Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

Artikel

Socialstyrelsen erbjuder säker död

Våra tänder blir starka och friska av fluor. Vaccin räddar liv. Detta är standardiserade sanningar framlagda av tandkrämsproducenter och vaccinindustri. Har de rätt? Troligtvis inte, men de skyddar sina intressen med järnhand. Aluminium-, konstgödsel- och läkemedelsindustrin måste få dumpa överskottet av fluor någonstans och hälsoforskningen är underordnad de krafter som årligen köper medicinska undersökningar för miljardtals kronor.

Vem minns inte fluortanten? Gapa och skölj. I början av 1990-talet genomfördes tre oberoende studier i USA, Japan och Indien. Man kartlade närmare en halv miljon barn som lever i områden med hög fluorhalt i dricksvattnet. Studierna visade att dessa barn har FLER hål i tänderna än genomsnittet barn i världen. Resultaten presenterades i Orthomolecular Medicine, nr 3 1993. Samma år gjorde doktor Robert Isaacson, Binghampton University New York, två separata vetenskapliga undersökningar som avslöjade att den mängd fluor vi får i oss genom tandkräm, tuggummi, tabletter och dricksvatten är skadliga för nervsystemet.

Vem minns inte terrorattacken i Tokyo och sekten som spred ut nervgasen Sarin i tunnelbanan? Sarin — blandad första gången på 1930-talet av nazisterna och tjugo gånger dödligare än cyanidgas — går på nervsystemet. Den innehåller organofosfat som spetsad med fluor blir livsfarlig. För att göra ett effektivt bekämpningsmedel mot insekter tillsätter man fluor. Flera vanebildande mediciner är sammansatta fluorföreningar. 1989 avslöjade Battelle Research Institute, Columbus, Ohio att fluor är ett starkt cancerframkallande ämne. Ekonomiska intresseorganisationer och sponsrad lobbyverksamhet gör sitt för att tiga ihjäl dessa studier, men fakta sipprar förr eller senare fram. Det finns en anledning till varför vi inte ger barn under fem år fluortandkräm och fluortabletter. Frågan är om fluor är bra för någon.

Analyser visar att fluor hämmar bildandet av antikroppar i blodet. Men det stannar inte där. Fluor förvirrar immunsystemet och får det att gå till angrepp mot kroppsegna vävnader samt ökar tumörers tillväxthastighet hos cancerbenägna personer. Medan reklamtevekanalerna propagerar för fluor som emaljstärkande och kariesbekämpande påtalar mer seriösa röster att gasen (fluor är ett gasformigt grundämne) missfärgar tänderna och gör dem sköra. Mer om detta går att läsa på — Fluor.

Jan Sällström, zoofysiolog och docent i experimentell patologi vid Uppsala universitet, är expert på fluor och har arbetat med molekylär patologi för cancerdiagnostik vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. I hans artikel om fluor som cellgift avhandlas ämnets verkningar: ”Fluor befinner sig i giftighetsgrad någonstans mellan bly och arsenik. Forskning tyder på att fluorider kan orsaka såväl allergier, benskörhet, dental fluoros som neurologiska skador.”

Från fluor till vaccin är steget kortare än man tror. Hur står det egentligen till med de olika vaccinationsprogram som prånglas ut på marknaden och sväljs med hull och hår av läkare runt om i landet?

I SVT den 7 september 2000 berättade Reportrarna om vaccinationsskador. Programmet tog upp autism som följd av barnvaccin och debatterade den hårt vinklade informationen från vaccinationsindustrin. En representant för tillverkningen av vaccin erkände att uppgifter om skador och död orsakad av vaccin ”skadar producenternas intressen”.

Innan det europeiska vaccinationsprogrammet nådde Afrika fanns det inga dokumenterade MS-fall på kontinenten. Människor i så kallade primitiva samhällsstrukturer vet inte vad multipel skleros är. Djur som lever i frihet drabbas aldrig av MS, medan tamdjur som vaccineras kan utveckla MS-relaterade symtom. Frågan som en objektiv forskning måste ställa sig är denna: Finns det ett enda fall i världen där en MS-sjuk inte har vaccinerats före utbrytandet av sjukdomen? Om det visar sig att 100 procent av alla MS-sjuka är vaccinerade borde detta räcka som väckarklocka.

Boken Atypiska förlopp efter vaccinationer (S. Dittman) och ett oräkneligt antal oberoende studier (se t ex Gerhard Buchwalds artikel om rapporterade vaccinationsskador i Naturheilpraxis nr 11/88) lyfter fram obehagligheter som vi ogärna vill ta del av, fakta som hyssjas ner när regeringar och socialstyrelser hänvisar till tystnadsplikten.

Men tänk nu om mässlingsvaccin kan leda till förlamning? Flera drabbade har tilldömts skadestånd i bland annat Tyskland. Enligt tysk domstol är alltså förlamning en bevisad möjlig biverkning efter vaccin. Detsamma gäller blodpropp i hjärnhinnans kärl och partiell förlamning efter difterivaccination. Andra mer eller mindre vanliga vaccinationsskador är: Allergier, astma, diabetes, polio, influensa, difteri, stelkramp, mässling, hjärninflammation, kronisk ledgångsreumatism, autism, Parkinsons sjukdom och plötslig spädbarnsdöd. Det rör sig om akuta och kroniska skador på den mänskliga organismen.

Varför vill vi inte se och tala om sambanden mellan ett livslångt bruk av kemiska palliativ och ”typiska” ålderskrämpor, krämpor (diabetes, benskörhet och senilitet inräknat) som egentligen bara är typiska i samhällsstrukturer där vaccin och fluor är vanligt förekommande? Kvällstidningarna gick ut och varnade på 1990-talet, men debatten tystades ner. Och jag som trodde att sjukvård skulle tjäna människan, inte producenterna, direktörerna och aktieägarna.


Stefan Whilde

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #9 2005

Stefan Hammarén

Ad cunnum

Beträffande näktergalarna mann fan på glaciärisen

En skål soppa med


Stefan Whilde

Edward Crowley — Världens farligaste man

Socialstyrelsen erbjuder säker död

Thommy Sjöberg

Antonio Gramsci

Crickets are chirpin’ the water is high

Oväder — High Tide

Mikael Bäckman

Botswana — En nation utan hopp som förlorar sitt folk

En inblick i det svenska folkhemmet — del 5

En inblick i det svenska folkhemmet — del 6

I Think You Should Kill Yourself

Christian Swedberg

Konservatismens intåg

Miss Vampyria

Maria Full of Grace

Limerickar

Nagoya (av Mikael Bäckman)

New York-special

Ett intryck från New York

Musik från New York

Utställningar på Metropolitan Museum of Art

Debatt

Vetenskap, Pluto och Iranskt kärnavfall

Politik

Politiska kommentarer XIII

Världspolitik

Artiklar

Så var sagan slut när det gäller FI, eller?

Snarkning farligare än man tror

Sverige och islam

Konst

Leif Tjerned, Joackim Carlsson och Johan Ledung på Konstnärshuset i Stockholm

Blaskan-hjältar

Steve Irwin — vår käre krokodiljägare.

Pippi Långstrump

Pippi Långstrump fyller 60 år av oavbruten irritation hos många

Tecknade serier

Nyutgåva från Marvelredaktionen med nyöversatta 60-talsserier av Spiderman

Böcker

Korta bokrecensioner XIII

Bengt Ohlsson — benke@swipnet.se

Max Hastings — Harmagedon — Slaget om Tyskland 1944-45

Salman Rushdie — Överskrid denna gräns

Backspegeln.

T. Rex — Cosmic Dancer

Musik

Beginner’s Guide to American Roots

Craig David — Story Goes & James Blunt — Back to Bedlam

Delbert McClinton — Cost of Living

Demons & Wizards — Touched by the Crimson King

Dream Theater — Octavarium

Four Tet — Everything Ecstatic

Frank Black — Honeycomb

Galactic Soul — (Various Artists)

Hundarna från Söder — Troika

Joe Henry — Tiny Voices

Korta musikrecensioner IX

Mötley Crüe — hårdrockens värsta gäng, eller?

Opeth — Ghost Reveries, Nevermore — This Godless Endeavor, Arch Enemy — Doomsday Machine & Naglfar — Pariah

Ringo Starr — Choose Love

Solomon Burke — Make Do With What You Got & Willie Hightower

Spånka NKPG — City of the Golden King

The Kills — No Wow

The Teenage Idols — Something Wicked

Turbonegro — Party Animals

Två gånger Putte Wickman

Filmer

På TV

Space: 1999 (Månbas Alpha)

Intervjuer

Junilistan intervjuas av Blaskan