Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

NYTT

Vi har så sakteliga börjat med Blaskans blogg

Bloggen hittar du här - Blaskans blogg


Blaskan finns även på Facebook

Blaskan på Facebook

Artikel

Historiens samlade kvinnohat och dess fortsättning

Kvinnohatet har alltid funnits och genom historien har det odlats och byggts en rad med enfaldiga lögner och påståenden om kvinnor. Vi på Blaskanredaktionen erfar att alla stora erkända världsreligioner är i grunden kvinnoföraktande liksom filosofin, statsläran och andra bastioner som har skapats av män för män. Det finns inget konstigt eller ideologiskt underligt i detta faktum. Se bara hur männen i historien har styrt och fortfarande styr i världens alla nationer. Läser man historia och går tillbaka så långt vi kan är det männen som varit styrande i politiska och religiösa sammanhang. Det är männen som skrivit böcker som alltid talat om att kvinnor är värdelösa, svaga, ointelligenta, styrs av sina känslor, står naturen närmast och har sin givna roll genom att konstruera ideologiska nonsenstexter för att kväva kvinnans utveckling på olika sätt. Det är män som våldtar i krig och i fred. Det är oftast män som begår våld mot kvinnor, startar krig, bygger upp det ena enfaldiga systemet efter det andra och bygger upp teser om nationen, familjen, krigaräran, offer, blod, jord. Det är alltid män som till slut blir reaktionära politiker eller religiösa ledare som också bestämmer arten av moral och normer. Det är ytterst få kvinnliga ledare som bygger upp samma ”manliga” dygder eller också är dom gifta och verkar inom samma mytologi som så gärna måste krysta sig fram om könens olika skillnader. Det är bara män som kan bli som Ulf Ekman, Åke Green och närliggande pastorer. Det exakt samma män som lätt bildar nationella patriotiska partier och talar om den naturliga moralen osv.

Visst, jag vet att kvinnor och män i biologiskt avseende som till exempel barnafödande, mindre muskelmassa i vissa fall. Men det är också allt. Intellektuellt och emotionellt är männen och kvinnorna jämlika eftersom vi är människor i grunden. Individer utvecklas åt alla riktningar och håll.

Varenda intelligent människa, man eller kvinna kan läsa historia och se vem som alltid varit tongivande som centrum. Det var i Grekland/Rom som man till och med satte manlig gemenskap framför umgänge med kvinnan. Man föredrog homosexuella relationer innan man gjorde sin äktenskapliga plikt att bilda familj. Dom stora religionerna satte stopp för homosexualiteten och skapade bisarra äktenskapsregler och ofta så skulle kvinnans sexualitet kontrolleras till varje pris. Det är fortfarande så att det är män som bevakar sina kvinnor, döttrar för att dom skall lyda manliga samhällsnormer. Det är männen som skapade prostitutionen, utnyttjar kvinnor och säljer kvinnor på öppna sexualmarknaden till andra män. Män som utifrån ideologiska religiösa orsaker uppfinner flergifte för män naturligtvis.

Religioner och politiska ideologier har ställt till det för mänskligheten så mycket falskhet, lögner, massmord, förtryck och inte minst — kvinnohat.

Varför skriver jag nu detta eftersom vilken feminist som helst skulle kunna skriva detta, Men då förloras själva poängen. För jag är ingen feminist längre då ordet har förbrukats till en ideologi. Utan rent torrt kan man lugnt säga att vill man se hur litteraturen, historien och politiken genom årtusenden så är det bara att klart konstatera att männens agerande som individ/kollektiv faktiskt till står del verkat i samma kultur. En sorts kultur som bildar en strukturell röd tråd där kvinnoföraktet funnits som en trist del av samhället.

Om Dr. Indie |

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #5 2005

Pressmeddelande

Alternativ bokmässa, fest för Ordet

Stefan Hammarén

Endast för brunt

Någonting

Thommy Sjöberg

Reflektion

Stefan Whilde & Björn Eneke

Den fria viljans medicin

Mikael Bäckman

En inblick i det svenska folkhemmet — del 2

Konst

Bertil Albrektson på Galleri Linné Uppsala

Essäer

Fredrik Böök — Sveriges genom tiderna främste litteraturhistoriker och kritiker

Svindlande science fictionlitteratur

Artiklar

Den borgerliga myten om socialismens samhörighet med nazismen

H.C. Andersen — 200 år

Historiens samlade kvinnohat och dess fortsättning

Litteratur som förändrar tanken och ställer frågor

Så blev det ett kvinnoparti … eller hur?

Politik

Politiska kommentarer IX

Dr. Indie-hjältar

Dirk Benedict — en sann Dr. Indie-hjälte.

Backspegeln.

Never Mind the Nevermind (av Dr. Da Capo)

Tidskrifter

DAST Magazine #1 2005

Wired, King & Manolo

Böcker

Korta bokrecensioner IX

Sverker Sörlin & Otto Fagerstedt — Linné och hans apostlar

Musik

Antony and The Johnsons — I Am a Bird Now

Caesars — Paper Tigers

Daft Punk — Human After All

Fischerspooner — Odyssey

Frida Hyvönen — Until Death Comes

Korta musikrecensioner V

Meshugga — Catch 33 & Above This Fire — In Perspective

Moby — Hotel

Musikkommentarer IV

New Order — Waiting for the Sirens’ Call

Queens of the Stone Age — Lullabies to Paralyze (av Dr. Da Capo)

Sylvan & Bonamici — ReHacksis & Mr. Marmaduke and the Minister

The Fiery Furnaces — The Fiery Furnaces

Filmer

På TV

TV-serier III