Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

EN INBLICK I DET SVENSKA FOLKHEMMET — DEL 4

Svea hovrätt ger uttryck för genuint, svenskt rättspatos: ”Nej, men vad fan, det är ju bara en neger!”

Ugglan kallas klok just för att den har ögonen framåtriktade och därför liknar människan. Av någon anledning tillskriver vi alla de djur, som på något sätt liknar oss eller påminner om oss, mänskliga egenskaper. Kanske just för att vi vill förhäva oss själva och framstå som så otroligt fantastiska i djurvärlden, och varför då inte även i hela den mänskliga världen.

Ugglan, som det rovdjur den är, anses alltså klok, och i Svea hovrätt och de andra svenska rätterna ser de flesta ut som ugglor hela bunten. Beror det på att de är kloka i likhet med det epitet som människorna tillskrivit ugglorna? Knappast! De sitter där och, om de inte sover på jobbet, stirrar hålögt ut i etern med sina vidöppna, glasartade, kolsvarta, tomma ögon. Deras utseende har en slående likhet med paralyserade primater och neandertalare som just upptäckt elden för första gången.

Svenskt rättsystem besudlas av individer med ett omättligt behov av att kränka människor och utöva makt. Om de verkligen fullgör sina skyldigheter och beslutar och dömer i enlighet med lagstiftningen eller inte skiter de fullständigt i. De kan ju ändå aldrig fällas eller ställas till ansvar för de brott och felaktigheter som de själva begår, lindriga som grövre. Så, de har föga intresse för sitt arbete. Statsanställda är skyddade av JO. JO ser det ju som sin uppgift att hålla ihop den talanglösa skaran av sopor till statsanställda som helt saknar förmåga att klara sig på egen hand enkom med hjälp av sin egen begåvning eller vad man nu ska kalla den. Påpekar man för justitieministern att JO består av en samling fickpingislirare som inte vill arbeta utan i stället försöker att hålla ihop det degenererade juristnätverket genom att ge fan i att ta upp kriminella juristers och andra myndighetsutövares överträdelser för att sedan driva mål mot dem avseende tjänstefel och grova tjänstefel samt andra allvarliga brott som sexköp, incest, skyddande av brottsling och mened, så säger justitieministern att han inte kan ingripa, för då skulle det innebära ministerstyre. Justitieministern vill inte heller jobba. Han vill gå på fest och fina middagar och sola sig i glansen av Gustav Vasas riksarv. Gustav Vasa, han som stal kyrkklockor och slog ihjäl kvinnor. Juristerna har sett om sitt hus. De kan numera bete sig hur fan som helst utan att riskera något. De skyddas ju av sina gelikar. Det är det som numera kallas ”den svenska modellen”. Visst är det härligt med den svensk demokrati!?

Här kommer nu i alla fall ett rykande avskyvärt exempel på hur domstolsmaffian demonstrerar att de gör precis som de vill, dömer oskyldiga och skyddar de riktiga bufflarna, de kostymbeklädda avarterna som tjänar mest, de som har ett trovärdigt yttre (vilken kostym och lön och status man nu ska ha för passera det kriteriet) och de som har en statusfylld titel eller gedigna försänkningar inom det svenska rättsväsendet. Likhet inför lagen gäller inte alls i Sverige. Demokrati är efter dataålderns inträde numera ett virtuellt begrepp utan verklighetsgrund.

I Sverige gäller det att vara rasist och att ha förutfattade åsikter och fördomar om man ska sitta på en myndighet eller i en domstol och ha förutsättningar att lyckas i karriären. Det gäller att inför kollegorna framstå som den mest diaboliska av kombattanterna på arbetsplatsen. Min farfar var domare och skröt på festerna genom att berätta att ”han gav den och den två år”. Det är faktiskt så att de internt tävlar om vem av dem som kan vara mest vidrig mot de svarande i domstolarna. Den som lyckas att gå på gränsen för det tolererbara i såväl bemötandet som fällda domar över dem som tvingas till domstolen, blir segrare i den hysteriska tävlingen i maktens korridorer.

Jurister och politiker dyrkar Oxenstiernas regim. ”Staten framför allt!” och ”Makt är härligt!” är två sidor av samma mynt. Jurister är humanister, vilket inte alls har att göra med humant beteende, utan det är helt enkelt en beteckning på individer som oftast saknar allt vad moral innebär, är ryggradslösa mollusker och kan konsten att rafsa ner några ogrundade rader på ett papper, övertala ett antal oförståndiga och okunniga politiker (de känslokalla och ljusskygga nämndemän som inte begriper ett jota av logik och av vilka det finns alltför många innanför domstolarnas ytterväggar) för att sedan lägga ärendet till handlingarna efter det att en människas liv slagits i spillror på grund av domstolens juristers och ledamöters ovilja att följa lagen och på grund av deras utstuderade djävulskhet och bristande moral och totala avsaknad av intresse för sitt jobb.

Sverige är nog i dag det mest rasistiska land som jag någonsin har upplevt. Vi befinner oss ganska exakt där USA befann sig när Martin Luther King med flera svarta frihetskämpar mördades på 50-, 60- och 70-talen därför att de hade en intention att skapa en bättre värld och ett samhälle där alla individer skulle kunna leva på samma villkor. Men i Sverige är det värre. Det finns slående likheter med nazitiden. I Sverige kränker vi i dag på samma sätt som i det Tredje Riket under 30- och 40-talen utlänningar och invandrare, men på ett lite mer sofistikerat och maskerat sätt. Svensson knyter som vanligt näven i byxfickan och viskar morrande ”svartskalle” eller ”negerdjävel” utan att begripa att han själv är ett blekt arsel som, om han kommer till en rasisthatarstat, med största säkerhet omedelbart skulle bli föremål för både lynchning, halshuggning och arkebusering eftersom det lyser både invandrarhatare och främlingsfientlighet om honom. Sådana människor som Svensson är allergiska mot avvikelser i det konforma samhället och de sitter alltså på samtliga poster i alla våra domstolar där de är många och de råder i hegemoni, och de sitter på just de platser som de minst av allt borde få tillgång till. De flesta av dem är psykopater eller har en psykopatisk läggning. De har psykoser och neuroser och vittnar om att mänskligheten är allt annat än frisk med avseende på genetisk prevalens.

Peter kom från Uganda. Han sa att jag fick skriva om honom och det rättsfall som han hösten/vintern 2004 var huvudperson i i Svea hovrätt efter sitt överklagande av en tidigare enig tingsrätts rasistiska idiotbeslut. Peter åkte bil med en kompis och två brudar satt i baksätet i bilen. De hade just lämnat en trivsam ugandisk fest i Rinkeby och klockan var sent, sent på natten. Grabben som körde bilen var nog nykter. Peter var berusad, för att inte säga full och han hade ingen koll på läget. Tjejerna i baksätet var nog inte ens alkoholpåverkade. Polisen såg deras bil komma farande på Kymlingelänken mellan Kista och Rinkeby, och de tog upp ”jakten” på bilen och stoppade den med ylande sirener i vargtimmens nattmörker i mars månad. Poliserna gick aldrig fram till bilen. De var för trötta för att röra på påkarna. Det var kallt och de var så jävla slöa till sin natur att de väntade in den som de antog vara föraren tills han kom fram till deras polisbil som de ställt ett halvdussin meter bakom bilen som Peter var passagerare i bilen. Peters kompis var i Sverige utan inresetillstånd och han blev paniskt rädd och skräckslagen när polisen stoppade dem. Om ni bara visste vad poliser i Uganda kan göra med folk. Peters kompis hoppade skräckslagen och skakande över till passagerarsätet och sa åt Peter att flytta på sig. Peter var full och gjorde som kompisen sa men han hade inget körkort. Peter steg ur bilen från förarplatsen och gick bakåt mot poliserna som satt och slöade i den varma polisbilen.

Poliserna antog (de sa senare i rätten att de var säkra på) att det var Peter som hade kört bilen. De (i alla fall den ene av dem) påstod i domstolen att de/han minsann hade haft uppsyn över interiören i bilen och sett att det inte fanns någon som rörde sig i bilen, trots att det fanns ett flertal vittnesmål som styrkte att bilen hade solfilm både på bakrutan och på de bakre sidorutorna. Att se fyra svarta negrer från Uganda mitt i natten i en bil med solfilm på rutorna är inte möjligt för det mänskliga ögat. Det kan man bara om man är Stålmannen och har röntgensyn. Den av polismännen som var den värsta och mest utstuderade mytomanen av de båda sa att de stoppade bilen för att den färdades i just det området under den delen av dygnet. Han sa: ”Och när man ser en sådan bil (jag tror att det var en Mazda) på ett sådant ställe (genomfartsleden från Rinkeby till Kista) vid den tiden på dygnet (mellan klockan tre och fem på natten) så antar man ju att det rör sig om ett brott.” Var det så att de här grottmänniskorna till polismän hade inneboende, grundmurade, väl etablerade och förutfattade meningar om invandrare och svartskallar och/eller hade de bara bestämt sig för att skapa ett brott för att få en fjäder i hatten och kunna känna sig nöjda med nattens arbete? Ja, man kan ju undra…

— Röntgensyn!!… Ja, så måste det vara, tänkte den uttråkade gråtrista utslagsdomaren i Svea hovrätt, en man som inte vet hur man gör när man borstar tänderna. De gäspande hovrättsassessorerna nickade instämmande som om de hade hört utslagsdomarens genialiska tanke. Poliser måste ha röntgensyn! Då bestämmer vi det1 Poliser är ju supermänniskor!! Och eftersom det är ett axiom att poliser aldrig ljuger och domstolar aldrig kan ha fel så dömde de Peter till fängelse i två månader trots att vi var flera stycken som tillsammans med försvarsadvokaten, hade rekonstruerat händelsen på ”brottsplatsen”, och dessutom hade vi filmat hela rekonstruktionen. Tyvärr så var också försvararen invandrare och kanske var det just därför som han inte fick något gehör i någon av rätterna för den väl presenterade och bevisade sanningen. Med hjälp av rörliga bilder kunde det bevisas att snutens utsaga var helt omöjlig såvida han inte kunde bevisa sin supersyn i ett syntest. Om ett sådant syntest hade genomförts skulle det helt plötsligt vara uppenbart att han medvetet begick mened. Inte ens en idiot skulle påstå att han/hon kan se in i en mörk bil mitt i natten om den har solfilm på rutan. Barn under tio år brukar fantisera om att de har övernaturliga förmågor, men det går lite väl långt när polismän börjar bete sig som tioåringar i rätterna. Bara infantila idioter kan också tro på något sådant som polisen beskrev. Så rätten trodde alltså på honom, eller snarare gav honom rätt. Det var ju ställt utom allt tvivel att Peter hade kört bilen. Poliserna trodde ju det, öh!… visste ju det…

Naturligtvis var inte filmen som tydliggjorde rekonstruktionen något populärt bevis i rätten, och det togs ingen hänsyn till den efter det att åklagaren hade frustat fram att det ju inte var samma bil. Bilen var skrotad och därmed var bevismaterialet borta för all framtid och möjligheten för den åtalade att bevisa sin oskuld för att kunna frias. Den ene polismannen påstod alltså trots all orimlighet i hela helvetet att han hade sett vad som hände (eller inte hände) inne i bilen och ugglorna trodde på hans mytomana fantasier. Apmänniskorna och grottmänniskorna där framme på det upphöjda podiet hade återigen tagit makten i Svea hovrätt och den som ville bevisa något som inte var till fördel för polismännens berättelser och rättens på förhand färdiga attityd, ”att en neger alltid är skyldig”, hade inget att hämta i rättssalen trots att såväl polisen som Stockholms tingsrätt som Svea hovrätt hade begått monumentala misstag i sina respektive bedömningar, beslut och domar. Men när en domstol har dömt i ett mål så har de också bestämt hur det hela verkligen var trots att det faktiskt i verkligheten var på ett helt annat sätt. Historien skrivs om och blir aldrig mer vad den varit.

Domstolar bestämmer hur det var och hur det gick till. Visste ni att Svea hovrätt är huvudpersonen i en ny film som heter tidsmaskinen? Om bevis senare skulle komma fram som bevisar att domstolen har haft fel och begått fatala misstag så låter domstolssystemet bara bli att ta upp ärendet i överklagande och beviljar inte heller resning i målet. Avskummet i domstolarna har makten eftersom det är de som håller i klubban (beslutsfallosen), pennan och papperet (där beslutstextens schablonmässigt ska rafsas ner eller kopieras från någon tidigare dom eller direkt från lagboken) och då domstolen har rätten att begagna sig av den väpnade makten (polisen) som stöd för att utöva sitt, som de kallar det, ”ämbete”. Ja, nog fan finns det likheter med ”bete” alltid eftersom de där dårhusen befolkas av idel fårskallar som dessutom beter sig som kalvar på grönbete.

En av tjejerna i baksätet vittnade i Stockholms tingsrätt. I polisförhöret sa hon sanningen och då sa polisen som förhörde henne att hon skulle tänka på vad hon sa. Hon berättade sedan i tingsrätten där att det inte var Peter som körde bilen. Det var den andra killen, sa hon. Problemet vara att snutarna inte hade insett att vem som helst i bilen kunde ha kört den och den andra killen hade lämnat landet. Tjejen som vittnade hade ingen anledning att ljuga eftersom hon varken kände Peter och inte heller umgicks med honom eller kände den andra killen och hade inte haft någon relation med honom heller. Men tingsrätten och åklagaren som förde målet ansåg det vara bevisat att hon ljög och åklagaren, en mycket spänd och uppenbart underutvecklad pubertetspojke på 45 bast som lystrade till namnet ”Cheetah”, åtalade henne för mened som man kunde förvänta sig med hans monumentala underbegåvning. Tjejen hade nyligen fått barn med sin svenske man och nu skulle hon alltså åtalas och separeras från sin unge som var i spädbarnsåldern. Hade hon vittnat på samma sätt i Svea hovrätt som i Stockholms tingsrätt så hade hon åtalats för mened två gånger trots att de inte kunde bevisas att hon begick mened. Hon valde i stället att inte komma och vittna i hovrätten utan hänvisade till sitt tidigare vittnesmål från tingsrättsförhandlingen. Hon kommer att dömas till fängelse och hennes unge får vara moderlös i ett halvår eller kanske upp till två år, bara för att hon sa sanningen. ”Negrerna håller ihop och det måste vi stävja, tänkte åklagaren och rätten.” Det är säkert jättenyttigt för barnet att slippa sin morsa, men det skiter åklagaren i och även de elaka och vidriga dumsnutarna, vilka skulle göra sig bättre som gorillor på Zoo eller på Skansens apberg än som de pseudolagföreträdare som de utger sig för att vara.

Ja, poliserna hade ju redan sagt hur det var, och som jag tidigare påstod så kan en polis inte ha fel, trots att en av polismännen faktiskt ändrade sitt vittnesmål i tingsrätten under rättegången och därmed motsade sig själv på flera punkter och därmed visade att han spånade allting utifrån en förutfattad mening från första början. Men då slarvade tingsrätten bara bort bandet från förhöret där, så var den saken ordnad. Så det kan gå…

Till hovrätten kom den man som köpte bilen strax efter ”fyllkörningsincidenten”. Den nyblivna ägaren till bilen, också han en svart ugandier, vittnade om att bilen hade solfilm på alla de tidigare beskrivna rutorna, och det hade bilen samma natt som incidenten inträffade, berättade han och han hade sett sällskapet åka iväg från festen i bilen ett par minuter innan polisen stoppade det aktuella fordonet. Vittnesmålet uppskattades inte av rättens ledamöter och inte heller av poliserna eller av åklagaren som för ett ögonblick lätt kunde förväxlas med en kraftigt stressad testosteronstinn gymnasieelev på naturprogrammet som just har kört på det sista matteprovet i tredje ring. Bilens ägare vittnade också om att det strax innan bilen stoppades inte var Peter som körde bilen utan att det var den andra killen från Uganda som körde iväg med bilen när den efter festen svängde ut på Kymlingelänken. Bilägarens vittnesmål var lugnt, säkert och utan tvekan trots en viss brytning på ugandiska. Det var en ståtlig kille. Han sa sanningen, precis så som tjejen i baksätet tidigare hade återgivit sanningen i tingsrätten. Åklagaren kommer nog även att åtala honom för mened, för han har ju inte sagt det som rätten ville höra. Och inte hade han heller planerat sitt vittnesmål. Han var bara helt säker på sin sak och vittnade uppriktigt.

Spektaklet fortsatte. Peter dömdes för olovlig fyllkörning och till råga på allt så såg de till att han dessutom åkte på att han hade råkat dra upp polarens ID-kort i stället för sitt eget när Cro-Magnon-poliserna bad att få se hans identitetshandlingar. Bängen påstod att han begått brottet ”falsk tillvitelse” i och med att han visat upp fel legitimationshandling i sitt berusade tillstånd och på så sätt utgett sig för att vara någon annan, alltså enligt poliserna den kompis som egentligen körde bilen, fast så uttryckte de sig inte i rätten. Polaren hade bett Peter att ta med sig ID-kortet till festen, men Peter hade i sitt berusade tillstånd glömt att lämna tillbaka det och därför hade han det fortfarande i sin ficka. På polisstationen var han för full för att se vilket ID-kort som han visade upp. Trevliga poliser! De visste de!!

Gestapodrängar var ett slitet och populärt uttryck som för övrigt flitigt användes på 70-talet. Tidningen Svenska MAD var på 60- och 70-talen fylld av begreppet Gestapodrängar, vilket härstammar från USA och som kom hit omkring den tiden. Det verkar passa på vissa poliser än i dag, på ganska många, tycker jag. Det påminner lite om ”Hitlers hantlangare” och poliser brukar faktiskt mindre insiktsfullt kalla sig själva för just hantlangare åt domstolar och åklagare. Poliser erbjuder myndigheter så kallad ”handräckning”, vilket kan innefatta alla sorters kränkningar av enskilda och försvarslösa individer.

Hela rättsrötan i Svea hovrätt i just det här målet utmynnade slutligen i några månader bakom galler för Peter. Han kommer väl till någon öppen anstalt där bara en del av fångarna vet hur man lär ut finfina tricks. Men skulle jag då vara i Peters kläder så skulle jag ta kontakt med den ugandiska maffian. Jag hoppas att han redan har etablerat den kontakten. I så fall kommer han nog att be dem att se till att de som satt sig som ansvariga för hans framtid aldrig mer ska behöva begå några felaktigheter eller övergrepp i rättsak eller över huvud taget ska behöva ansvara för några som helst handlingar. Eftersom anarki råder i domstolarna och begreppet ”det ska vara ställt utom allt tvivel att den brottsliga gärningen utförts under uppsåt” inte alls beaktas av dem som har till uppgift att upprätthålla lagen och göra det med hjälp av lagen på ett lagligt sätt och inte genom att trotsa lagen, så anser jag att det finns fog för att den ugandiska maffian nu tillåts att ta i med hårdhandskarna. ”En för alla — alla för en!” Kanske kommer de även att bilda en allians tillsammans med de andra invandrargruppernas maffior och samtidigt genomföra en bredare attack på flera platser i Sverige. Ja, kanske på alla platser i Svea Rikes avlånga land där åklagarmyndigheten och domstolsverket har sina lokaler. Kanske kommer de bilda ett konsortium för att med hjälp av ryska kalashnikovs och ettriga mizus börja med tillverkning av tesilar och såll på de rättsliga instanserna, en form av legotillverkning, alltså. Maffian kanske startar rivningsfirmor och spränger, (öh… river, ska det vara) överflödiga, ståtliga och pråliga ”kulturbyggnader” på samma sätt som man gör när man river höghus i till exempel USA. Ja, det finns säkert jättemycket kul som de kommer att hitta på och som kommer att leda till ett bra mycket bättre multikulturbejakande samhälle med färre antal rasistiska slödder och fördomsfulla, infantila och sinnesjuka stelbenshumanister som för tillfället tillåts att husera i det svenska rättsväsendet. Tiden kommer nog ganska snart. Det lär inte vara de passiviserade svenskarna som genomför revolutionen. Nej, det blir förmodligen invandrare, homosexuella, handikappade, pensionärer och före detta sexuellt utnyttjade barn som gör den revolutionen. De kommer nog att ta livet av sina banemän med ett leende på läpparna. Det fina i kråksången är ju att om den ugandiska maffian verkligen gör så här så finns det ingen som efter tillslaget har något att frukta. Det är bara att köra på och slå till! Go for it, Peter! — Bang!!

Men fram till dess att det blir verklighet får vi nöja oss med att lyssna till ekot som härrör från Svea hovrätts kafferum för de domstolsanställda. Där sitter rådmannen, dagens vinnare av dagens trippel, inte dagens dubbel, han som var hovrättens ordförande i det aktuella målet som just beskrivits, och han säger med barskt ton inför de andra nickande ugglorna i Svea-gänget något som avslöjar en hejdundrandes avundsvärd människosyn: ”Ja, men va fan, det var ju bara en neger!”…

Vad kan vi då lära av denna sedelärande historia? Ja, först och främst så står det ganska klart att det skjuts nog för lite i Sverige. En ökad avskjutning skulle eliminera många problem med en alltför stor population ute i buskarna. Men förutom det så kan det vara bra att känna till att man inte ska åka bil, och i synnerhet inte en Mazda i Rinkeby-trakten på väg mot Kista, och särskilt inte på natten, och alla händelser inte om man är invandrare. Man ska i egenskap av passagerare alltid kontrollera att föraren har inresetillstånd (helst ska föraren även ha ett helsvenskt medborgarskap) och det viktigaste av allt, ett körkort, vilket man själv också ska ha. Man ska ha en stor burk Tip-Ex om man behöver byta hudfärg snabbt i ett prekärt läge. Man ska inte av välvilja ta hand om och förvara andra människors identitetshandlingar och/eller förvara dem på sig och i synnerhet inte i den ficka som man själv har, och som föraren saknar på sina byxor. Detta gäller alltid! och i synnerhet om man är alkoholpåverkad, berusad eller full. Man ska faktiskt aldrig dricka alkohol om man är svart, och man ska definitivt inte tillåtas att ha kul, och i synnerhet inte på en trivsam ugandisk fest, och absolut inte i Rinkeby. Blir man som neger kallad som vittne till en rättegång eller till ett polisförhör så ska man inte planera att vittna enbart om sanningen utan man ska i stället säga det som ugglorna och gorillorna förväntar sig att få höra. Man får fråga dem först vad de har tänkt sig att man ska säga, fast de kommer inte att svara, för de kan inte tala rent. Och framför allt så ska man se till att man varken är eller blir eller kan betraktas som neger. Så, alla mina mörkhyade vänner, Köp Tip-Ex! Helst ska det vara på sprayflaska.

Och förresten!… Har ni sett att fru Justitia har förbundna ögon för att hon inte ska se vad som verkligen sker. Det gäller att mörklägga allt som kan vara till förtret för myndigheterna, domstolarna och deras interna angelägenheter. Det är nog bara blindstyren som kan skaffa sig en sådan symbol. Och den symboliska vågskålen, har ni sett den?… Hon har ju inte en suck att känna av vartåt den lutar. Det ska vara jurister till att anamma sådant bildspråk. Svärdet är till för att hugga skallen av dem som inte gör som domstolen vill. Det är Gustav Vasas gamla svärd som Axel Oxenstierna ärvde och slipade om.

Mikael Bäckman
legitimerad sjuksköterska och medicinsk forskare
Danderyd

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #7 2005

Stefan Hammarén

Nerland under down — Aase Berg utan (prototyp) = sämre, i recension

Thommy Sjöberg

Nationaldagen

Mikael Bäckman

En inblick i det svenska folkhemmet — del 4

Katarina Falkenberg

Se upp för folkets kärlek!


Pressmeddelande: Katarina Falkenberg — Alkemistens röda längtan

Rolf Nilsson

Omänskliga rättigheter

Limerickar

Brest (av Mikael Bäckman)

Essäer

Anders Österling — en poet som är bortglömd

Kjell E. Genberg — en författare med mångfald på programmet

Paul Theroux skriver om världens tillstånd

Artiklar

När kändisarna tog över bloggarna

Nina Solomin — Gränsen — En resa bland människor som kallas illegala

Nyliberalismen är farlig för världens värderingar

Vad händer med EU nu?

Politik

Politiska kommentarer XI

Konst

Lars Englund — Moderna museet

Lennart Rodhe — Thielska galleriet

Backspegeln.

Sommarplågor

Blaskan-hjältar

James Spader.

Böcker

Korta bokrecensioner XI

Musik


The Hellacopters — Rock & Roll is Dead (av Dr. Rock)

The Hellacopters — Rock & Roll is Dead (av Dr. Indie)


Art Brut — Bang Bang Rock & Roll

Billy Corgan — The Future Embrace

Coldplay — Speed of Sound & X&Y

Doris Duke — I’m a Loser, A Legend in Her Own Time & The Swamp Dogg Sessions and More

Fantômas — Suspended Animation

Fat Possum Records — det enda skivbolag du någonsin behöver

Foo Fighters — In Your Honor

Hot Hot Heat — Elevator

Jens Lekman — Oh You’re So Silent Jens

Korta musikrecensioner VII

Moodymann som musikens förförare

Nine Inch Nails — With Teeth

Oasis — Don’t Believe the Truth

Röyksopp — The Understanding

The Tears — Here Comes The Tears

The White Stripes — Get Behind Me Satan

Trojan Box Set — Roots & Culture

Vitalic — Ok Cowboy

Filmer

På TV

TV-serier IV