Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

Öppet brev bl.a. till allmänheten i Sverige

Mobbing av starkaste slag

Hej

Jag är en ensamstående mamma som under flertalet år blivit trakasserad och mobbad av såväl myndigheter som vissa privpersoner.

Detta startade år 2000 och sedan har livet varit ett rent helvete för mig och barnen.

Jag upptäckte först att någon ringt in till min arbetsgivare och svärtat ner mig, att notera här är att jag aldrig fått ett enda klagomål hos en Ag någonsin utan bra betyg.

Sedan har allt rullat på till att idag vara så att till och med myndigheter tror på den här smörjan och grundkontrollerar allt jag säger och gör i alla frågor. Jag blir behandlad som en brottsling.

Mitt ena funktionshindrade barn har varit utsatt för ett övergrepp 2002 varför jag själv tog kontakt med socialförvaltningen eftersom hon fick reaktioner efter detta, som jag inte ansåg att jag kunde bemästra självmant. Jag vart grundlurad av dem, utan att få information om vad jag satte henne och familjen i. Det LVU som jag dumdristigt gick med på slutade med att jag fick kräva vårdnaden om henne åter med advokat.

Man placerade min dotter på en institution i södra Stockholm som var tänkt att vara en 8 veckors utredning, som sedan dröjdes till 8 månader. Trots att den enda trygghet hon hade var familjen i Jämtland så tog man ingen hänsyn. Jag och annan släkt protesterade eftersom flickan är en skör person som varit uppväxt med mobbing under hela skoltiden. De mindre barnen struntade man totalt i trots att jag uppgav att de då inte mådde bra.

Ändå körde man över mig som vårdnadshavare och flickan hamnade i vissa droger och alkoholmissbruk. Jag tog övriga familjen och flyttade ner för att komma närmare henne.

Personal på hemmet ignorerade och psykade mig som mamma och socialtjänsten gav inte särskilt många resor ner för besök innan flytten.

Man visade mig att jag var en usel mor genom olika psykningar och kommentarer och sedan finns det också en del gamla bekanta som har något emot mig som drivit på och spätt på detta rykte som nu ligger ute om att jag skulle vara olämplig.

Flickan mådde under 2003 så dåligt att jag återtog vårdnaden och flyttade hem till Jämtland igen. Hon har nu avslutat sina grundskolestudier.

Jag upptäckte allt mer att ett rykte om att jag skulle vara psykiskt sjuk låg ute och började forska i vem/vilka som spridit detta. Fick höra av vissa att papppan till flickan skulle vara skyldig till uppstarten av detta.

Myndigheter insinuerade att jag skulle vara sjuk, en läkare behandlade mig som ett avskum vid ett 15 minuters besök och avslutade med att jag var personlighetsstörd. Att notera här är att jag hade varit sjukskriven 1 år för min rygg och p.g.a. stress situationen avseende min dotter av en annan läkare söderut. Jag fick gå så långt att socialstyrelsen fick häva dessa journalanteckningar. Ryggproblematiken finns dokumenterad sedan slutet av 80-talet.

Idag ligger rykten ute hos arbetsgivare och en del myndigheter, privatpersoner behandlar mig såsom om jag skulle vara psykiskt sjuk. Jag har besökt kurator under de värsta svårigheterna och hon har konstaterat att ”om jag hade varit sjuk så skulle jag ha skickats vidare”.

Jag får inga arbeten, vissa grannar behandlar mig som ett avskum och jag blir inte av med det här ryktet. Horribla saker har framkommit som är rena lögner och som skapats som en hämnd emot min raktframhet.

Ber nu allmänheten om hjälp då mina mindre barn på sikt kommer att skadas av detta.

Jag har svårt att förstå att man bara kan bli behandlad så här i dagens Sverige som skall vara så tryggt. Jag är en person som säger ifrån när jag inte anser mig bli behandlad bra av folk och myndigheter och det är väl det som är felet. Vi har tydligen inte yttrandefrihet i Sverige trots allt.

Man har också sett till (om det nu är sociala eller privata vet jag inte) att pressen tror att jag är sjuk eftersom man inte ens svarar på mina insändare om detta.Så jag kan bara konstatera att pressen idag inte bryr sig om privatpersoner utan lyssnar mycket till vad myndigheter säger.

Inbrott med huvudnyckel?

Det allra värsta är det sista som hänt nyligen då jag var på julfest med barnen, kommer hem och har haft inbrott trots att jag nyligen satt in ett 9-tillhållarlås. Vi är 2 vuxna som sett att dörren låsts och låsts upp med båda låsen. Strax innan detta tog jag emot en lapp i min brevlåda där det stod: ”Någon besöker din bostad då du är borta”. Efter detta har mitt bostadsbolag anmält mig till socialförvaltningen för att man tror att jag ”mår illa av trakasserierna” och polisen kom aldrig. Sedan lade man ner ärendet.

Detta är droppen på denna 5-åriga historia och jag söker nu allmänhetens hjälp. Lever ensam ute på landet och har inget stöd mer än av vissa i släkten. De anser inte att sociala skall ha något med mina mindre barn att göra, eftersom de inte besitter någon problematik utan själva blir mobbade och trakasserade p.g.a. detta.

Min högsta önskan är att ta med barnen härifrån och flytta utomlands. Jag älskar mina barn och plågas av att se hur de om och om igen blir ledsna av det här. Gränsen för hur man kan behandla en ensam mamma har för länge sedan passerats och jag är mycket ledsen och besviken efter 40 år i Sverige. Jag vill åka härifrån.

Läs mer under Sivanto.se och länken ”PrivatBlogg”.

Hälsningar

Siv

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #2 2006

Stefan Hammarén

Horskräck

”Onerine”

Thommy Sjöberg

Kulturarbetare II — i triumf

Astrid Boman

I mörkrets tid

Kapitalismen i dödsvånda?

Stoppa kärnvapenkriget!

Till mina vänner och kamrater

Siv

Mobbing av starkaste slag

Katarina Falkenberg

En väg bortom dualismen

Ursula Schröder

Med fokus på obekväma sanningar

Andreas Filipsson

Lite text och bild från Filip

Bigj

Folkmord och folkmord

Konst

Galleri Lars Bohman: Lena Cronqvist — Self Portraits

På konstakademin

Politik

Den liberala bombhögern — massmordens nya tillskyndare

Direktörspacket — dom nya rånarna av Sverige

Kommunisterna vann över förnyarna inom vänsterpartiet

Politiska kommentarer XVI

Artiklar

Ekonomiskrået — den nya fascismen

Om religion och kritik

Essäer

Fredrik Ekelund berättar om Sverige och omgivande nejder

Jan Arnald blir istället Arne Dahl i samhällets tjänst

Klas Östergrens författarskap

Tidskrifter

Den liberala tidskriften NEO

Böcker

Korta bokrecensioner XVIII

Simon Singh — Big Bang: Allt du behöver veta om universums uppkomst och lite till

Backspegeln.

Alien — den åttonde passageraren

Musik

Ane Brun — Duets

Arctic Monkeys — When the Sun Goes Down

Beth Orton — Comfort of Strangers

Black Mountain — Black Mountain

Cowboys in Scandinavia

East River Pipe — What are You On?

Edguy — Rocket Ride

Gunnar ”Siljabloo” Nilsson with Lars Engstrand Trio & Quintet — You’re Driving Me Crazy & Toots Thielemans — Toots Blues 1950–1952

In Flames — Come Clarity

The Johnny Boy — Johnny Boy

Kaiser Chiefs — Employment

Korta musikrecensioner XIV

Maria McKee — Peddlin’ Dreams

Musikkommentarer VI

Notering kring Gary ”US” Bonds

Dr. Indie lyssnar på nya band med ny musik

Richard Ashcroft — Keys to the World

Syleena Johnson — Chapter 3: The Flesh

The Soul Party Pack

Amorphis — Eclipse, Thiasos Dionysos — Satyr, Aborted — The Archaic Abattoir & Centinex — World Declension

Winner Takes All

Åke Hodell — Verbal Brainwash and other Works

Filmer

På TV

Fantastic Four — The Complete 1994-95 Animated Television

The Office — Julfesten

TV-serier VIII