Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

Musik

Musikkommentarer V

This is our music.Jag tänkte kommentera lite av musikens händelser som jag stöder på lite här och där, som en egen bloggspot, fastän jag uppdaterar den inte som en bloggspot skall fungera.

Nåväl så kunde vi konstatera det jag redan visste att Andres Lokko är Sveriges bästa musikjournalist vid sidan av Lennart Persson. Andres Lokko fick pris som bästa musikjournalist och hans program This is our music är statstelevisionens bästa program för alternativ musik.

Sex Pistols — Never Mind the Bollocks Here’s The Sex Pistols.Jag fick äntligen se hela delen av Sex Pistols legendariska USA-turné där dom hamnar i Dallas på Longhorn. En provokativ, suverän aggressiv konsert där Johnny Rotten (Lyndon) förolämpar publiken. Musiken är vildsint men skitig och dåligt framförd men anarkin och punkklassiker såsom Pretty Vacant, EMI, Belsen was a gas, Problem eller Anarchy in the U.K kan man inte motstå. Min ständiga favoritlåt när Pistols tolkar Stooges No Fun är givetvis en stjärnsmäll som lyfter konserten från 1978 till högre irrfärder i musiken. En av årets roligaste dvd som jag dansat mig igenom.

Fatboy — Steelhearted.Om du gillar Weeping Willowss musik så kan den här kompisgruppen Fatboy med sin 50-talsdoftande countrypop vara som gjuten för dig. För Fatboys skiva Steelhearted är så fin skör och sprider värme omkring sig i det svenska landskapet. Tomas Pareigis sjunger fint sofistikerad att det är som om vi hade fått en svensk Morrissey med vän röst. Fatboys too the people.

Nitin Sawhney — Prophesy.Indietechno från den suveräna Nitin Sawhney med ett budskap eller profetia om att barnen och människor matas med så mycket skit från media och vi ser tv-apparater massproducera mycket elände för världen. Skivan Prophesy är som en fint producerad resa i jazzens soulvärld. Davis Holmes och folk från Godspeed You Black Emperor hjälper till på skivan. Skivan kom ut 2001, men den är fortfarande en av mina favoriter som kan återanvändas i en tid då vi översköljs av digitala bilder utan att stanna upp och tänka efter på vår egen tid. Jag är ett levande exempel på att låta mig slukas av medier och digitala flöden. Låt därför skivan bli ditt måste i avslappningssyfte.

System of a Down — Steal this Album.Dr. Rock har kraftigt förälskat sig i System Of Down. Och jag förstår hans kärlek till bandet, för deras skiva Steal this album från 2002 med sina rap, röj, mixning och sampling i oväsen med ljudväggar av kakofoni är en sanslös underbar mix. Så det så.

Mr. Snaggus brukkar gärna vandra ned i dom fuktigaste källorna för att finna bra musik. Så gjorde även Dr. Indie. I den bästa låt jag vet Suite: Judy Blue Eyes en folkpoplåt från den vänaste tiden i Crosby Stills & Nashs period av storhet. Från tiden omkring 1969/1970 lyckades dom plocka in en skör ballad på nästan 8 minuter, där världens kärlek vilar och ligger i denna kvinnas öga för att brinna evigt i mannens hjärta.

En annan låt var Ten CC klassiska kärleksballad I’m not in love från 1974. Den låten har enligt Mr. Snaggus en absurd text om mannen som omoget vägrar inse att han är kär i kvinnan han har. Vi satt hemma hos Mr. Snaggus för att uppleva musik. Så på en gammal kassett som innehåller rockhistoria från Times life, låg sången där och förgyllde vår tillvaro under 6 minuter. Graham Gouldman skrev den med säker hand. Det är långsamma körer, symfoniska inslag och en sött ljuvlig skir bräcklighet i sången. En av världen bästa kärlekslåtar.

Om Dr. Indie |

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #1 2006

Stefan Hammarén

Recension: av Dada öst-bok

Thommy Sjöberg

Kulturarbetare

Astrid Boman

Bioterrorism

Den demokratiska diktaturen

Diktakrati eller demotur

En svensk tiger

”Vi är omgivna av en gobeläng av lögner.”

What’s going on over there?

Rolf Nilsson

De hemlösas omständigheter

Ingvar Lundgren

Harold Pinters ord i vår vardag

Konst

Waldemarsudde: Myt och landskap — Ulf Wahlbergs retrospektiva konst

Artiklar

Dan Persson — Nationalism — högern och vänsterns tolkningar

Iran, Irak, Israel och Bush

Politiska partier — behövs dem?

Junilistan

Nils Lundgrens egna parti Junilistan … eller?

Tecknade serier

Schassen & Knasen #6 2005

Böcker

Carl-Henning Wijkmark — Sanningen bakom oss

Korta bokrecensioner XVII

Simon Sebag Montefiore — Potemkin och Katarina den stora: En kejserlig förbindelse

Små notiser där litteraturen spelar roll

Krautrock del II

Lite mera om Krautrock

Hans Edler — elektronikpopens särling och musikarrangör

Rick Wakeman — en vandrande symfoniorkester

Instrumentell gitarr-, synt- och space-musik från 70-talet

Vangelis — drömmaren inom syntmusiken

Backspegeln.

Iggy Pop & The Stooges — The Stooges

Musik

Cat 5 — Play this Loud/Sexy

Enya — Amarantine

Golden Afrique Vol. 1

Kate Bush — Aerial

Kent — The Hjärta & Smärta EP & Sophie Zelmani — A Decade of Dreams

Kim Wilde — The Ultra Selection

Korta musikrecensioner XIII

Madonna — I’m going to tell you a secret & Confessions on a Dance Floor

Matthew Herbert — Plat du jour

Musikkommentarer V

Mylo — Destroy Rock & Roll

Paul Anka — Rock Swings

Per Gessle — Son of a Plumber

Sizzla — Soul Deep

The Arcade Fire — Arcade Fire

The Cardigans — Super Extra Gravity

The Embassy — Tacking

The Similou — So Hot Right Now

The Strokes — The First Impressions of Earth

The Supremes — Gold

Thåström — Skebokvarnsv. 209

Tony Iommi & Glenn Hughes — Fused

Tony Martin — Scream

Willie Nelson — Countryman

Dr. Da Capos årsbästa 2005

Dr. Indies årsbästa 2005

Filmer

På TV

TV-serier VII