Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

Politisk debattartikel

Dr. Indie om krigsförbrytelser i Irak och Vietnamkrigen

Bagdad.Det har hänt igen att amerikanska soldater har begått allvarliga massakrer i Irak igen. Men det har hänt förr i Irakkriget då fångar förnedrades och torterades i Saddams gamla fängelsehålor. Visserligen så undersöktes det men så händer det igen att hela familjer avrättas av amerikanska soldater. Men i vems namn sker det? I demokratins namn eller? Det är naturligtvis inget ovanligt för det hände även i Vietnamkriget då USA anföll byar, avrättade hela byar men det otäcka är att högern älskar att försvara massmord och särskilt amerikanska massmord eller mord tycks vara normala inslag i krigsföringens metoder. Men så blir det när amerikanska administrationer som vill kontrollera världen skickar ut svarta, minoriteter och fattiga ut i krig som dom oftast inte förstår och undrar vad dom gör där. För när dom kommer hem sårade eller psykiskt störda skiter republikanerna i deras vidare öden och dom får usel vård och mindre resurser att klara sig på. Men deras vrede väcks inte mot politikerna som sänder ut dom i obegripliga krig utan oftast mot krigsmotståndarna då högern vänder deras kritik mot dom kritiker som på en gång förvandlas till opatriotiska kritiker av meningslösa krig.

Så var det i Vietnam då försökte högern och korkade demokrater ville vrida kritiken mot Vietnamkriget mot dom som vägrade att ha med kritikern att göra. Därför kommer frustrerande soldater fortsätta att begå mord och rena krigsbrott då den kristna högern har moraliskt fördärvad hela USA till en hatat makt världen över. Kristna högern med sina monstruösa ideal från intelligent design till jordens undergång i ett rent Armageddon. Så klart att det är svårt att få soldater agera när dom alltmera pressas till vansinniga dåd därför att dess ledning gör allting för att få behålla kontrollen över hela världens naturtillgångar.

Soldater utan moralisk kompass eller som inte förstår högerns subtila takter i världen, tvingas kriga därför att dom inte har något val då dom har ett helt lands folk emot sig. Se hur Afghanistan har fått uppleva nya attacker från talibaner och där tvingas USA eller Nato-ledda trupper till allt tuffare krigshandlingar för att slå tillbaka islamiska fanatiker. Även där är soldaterna pressade och man måste hela tiden se vad man kan göra så att man inte kväver mänskliga rättigheterna. För dom rättigheterna kvävde Bush med sin livsfientliga administration för länge då man i kampen mot terrorism tar till alla antidemokratiska metoder som existerar gentemot mänskligheten. Så nu är det inte så konstigt att amerikanska soldater mördar skoningslöst när dom har en regim vid makten som ser det som legitima metoder.

Om Dr. Indie |

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #7 2006

Stefan Hammarén

Flyktig som ingenting

Jenny Erpenbeck — Ordbok

Om pumpa

Rolf Christerson — Chefens idébok — ledarskap för 2000-talet

Thommy Sjöberg

Efterlysning av svenska älgar eller varför hittar jag inte min svenska matchtröja

Filip Björner

En moralisk sökmotor?

Miss Vampyria

Red Hot Chili Peppers — Stadium Arcadium

Konst

Moderna Museet: Paul McCarthy

Artiklar

Dr. Indie om krigsförbrytelser i Irak och Vietnamkrigen

Fildelning II

Göran Rosenberg — Utan facit: Kolumner och kommentarer under tiden

Människan och politiken

Stig Larsson — Artiklar 1975–2004

Essäer

Vi väntar på Samuel Beckett

Böcker

Adam Hochschild — Spräng bojorna

Ella Carlsson — Framåt Mars

Gerald Clarke — Capote: en biografi

Jane Fonda — Mitt liv så här långt

Korta bokrecensioner XXII

Backspegeln.

Stora schlagerboxen: 100 Svenska sångerskor 1954–1969

Musik

Cat 5 — Cat 5

Dr. Indies musikmix III

Dr. Indies sommardisco

Ed Harcourt — The Beautiful Lie

Edenbridge — The Grand Design

Electric Banana Band — Kameleont

Ella Fitzgerald — All My Life

En liten stänkare om Donovan som poet

Lemmy — Damage Case

Paul Simon — Surprise

Ron Sexsmith — Time Being

Sonic Youth — Rather Ripped

The Flaming Lips — At War with the Mystics

Sport

Sverige utslaget ur fotbolls-vm