Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

Artikel

Kapitalismen i dödsvånda?

Totalitär demokrati, hur smakar det ordet? Kanske likadant som socialistisk marknadsekonomi. Det får en fadd eftersmak.

SÄPO vill nu införa angivarsystemet som om den redan utökade övervakningen inte räcker till. Man vill ha angivare i socialtjänsten, i föreningslivet och i skolorna. Om detta förslag går igenom är de totalitära staten ett faktum, en totalitär demokrati. Din granne blir din fiende och oponionen tystnar. Detta för att skydda oss mot terrordåd.

För att vi ska förstå att världens makthavare endast har goda avsikter när de för sin mördande errövningspolitik och för att vi ska sluta upp bakom dem, skräms vi då och då av en fejkad video. Där får vi se Usamas ansikte när han uttalar sina hot mot den ”fria världen”. Jag är inte rädd för Usamas ansikte, han ser rätt så trevlig ut och precis likadan på alla videor jag sett. Men jag är rädd för det ansikte som döljer sig bakom. Det verkliga ansiktet, fascismen.

Den retorik som förs idag mot islamister är exakt densamma som nazistregimen förde mot den judiska populationen. Hitlers arvtagare begagnar sig dessutom av samma metoder som Gestapo. Koncentrationsläger, tortyr, utomrättsliga avrättningar och nu vill den amerikanska militären ha nya riktlinjer inför avrättningar av krigsfångar.

Hur kan de stora massorna låta sig manipuleras en gång till?

För att manipulera massorna krävs ett evigt bedrägeri. Religionen är också nödvändig. Vi har Gud på vår sida. Vår Gud är en högt stående Gud, en god Gud. Allah är en ond Gud som kommer med onda pålagor. Vi för alltså en kamp mot Satan. En evig kamp mot en inbillad fiende.

Att blanda in USA när man talar om Sverige är inte fel. Sverige har allierat sig med USA. Sverige har sålt ut halva sin industri och hela sin själ till USA. Allt vad som händer på andra sidan Atlanten berörs vi av i allra högsta grad. USA har kommit långt i sin strävan att införa en global diktatur.

Jag fick ett brev från en av mina vänner som jag vill citera lite ifrån: Seymour M. Hersh är inte vem som helst, direkt. ”The US’s foremost investigative journalist”, som en site skriver. Och han anser alltså att USA av idag är en manipulativ rörelse … Själv anser jag att Sverige av idag är en manipulativ rörelse, som uppfyller flera av kriterierna. Dessutom är det väldigt svårt att gå ur. Han beskriver sedan Västvärlden som en sekt.

För att återgå till min väns brev anser han också att Sverige av idag är en fascist-stat. En fasciststats överlevnad beror på hur hårt folkets förehavande och åsikter kan kontrolleras av myndigheterna. Det vet little Bush Bodström mycket väl. Det är därför han i sin iver att montera ned vår demokrati påför oss lagar och förordningar som stiftades i diktaturen på andra sidan atlanten. Det är därför våra myndigheter vill ha fullständig kontroll och insyn.

En annan god vän skrev i sitt brev:

”Karl Marx har gjort en fin analys av utvecklingen och det finns ingen anledning att betvivla att den är riktig. Det som ställt till ett elände är att den rika klassen har på ett fåtal händer blivit så rik att detta fåtal personer kan förvrida och förhindra den naturliga utvecklingen. Min uppfattning är att kapitalismens normala period var slut för hundra år sedan. men dessa rika dårar har kunnat tvinga kvar kapitalismen så att den ännu finns här. När ett samhällssystem finns kvar längre än sin naturliga tid blir det abnormt. Det är vad vi nu ser.”

De bägge veteranerna i samhällsvetenskap Samir Amin och Immanuel Wallerstein som vigt sina liv åt de stora frågorna om kapitalismen och framtiden är inne på samma linje. Jag citerar här från en av DN:s kultursidor (faktiskt?) Kapitalismen är inte det första världssystemet i mänsklighetens historia ej heller det sista, och det nalkas sitt slut. När de inre konflikterna i ett system blir oförsonliga, när svårigheterna blir så allvarliga att systemet inte kan lösa dem, inträder en krisperiod. Ur denna farliga mellantid utvecklas ett nytt system där människor organiserar sitt samhälle på ett sätt som för tidigare generationer skulle framstått som otänkbart eller kanske sagolikt. Hur världssystemet kommer att te sig vet vi inte men det kommer att bli annorlunda.

Vi lever nu i denna farliga mellanperiod. Min vän påminner dessutom i sitt brev om USA:s underskott i statskassan. En eventuell krasch antas redan inom ett halvår enligt ekonomiska bedömare. Men det är lite osäkert.

Om USA då inför total diktatur kommer svenska regeringen att följa efter?

Men ingen diktators makt varar för evigt. När det amerikanska folkets revolution blir fullskalig och total (den är mycket liten idag) och det kapitalistiska systemet kollapsar. Vad händer då med vår totalitära demokrati?

Jag hoppas att jag inte lämnat jordelivet då. Det skulle vara mycket intressant att få vara med och följa händelseutvecklingen.

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #2 2006

Stefan Hammarén

Horskräck

”Onerine”

Thommy Sjöberg

Kulturarbetare II — i triumf

Astrid Boman

I mörkrets tid

Kapitalismen i dödsvånda?

Stoppa kärnvapenkriget!

Till mina vänner och kamrater

Siv

Mobbing av starkaste slag

Katarina Falkenberg

En väg bortom dualismen

Ursula Schröder

Med fokus på obekväma sanningar

Andreas Filipsson

Lite text och bild från Filip

Bigj

Folkmord och folkmord

Konst

Galleri Lars Bohman: Lena Cronqvist — Self Portraits

På konstakademin

Politik

Den liberala bombhögern — massmordens nya tillskyndare

Direktörspacket — dom nya rånarna av Sverige

Kommunisterna vann över förnyarna inom vänsterpartiet

Politiska kommentarer XVI

Artiklar

Ekonomiskrået — den nya fascismen

Om religion och kritik

Essäer

Fredrik Ekelund berättar om Sverige och omgivande nejder

Jan Arnald blir istället Arne Dahl i samhällets tjänst

Klas Östergrens författarskap

Tidskrifter

Den liberala tidskriften NEO

Böcker

Korta bokrecensioner XVIII

Simon Singh — Big Bang: Allt du behöver veta om universums uppkomst och lite till

Backspegeln.

Alien — den åttonde passageraren

Musik

Ane Brun — Duets

Arctic Monkeys — When the Sun Goes Down

Beth Orton — Comfort of Strangers

Black Mountain — Black Mountain

Cowboys in Scandinavia

East River Pipe — What are You On?

Edguy — Rocket Ride

Gunnar ”Siljabloo” Nilsson with Lars Engstrand Trio & Quintet — You’re Driving Me Crazy & Toots Thielemans — Toots Blues 1950–1952

In Flames — Come Clarity

The Johnny Boy — Johnny Boy

Kaiser Chiefs — Employment

Korta musikrecensioner XIV

Maria McKee — Peddlin’ Dreams

Musikkommentarer VI

Notering kring Gary ”US” Bonds

Dr. Indie lyssnar på nya band med ny musik

Richard Ashcroft — Keys to the World

Syleena Johnson — Chapter 3: The Flesh

The Soul Party Pack

Amorphis — Eclipse, Thiasos Dionysos — Satyr, Aborted — The Archaic Abattoir & Centinex — World Declension

Winner Takes All

Åke Hodell — Verbal Brainwash and other Works

Filmer

På TV

Fantastic Four — The Complete 1994-95 Animated Television

The Office — Julfesten

TV-serier VIII