aeronautics

Ministry of Sound — The Annual 2005 Scandinavian Edition

New York Noise & Death Disco

Painmuseum — Metal for Life

Punkfunkens moderna nyupptäckare

Singlar VI

The Radio Dept. — This Past Week

Wilmer X — 13 våningar upp

Filmer

På TV

Dokusåpa-karusellen

Hjälten Buster Keaton

The Desk & A-Team

Intervjuer

Kulturens främste anarkist — intervju med Stefan Whilde