Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

Artikel

Den demokratiska diktaturen

Eller den diktatoriska demokratin, vilket ni vill

Ni som har det minsta hum om världsläget har nog börjat inse att attacken mot WTC är en av historiens största konspirationer.

Varför skedde då detta? Det skedde helt i enighet med ”The Projekt for the New American Century”. För att kunna genomföra dessa planer fodrades ett nytt ”Pearl Harbor”.

”The Projekt for the New American Century” är helt enkelt en plan för hur makteliten i USA ska kunna skaffa sig världsherravälde. Den ursprungliga planen skrevs innan Mr. Bush tog makten av bl.a. Dick Cheney, Donald Rumsfeld, Paul Wolfowitz, Zalmay Khilizad, John Ellis ”Jeb” Uush, I Lewis ”Scooter” Libby (Cheneys personalchef).

Kriget mot Irak och det kommande kriget mot Iran där Israel förväntas agera är inte endast krig för olja. USA behöver stationära militärbaser runt om i världen för att kunna kontrollera och styra. Kan man inte köpa eller hota sig in återstår krig.

För USA:s planer behövs världsterrorismen. Efter attacken mot WTC växte plötsligt al-Qaida från en organisation på ca 7000 medlemmar (utbildade av CIA inte att förglömma) till en världsomfattande organisation med medlemmar i alla världens länder. Och Usama satt i en grotta i Afghanistan och styrde hela etablissemanget. Till och med Rumsfeld har börjat backa för dessa absurda påståenden.

Vår egen herr Persson drack USA.s propagandavin och kallade attacken ett angrepp på vår demokrati och frihet. Och visst var det ett angrepp på vår demokrati. Men inte från dem makthavarna hävdar.

Vilka är terrorister egentligen? Jo, alla som ifrågasätter auktoriteten och makthavarnas beslut. Det är därför Sverige infört de så kallade terrorlagarna. De skyddar oss knappast från terrordåd om någon till äventyrs skulle vilja genomföra ett sådant. Men de skyddar våra makthavare så att de kan genomdriva beslut som inte har förankring i demokratin eller folkoponionen.

För en gångs skull, kanske för första gången i mitt liv måste jag helt instämma med en DN-ledare. ”Sverige har aldrig haft en justitieminister som på så kort tid initierat så många repressiva förslag som Thomas Bodström. Han är en fara för rättssäkerheten.”

Han är även en fara för hela vår demokrati och den syn vi är vana vid att regeringen har på mänskliga rättigheter.

Vi får vänja oss, sade han, little Bush Bodström, vi får vänja oss vid att svenska regeringen skickar människor till tortyr. Vi får tydligen också vänja oss vid lagar som hör hemma i en diktatur. Och mina vänner, höjer ni inte era röster nu, så lever vi snart i en fullskalig diktatur med total övervakning av medborgarna. Tro inte att ni går fria för att ni är hederliga oförvitliga medborgare. Har ni åsikter som avviker från makthavarnas blir ni kontrollerade, nu i ännu högre grad än tidigare. Vi är ganska många som fått erfara det. Numera räcker det med att du talar med fel personer, går in på fel sida på din dator osv. Numera räcker det med att du är politiskt aktiv och insatt i världsläget och ifrågasättande.

Här följer några exempel på vad little Bush Bodström anser vara nödvändigt för att övervaka oss potentiella terrorister:

BUGGNING
Hemlig avlyssning med dolda mikrofoner. Det behövs inte bara misstankar om grova brott, mord, grovt rån o.s.v. för att detta tvångsmedel ska tillåtas utan även vissa gärningar med lägre straffskala. Åtgärden kommer oundviklingen att drabba många oskyldiga och det har heller inte visat sig vara en speciellt effektiv åtgärd vid brottsbekämpning. Vem vill förresten ha SÄPO i sovrummet?
LAGRING AV TRAFIKDATA
Sverige fick igenom sitt förslag i Europaparlamentet om att telebolag och internetoperatörer ska tvingas spara information om all trafik i minst sex månader.Det innebär en masskartläggning av medborgarnas kontakter genom mobil och e-post. Kan bli pinsamt för många. SÄPO är dessutom inte sen att använda andrahandsinformation.
HEMLIG TELEFONAVLYSSNING
Det behövs inga misstankar om brott för att SÄPO ska få avlyssna din telefon. Finner man miljön intressant är det skäl nog tex om du är kommunist, socialist, muslim eller om man anser dig för långt åt höger får man rätt att avlyssna dig. SÄPO.s tidigare telefonavlyssningar av politiskt oliktänkande kallades förut olaglig.
HEMLIG DATAAVLÄSNING
Ytterligare en promemoria föreslår att polisen med domstolstillstånd ska kunna ta sig in och plantera programvara i enskilda personers datorer. Detta ska ske i hemlighet, exempelvis i den misstänktes bostad. Omfattningen av tvångsmedlet är oklart men potentiellt mycket stort.

Detta är några exempel. Advokatssamfundets generalsekreterare säger i samtal med DN att hennes organisation sedan hösten 2002 skrivit remissyttrande över ett 20-tal olika lagförslag som innehållit mer eller mindre repressiv lagstiftning.

Vi står på toppen av ett berg av lögner! Ska vi offra vår syn på mänskliga rättigheter för dessa lögner? Ska vi offra vårt demokratiska tänkesätt?

Astrid Boman

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #1 2006

Stefan Hammarén

Recension: av Dada öst-bok

Thommy Sjöberg

Kulturarbetare

Astrid Boman

Bioterrorism

Den demokratiska diktaturen

Diktakrati eller demotur

En svensk tiger

”Vi är omgivna av en gobeläng av lögner.”

What’s going on over there?

Rolf Nilsson

De hemlösas omständigheter

Ingvar Lundgren

Harold Pinters ord i vår vardag

Konst

Waldemarsudde: Myt och landskap — Ulf Wahlbergs retrospektiva konst

Artiklar

Dan Persson — Nationalism — högern och vänsterns tolkningar

Iran, Irak, Israel och Bush

Politiska partier — behövs dem?

Junilistan

Nils Lundgrens egna parti Junilistan … eller?

Tecknade serier

Schassen & Knasen #6 2005

Böcker

Carl-Henning Wijkmark — Sanningen bakom oss

Korta bokrecensioner XVII

Simon Sebag Montefiore — Potemkin och Katarina den stora: En kejserlig förbindelse

Små notiser där litteraturen spelar roll

Krautrock del II

Lite mera om Krautrock

Hans Edler — elektronikpopens särling och musikarrangör

Rick Wakeman — en vandrande symfoniorkester

Instrumentell gitarr-, synt- och space-musik från 70-talet

Vangelis — drömmaren inom syntmusiken

Backspegeln.

Iggy Pop & The Stooges — The Stooges

Musik

Cat 5 — Play this Loud/Sexy

Enya — Amarantine

Golden Afrique Vol. 1

Kate Bush — Aerial

Kent — The Hjärta & Smärta EP & Sophie Zelmani — A Decade of Dreams

Kim Wilde — The Ultra Selection

Korta musikrecensioner XIII

Madonna — I’m going to tell you a secret & Confessions on a Dance Floor

Matthew Herbert — Plat du jour

Musikkommentarer V

Mylo — Destroy Rock & Roll

Paul Anka — Rock Swings

Per Gessle — Son of a Plumber

Sizzla — Soul Deep

The Arcade Fire — Arcade Fire

The Cardigans — Super Extra Gravity

The Embassy — Tacking

The Similou — So Hot Right Now

The Strokes — The First Impressions of Earth

The Supremes — Gold

Thåström — Skebokvarnsv. 209

Tony Iommi & Glenn Hughes — Fused

Tony Martin — Scream

Willie Nelson — Countryman

Dr. Da Capos årsbästa 2005

Dr. Indies årsbästa 2005

Filmer

På TV

TV-serier VII