Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

Tidskrift

Den liberala tidskriften NEO

NEO.Den liberala bombhögern i Sverige har fått en ny tidskrift att leka med och som krystat kämpar för att få flertalet att bli lika nyliberala. Men hela tidskriften som är dyr att köpa är fylld av klichéer och artiklar som gör allt för att övertyga sig om att det finns en borgerlig läsekrets utanför Timbro och borgerliga ideologerna. Tidningen sticker inte ut ett smack och har Dagens Nyheter och Svenska Dagbladets ledarskribenter som får en ny tråkig arena att skriva på.

Chefredaktören Sofia Nerbrand (Före detta Dagens Nyheter och numera SVD) gör allt för att visa hur borgerliga dekadenta skribenter skriker förtvivlat om individens rättigheter i väst och sedan har vi liberala bomber och massmord på araber som en liten extra liberala anrättning. Nerbrand skriver om att vi skall få alla att leva det goda livet. Tja, det är ingen borgerlig liten tanke, utan det centrala budskapet från socialismen och arbetarrörelsen. Det goda livet åt alla. Men det gäller för bombhögern att finna en borgerlighet som kan vinna val. Jan Söderqvist fåniga artikel om den nya bombhögern, förlåt borgerligheten som klär sig som kulturvänstern och läser samma böcker som kulturvänstern är det som gäller. Tja, har dom ingen egen fantasi att klä sig som borgerliga Mats Gellerfelt eller har inte dom egna böcker att läsa så verkar dom vara ovanligt bleka i jämförelse. Med arbetarrörelsen och fackföreningen har dom ingenting att göra med. Per Svensson, Expressens kulturboss låtsas vara jättefin och jättefolklig, men med dyrare vanor. Simpel skrytsam borgerlighet som så gärna sätter sig i samma båt som näringslivets ideologer. Vi får i samma artikel veta att välfärds-Sverige är lite osexig och omoralisk klumpig enligt Anders ”borgaren” Isaksson. Fast vem som tycker det förutom Timbro, borgerliga ledarskribenter, politiska partier och överbetalda ekonomer, vet jag inte, ingen jag känner i alla fall bland oss gräsrötter. Moderaten Gunnar Strömmer som enbart verkar föra krig mot offentliga sektorn och staten med sitt centrum för rättvisa agerar endast mot allmänna. Jag misstänker att sparkade fackliga ledamöter eller arbetstagare som sparkas från det privata näringslivet skulle knappast vara kandidater i Gunnar Strömmers glada privata ägandevärld. Jan Söderkvist hittar även den glada bögen, nyliberalen Fredric Federley, som låtsas bry sig om invandrarna, särskilt dom illegala flyktingarna. Han låtsas vara radikal och skälla lite på sossarnas hantering av flyktingpolitik. Men jag anar mera att det handlar om bry sig om billig arbetskraft till sina rika polare inom näringslivet. Mänsklig värdighet bry sig inte liberalerna om, utan att krossa välfärd och införa billig arbetskraft, då talar vi om superbillig arbetskraft som kan utnyttjas väl.

Den supersnygga före detta MUF-ordföranden Tove Lifvendahl försöker tvätta bort tråkighetstämpeln på borgerlighet, läs kälkborgerlighet. Hon finner några självuppoffrande människor och försker förena deras sätt att vara som praktexempel på borgerliga dygder. Trots att dom kanske inte alls vill bli stämplade som borgerliga. Men enligt Tove så är det deras personliga individuella dygder, (Sokrates medborgardygd månntro) som avgör vad hon vill se som nyare borgerlighet.

Bombhögerns ledande ideolog Niklas Ekdal på DN kämpar förtvivlat med att få miljöliberalen Björn Lomborg att tala om världens tillstånd blivit bättre, särkilt som marknadsekonomin löser allting. Timbroidelogen Johan Norberg försöker förtvivlat överföra sin oro att vi medborgare inte förstår nyliberalismens mantra att allting blivit så mycket bättre i världen. Till sist så skriver Torbjörn Elensky en lika ful artikel om att antiamerikanismen är likvärdig med antisemitism. När den liberala bombhögerns ideologer älskar sin konservativa nyliberalism till Bushhögern och inga andra gör det så måste dom förinta all kritik mot Bush. Högerns enda vapen blir att stämpla alla som är emot deras agenda som terroristkramare och antisemit.

NEO är en usel nyliberal produkt som förmodligen kommer att snart dö bort. Hejdå NEO.

Om Dr. Indie |

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #2 2006

Stefan Hammarén

Horskräck

”Onerine”

Thommy Sjöberg

Kulturarbetare II — i triumf

Astrid Boman

I mörkrets tid

Kapitalismen i dödsvånda?

Stoppa kärnvapenkriget!

Till mina vänner och kamrater

Siv

Mobbing av starkaste slag

Katarina Falkenberg

En väg bortom dualismen

Ursula Schröder

Med fokus på obekväma sanningar

Andreas Filipsson

Lite text och bild från Filip

Bigj

Folkmord och folkmord

Konst

Galleri Lars Bohman: Lena Cronqvist — Self Portraits

På konstakademin

Politik

Den liberala bombhögern — massmordens nya tillskyndare

Direktörspacket — dom nya rånarna av Sverige

Kommunisterna vann över förnyarna inom vänsterpartiet

Politiska kommentarer XVI

Artiklar

Ekonomiskrået — den nya fascismen

Om religion och kritik

Essäer

Fredrik Ekelund berättar om Sverige och omgivande nejder

Jan Arnald blir istället Arne Dahl i samhällets tjänst

Klas Östergrens författarskap

Tidskrifter

Den liberala tidskriften NEO

Böcker

Korta bokrecensioner XVIII

Simon Singh — Big Bang: Allt du behöver veta om universums uppkomst och lite till

Backspegeln.

Alien — den åttonde passageraren

Musik

Ane Brun — Duets

Arctic Monkeys — When the Sun Goes Down

Beth Orton — Comfort of Strangers

Black Mountain — Black Mountain

Cowboys in Scandinavia

East River Pipe — What are You On?

Edguy — Rocket Ride

Gunnar ”Siljabloo” Nilsson with Lars Engstrand Trio & Quintet — You’re Driving Me Crazy & Toots Thielemans — Toots Blues 1950–1952

In Flames — Come Clarity

The Johnny Boy — Johnny Boy

Kaiser Chiefs — Employment

Korta musikrecensioner XIV

Maria McKee — Peddlin’ Dreams

Musikkommentarer VI

Notering kring Gary ”US” Bonds

Dr. Indie lyssnar på nya band med ny musik

Richard Ashcroft — Keys to the World

Syleena Johnson — Chapter 3: The Flesh

The Soul Party Pack

Amorphis — Eclipse, Thiasos Dionysos — Satyr, Aborted — The Archaic Abattoir & Centinex — World Declension

Winner Takes All

Åke Hodell — Verbal Brainwash and other Works

Filmer

På TV

Fantastic Four — The Complete 1994-95 Animated Television

The Office — Julfesten

TV-serier VIII