Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

NYTT

Vi har så sakteliga börjat med Blaskans blogg

Bloggen hittar du här - Blaskans blogg


Blaskan finns även på Facebook

Blaskan på Facebook

UFO-Special

Myndigheternas UFOlogi

Donald E. Keyhos arbetade som major inom armén och blev deras UFO-ansvarige. Han lämnade armén på grund av hemlighetsmakeriet kring UFO-begreppet. Hans mycket dramatiska och välskrivna bok från 1955 översatt av K. Gösta Rehn Flygande tefat — Observatörer från världsrymden. Boken behandlar om hur han fick ut material om dessa fenomen som både hemlighölls och förnekades. Martin Gard som jag nämner i en annan artikel ger inte mycket för dessa teser. Faktum är att arméns myndigheter haft lite svårt för hur de ska förhålla sig till temat. Keyhoes däremot är övertygad, men är emot spekulationer av Adamskis sort. Utan strikt i samarbete med försvarsdepartementet publiceras det intressant material.

I boken diskuterar författaren med forskare kring drivmedel och tidigare rymdforskningen och 50-talets vetenskapsoptimism genomsyrar Keyhoes framställan. Det intressanta var att myndigheterna plötsligt var villiga att acceptera att frigöra vissa dokument. Keyhoes blev mäkta förvånad.

I modern tid så gav Nick Pope ut sin bok Open Skies, Closed Minds 1996 (Simon&Schusters) även där handlar det om försvarets tjänsteman som fascineras av UFO-fallen och ger sig in och beskriver fallstudier.

Bara det är stort i sig själv och viktigt att myndigheter verkligen släpper dokument för att visa världen att man bara inte döljer fakta, men det skulle vara naivt att tro att myndigheterna skulle bli öppenhjärtiga. Det finns säkert mera av värde. Men varje steg i rätt riktning är bättre.

Vad som förstör UFO-forskning är hur konspirationer stärker vissa oseriösa ufologer och allskön dårskaper sipprar ut hur myndigheter och utomjordingar bygger gemensamma projekt för att erövra världen.

Peter Brookesmiths utgåva UFO The Government Files visar upp tydliga censurerade dokument som knappast ger nåt. Men okej, det finns berättelser från människor som sett UFO och liknande upplevelser.

Det finns två synsätt på myndigheternas agerande enligt några teser som jag vill kort lägga fram som också skymtar i UFO-litteraturen.

  1. Myndigheterna mörklägger allt eller censurerar rapporter för att dölja sanningen om utomjordiskt liv.
  2. Myndigheterna sprider ut nonsensrapporter kring UFO för att dölja sin egen hemliga forskning kring nya flygplan eller dylikt.

Själv tror jag inte riktig på någon av dessa hypoteser, utan sanningen ligger nog i att myndigheterna anser att det inte behövs någon forskning kring detta fenomen. Fast jag anser personligen att man inte skall lägga ned forskningen på själva UFO-fenomenet.

Boris Jungkvist skriver i sin senaste UFO-bok: UFO, Bevis för liv i rymden Zindermans förlag 1992 hur myndigheter på all dess viss döljer eller ljuger om att UFO verkligen är bevis för utomjordisk liv.

Till slut länkar som kan rekommenderas:
Svensk UFOlitteratur
Länk till George Adamski:
George Adamski — Filosof och lärare
Organisationen för ny fysik skriver om spekulativa fysiska idéer:
Organisationen för ny fysik
Majesty Twelve

Om Dr. Indie |

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #4 2002

UFO-Special

Liv på andra planeter

Allmänt läst om UFO

Drömmen om rymdens gudar

Esoterisk UFOlogi

Finns det liv på andra planeter?

Myndigheternas UFOlogi

Intervju med Inga-Lill Wallin, ordförande Stockholms UFO-förening

3 frågor till Clas Svahn, ordförande för UFO-Sverige

Kåserier

Stress

Dyra bilreparationer

Mountain

Budgie

Musik

Anne-Lie Rydé

Barbra Streisand

Beck

Dolly Parton

Dove

Luca Turilli — Prophet of the Last Eclipse

Lynyrd Skynyrd & Motörhead

Manic Street Preachers

Musikkrönika angående Phil Collins senaste

UFO

Yeah Yeah Yeahs

Filmer

Stockholm Filmfestival 2002

Harry Potter och hemligheternas kammare

Die Another Day

Mat & Dryck

Enkel tomatsås

Famous Grouse Vintage Malt Whisky 1989