Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan — Din tidning på webben!

NYTT

Vi har så sakteliga börjat med Blaskans blogg

Bloggen hittar du här - Blaskans blogg


Blaskan finns även på Facebook

Blaskan på Facebook

Kåseri

Nektar

Dr. Rock’s äventyr i vinylhögen fortsätter

Nektar — A Tab In the Ocean.Nektar grundades 1969 i Hamburg, av engelsmännen Allan Freeman (sång, keyboards), Ray Allbrighton (gitarr, sång), Derek Moore (Bas och Melotron) och Ron Howden (trummor).

Tack vare sin energiska liveshow och genomtänkta ljusshow så fick dom snart uppmärksamhet och ett skivkontrakt på Bellaphon.

På det tidiga 70-talet så var dom rätt populära ute i Europa. Så försökte de slå igenom i U.S.A med sitt sound som påminde lite grann om Genesis och Yes.Nektar — Recycled. Oturligt nog så var det dålig fart på skivdistributionen i U.S.A., det gick långsamt och trögt. Så dom slog inte igenom ”over there”.

I början av 80 talet så förlorade dom ett par medlemmar och bandet gick under jorden några år. De spelar fortfarande ihop och släppte ett album i april 2002.

Journey to the Centre of the Eye, A Tab in the Ocean och Recycled ska släppas på nytt remastrade någon gång under våren.

Deras discografi (Studioalbum)
Journey Through the Center of the Eye (1971)
Sounds like this (1972)
A Tab in the Ocean (1972)
Remember the Future (1973)
Down to earth (1974)
Nektar (1973)
Recycled (1975)
Magic is A Child (1977)
Greatest hits (1978)
Man in the Moon (1980)
Thru the ears
The Prodigal Son (2002)

De har även släppt några live album.

Andra musikkrönikor av Dr. Rock
Hjärnblod | Mountain | Budgie | Historien om Journey | Uriah Heep | Blue Öyster Cult — The Story | Hawkwind — The Story | Pink Cream 69 — The Story So Far … | Nazareth | Deep Purple — The Story | Gamma Ray — historien så här långt | Historien om Steeleye Span

Om Dr. Rock |

Blaskan på MySpace


Blaskan


Senaste numret av Blaskan


Sök på Blaskan

Blaskan #1 2003

Gäst-
skribenter

Drivkrafter (av Jan Milld)

Artiklar

Kopiering

Moralfrågor

Filosofins aspekter

John-Henri Holmberg — Inre landskap och yttre rymd

Kåserier

George Orwell

Nektar

Harry Potter

Hjälp, dom är efter oss!

Hastighets-
övervakning

Andlighet

Sökandet efter det inre

Mänsklig tro

Konst

Carl Millesgården: Ilon Wiklander

Böcker

Musik

Välkommen till musikåret 2003!

Bee Gees

Death in Vegas

Eldkvarn

Håkan Hellström

Jesse Marlin — The Fine Art of Self Destruction

Mando Diao — Bring ’em In

Nu-musik

Osignerade band

Phil Collins — Testify

Randy Crawford

The Corals

The Polyphonic Spree

Whitney Houston

Dr. Indies årsbästa 2002

Filmer

Intervjuer

Intervju med Contra

Intervju med Jan Milld