Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Artikel

Vem håller i rodret?

Tankesmedjan the Project for the New American Century bildades tillsammans med American Enterprise Institute, Hudsoninstitutet och andra som förenat Reaganadimistrationens ambitioner med den nuvarande Bushadimistrationen. En av grundarna till tankesmedjan är Richard Perle en av Bush ”tänkare” ( tror tusan att den mannen behöver de som tänker åt honom)

Några av de övriga är Dick Cheney vicepresident, Donald Rumsfeld krigsminister, Paul Wolfowitz vice krigsminister, I. Lewis Libby Cheneys stabschef, William J Bennet Reagans undervisningsminister och Zalmay Khalizad före detta ambassadör i Afghanistan numera i Irak. Dessa förespråkare för den amerikanska terrorismen och det eviga globala kriget har nu alla höga poster inom Bushadimistrationen.

Richard Perle intervjuades av John Pilger under Reagan eran när Perle var rådgivare åt presidenten. Pilger avfärdade honom då som galen. Han ångrar det idag. Ett av Perles uttalanden var ”Om vi bara delger världen vår vision och omfattar den helt och fullt och inte försöker förpacka den med skicklig diplomati, utan helt enkelt bedriver ett totalt krig…kommer våra barn att sjunga storslagna sånger om oss i framtiden.”

Ett år före attacken mot WTC skrev Libby och Wolfowitz ihop en plädering för kraftigt ökade försvarsutgifter som skulle möjliggöra för USA att utnyttja de teknologiska framstegen till sin militära fördel. Utvecklingen åt det hållet gick på tok för långsamt ansåg författarna, men den skulle kunna påskyndas om USA drabbades av ”någon katastrofal och katalyserande händelse” såsom ett nytt Pearl Habor.

Med kuslig exakthet styrs den amerikanska politiken efter skriften The Project for the New American Century. ( PNAC )

Bland annat har Cheney och hans team fått till stånd tillverkningen av ett minikärnvapen som ska sättas in mot tredje världen. Kravet på ett sådant vapen framfördes redan 1993.

USA behövde ett Pearl Habor. Det fick man, planenligt. Men man behöver också hjälp av lämpliga terrordåd så att politiken tar den riktning som behövs för att man ska nå slutmålet, total världsdiktatur.

Den militäre analytikern William Arkin berättar i Los Angeles Times om en hemlig arme, uppsatt av Donald Rumsfeld ( P2OG Proactive Pre-emptive Operations Groups )

Denna grupp ska vara samordnare för CIA med hemliga militära operationer, informationskrig och avledande manövrar.

Enligt ett hemligt dokument utarbetat för Rumsfelds räkning ska gruppen provocera fram terroristattacker som sedan kräver motangrepp av USA mot länder som hyser terrorister.

Stanna upp ett tag här och tänk till. Varför har terrordåden i världen ökat efter Bush tagande av presidentposten i Vita huset ?

Israel har en liknande agenda som PNAC. A New Strategy for Securing the Realm är titeln på ett dokument från 1996. Det är ett dokument inför Benjamin Netanyahus tillträde som premiärminister.

Författarna förordar brott mot den pågående fredsprocessen. Det har vi sett otaliga bevis på sedan Netanyahos tillträde. Israels regering ska arbeta för fred genom styrka och ta sig rätten till preventiva angrepp. Framförallt gäller för Israel att pressa tillbaka Syrien och Iran.

Enligt källa Cossodovsky samarbetar den Isareliska regeringen idag med Turkiet och Jordanien. Isåfall skulle Iran och Syrien bli inringat av fientliga makter.

För att kunna gå till attack mot Iran krävdes att Saddam Hussein förlorade makten. Så har nu skett. Det krävdes också att få kontroll över Libanon, så har skett.

Att Israels och USA:s utrikespolitik drivs gemensamt är inte underligt. Flera av författarna till the New Strategy for Securing the Realm( NSSR ) tillhör idag den krets av rådgivare som har inflytande över USA:s politik. En av dem är Douglas Feith, tredjeman i försvarsdepartementet, David Wurmser högt uppsatt i utrikesdepartementet och här har vi Richard Perle igen som nu leder Pentagons Defense Policy Board.

Det är dessa neokonservativa gangster som hissat piratflaggan på skutan USRAEL ( USA, Israel ) Med list intog man skeppet och hissade dödskalleflaggan.

Många av västvärldens regeringar har valt att vara släpbåtar till detta dödens skepp, bland annat vår svenska regering. Villigt eller genom hot, jag vet inte vilket, deltar man i lögnen, kriget mot terrorismen. Vår statsminister G. Persson talar om att mänskliga rättigheter måste beaktas i den kampen. Tortyr , kemiska bomber, fosforbomber, kärnvapen räknas tydligen in i de mänskliga rättigheterna numera.

I opposition mot den nya världsordningen

Astrid Boman

Källor : Mikael Chossodovsky ekonomiprofessor Ottowa

John Pilger journalist

Mikael Nyberg Ordfront

Jeffery Steinberg Ny Solidaritet

Mikael Böök Ny Tid ( efter Griffins böcker The New Pearl Habor bl. a )

Astrid Boman

Vem håller i rodret?

Musik

Amy Grant — Time Again: Amy Grant Live All Access

Atlantic R&B 1955–1957 Volym 3

Basement Jaxx — Crazy Itch Radio

Beck — The Information

Bob Dylan — Modern Times

Bob Marley — The Ultimate Collection, The Best of Bob Marley & Colour Collection

Dionysus — Fairytales and Reality

Dixie Chicks — Taking the Long Way

Eddie Wheeler — Humble Plea

Elton John — The Captain and the Kid

En liten notering om The Rolling Stones

Evanescence — The Open Door & Black Label Society — Shot to Hell

Fibes, Oh Fibes! — Still Fresh & Emotional

Punkfunkens urfäder — Gang of Four och The Pop Group

Grandaddy — Just like the Family Cat

Hip Hop Best: The Collection

Justin Timberlake — Future Sex, Love Sounds & Beyonce — B’Day

Kasabian — Empire

Klaxons nya låtar på nätet & Junior Boys — So This Is Goodbye

Korta musikrecensioner XXI

Los Lobos — The Town and the City

Mando Diao — Ode to Ochrasy

Marit Bergman — I Think It’s a Rainbow

Nelly Furtado — Loose

OHM — Star Fall

Pete Rock — Underground Classics

Peter Nordwall Ensemble — Kanon

REM — And I Feel Fine: The Best of the I.R.S. Years 1982–1987

Scott Stappt — The Great Divide

The Killers — Sam’s Town & Barenaked Ladies — Barenaked Ladies Are Me

The Lemonheads — The Lemonheads

The Mars Volta — Amputechture

Theatre of Tragedy — Storm

Ultravox — Systems of Romance & Level 42 — Retroglide

Veruca Salt — IV

Wilson Pickett — In Philadelphia

Wolfmother — Wolfmother

Yellowcard — Lights and Sounds

Yo La Tengo — I Am Not Afraid of You and I Will Beat Your Ass