Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

Politik

Direktörspacket — de nya rånarna av Sverige

Ni har säkert läst någon förblindad artikel av byfånen — förlåt bytratten Staël Von Holstein som hävdade att han som bytratt stod för det intellektuella kapitalet som skulle fly från Sverige om inte skatten blev lägre och bytrattens förmåga att skapa låtsaspengar till sig själv och kompisarna var ett gigantiskt lurendrejeri. Det var det intellektuella kapitalet som i sin obildning knappast visste någonting om samhället han verkade i. Bytratten talade till folket.

Nu är det så att det obildade direktörspacket egentligen är simpla rånare och roffare som lurade alla på en falsk aktiemarknad. Direktörspacket liksom deras gelikar inom statliga verken leker också rövare genom att tilldela sig själva och sina närmaste kompisar gratisaktier för att skapa marknaden. Marknaden blir en liten klick plundrare och rånare som skapar instabilitet som utgör den så kallade marknaden. Då sätter dom själva sina löner och hävdar att marknaden, det vill säga dom själva måste ha miljoner i löner och bonusar på extra miljarder för att dom har extra speciellt begåvade kunskaper på att tilldela sig själva just lite extra miljarder.

Visst är det härligt med direktörspackets lilla marknad som består av deras lilla klick där man bestämmer prissättning och vad som vi andra borde tycka och tänka, bara det är som dom.

Direktörspacket har bestämd vilken ekonomisk ordning som skall gälla. Till sina supportrar har man usla ekonomireportrar som skriver upp direktörspackets betydelse, liksom ekonomiprofessorer såsom Bo Södersten och Lars Calmfors som inbillar svenskar har för höga löner. Sedan har vi borgerliga partierna som tycker samma sak som lojala stöttepelare till direktörspacket. KD blir så glada om dom får skrika lite om kristen moral och sätta ditt ensamstående mödrar och homosexuella utifrån någon mörk ideologisk moralism. Sedan får direktörsmarknaden vara som den vill. Folkpartiet har fullt ut med att jaga terrorister och kasta ut alla muslimer ut ur landet. Moderaterna som älskar äga får lite aktier och får sitta i direktörernas fina sovrum, då är dom nöjda.

Så har vi direktörspackets ideologicenter som Timbro, Smedjan och direktörernas egen högskola ideologicentrum för kvasivetenskap, handelshögskolan med många bytrattar som har sitt säte där i emellan bena på direktörernas neddragna brallor.

Det dom lär ut i direktörernas lära att vi alla andra som arbetar är giriga och okunniga som vill ha högre löner. För våra högre löner hotar företagens vinstmarginaler och kringskär därför utdelningar av vinsten. För vi får nämligen veta att vinsten som senare visst skulle mest återinvesteras tillbaka i företaget istället bör satsas på direktörerna och deras lilla klick som har aktiemajoriteten. För att just deras intellektuella kapital måste få sin belöning genom dessa vinstmiljarder just investeras i direktörspackets personliga välbefinnande. Så har vi inte förstått denna enkla matematik så måste vi sparkas och avskedas därför att direktörspacket kanske inte fått dom extra miljarder dom så väl förtjänar för sin fina bildning och fenomenala förmåga att tjäna pengar på att inte producera något eller arbeta.

Det är så direktörsmaffian har önskan att privatisera offentliga samhället för att kunna plundra svenska samhällets resurser som dom alltid gjort världen. Bankrånare får fängelse medan direktörspacket får belöningar. Så galet ligger det nämligen till.

Om Dr. Indie |

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #2 2006

Stefan Hammarén

Horskräck

”Onerine”

Thommy Sjöberg

Kulturarbetare II — i triumf

Astrid Boman

I mörkrets tid

Kapitalismen i dödsvånda?

Stoppa kärnvapenkriget!

Till mina vänner och kamrater

Siv

Mobbing av starkaste slag

Katarina Falkenberg

En väg bortom dualismen

Ursula Schröder

Med fokus på obekväma sanningar

Andreas Filipsson

Lite text och bild från Filip

Bigj

Folkmord och folkmord

Konst

Galleri Lars Bohman: Lena Cronqvist — Self Portraits

På konstakademin

Politik

Den liberala bombhögern — massmordens nya tillskyndare

Direktörspacket — dom nya rånarna av Sverige

Kommunisterna vann över förnyarna inom vänsterpartiet

Politiska kommentarer XVI

Artiklar

Ekonomiskrået — den nya fascismen

Om religion och kritik

Essäer

Fredrik Ekelund berättar om Sverige och omgivande nejder

Jan Arnald blir istället Arne Dahl i samhällets tjänst

Klas Östergrens författarskap

Tidskrifter

Den liberala tidskriften NEO

Böcker

Korta bokrecensioner XVIII

Simon Singh — Big Bang: Allt du behöver veta om universums uppkomst och lite till

Backspegeln.

Alien — den åttonde passageraren

Musik

Ane Brun — Duets

Arctic Monkeys — When the Sun Goes Down

Beth Orton — Comfort of Strangers

Black Mountain — Black Mountain

Cowboys in Scandinavia

East River Pipe — What are You On?

Edguy — Rocket Ride

Gunnar ”Siljabloo” Nilsson with Lars Engstrand Trio & Quintet — You’re Driving Me Crazy & Toots Thielemans — Toots Blues 1950–1952

In Flames — Come Clarity

The Johnny Boy — Johnny Boy

Kaiser Chiefs — Employment

Korta musikrecensioner XIV

Maria McKee — Peddlin’ Dreams

Musikkommentarer VI

Notering kring Gary ”US” Bonds

Dr. Indie lyssnar på nya band med ny musik

Richard Ashcroft — Keys to the World

Syleena Johnson — Chapter 3: The Flesh

The Soul Party Pack

Amorphis — Eclipse, Thiasos Dionysos — Satyr, Aborted — The Archaic Abattoir & Centinex — World Declension

Winner Takes All

Åke Hodell — Verbal Brainwash and other Works

Filmer

På TV

Fantastic Four — The Complete 1994-95 Animated Television

The Office — Julfesten

TV-serier VIII