Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Politik

Valet 2006

The Dark Shadows

Vinterns mörker kom tidigt i år. Grymheten, omänskligheten och ekonomins onda Timbropajaser tog över ledningen över Sverige. Lars Leijonborg som inte bara har rättskipning, disciplin och stenhårda förföljelser av muslimer på sitt program misslyckades till stor del med sitt program. Man kan nog inte ostraffad kasta ut socialliberalismen och få till det en politisk ombeskrivning där människor från andra delar av världen är ”problem” eller ”hot” mot Sverige. Folkpartiet förnekar trots bevisen att Leijonborgs förvandling av liberalerna är främlingsfientligt precis som danska liberalerna blivit ett reaktionärt högerparti som väljer att förena sig med rasister, fascister och högerpopulister. Det är den väg reaktionens borgerliga Europeiska partier väljer att följa. Udden riktas mot islam och invandrare så klarty. Först lyckas näringslivet och borgerliga partier att krossa välfärden i land efter land. Klassklyftor, rädda arbetare, låga löner, stor procentsats arbetslöshet och uselt samhällsklimat är dom fruktansvärda spåren efter högerns politiska klimat överallt i världen. I Europa och USA så har högern en förmåga att ladda misären med religiösa moraliska påbud riktat mot dom utsatta i samhället amtidigt medan näringslivet och dom rika eliterna tar över världens råvaror. När invandrare hamnar i samhällen där högern redan förstörd samhällena blir dom nya invandrarna utsatt för högersamhällets förnedring som handlar om rasism, ekonomisk misär. För borgerliga högern förenar sig med den extrema rasistiska högern för att fortsätta attackerna mot invånarna.

Folkpartiets reaktionär antiliberala förvandling ligger i tiden och är logisk. Moderaterna behöver inte göra ett systemskifte i Sverige eftersom socialdemokraterna, vänsterpartiet och Miljöpartiet redan har förvandlad Sverige i en stark borgerlig liberal ledning med privatiseringar över hela fältet.

Moderaterna behöver bara lägga sig nära socialdemokraternas liberalism och förändra några lagar som förändrar livet för hela Sverige på studs. Retoriken är lite lagom vänster medan det är ett beställningsverk från svensk näringslivets kravlista. Sämre löneutveckling, lättare att sparka folk, låglöneyrken, reducera fackens kraft med högre avgifter och sämre möjligheter till strejk. Vinsterna är säkrade, kritiken mot höga bonusar blir stendöda och privatiseringar och upphandlingar är på väg mot ännu större omfattning.

Vi blir en utrikespolitisk knähund till neokonservativas totalkrig mot arabvärlden och vi kommer bli som en drömbild som enbart reaktionära Contra skulle älska, Ett krig mot världen för den neokonservativa religiösa erövringen av världen för att Bush kan få hand om råvarutillgångarna.

Centern är redan nyliberal och klippt av bandet med folkrörelse-Sverige för att låta LAS på sikt gå i graven. Målet är en osäkerhet på arbetsmarknaden och låta andra avtal råda så att arbetskraftinvandring kan tvinga ned lönerna i övriga Sverige. Förlorarna blir arbetsklasen världen över efter det är dom låga lönerna som Maud vill konkurrera med. Det är därför facket helst måste bort från dagordningen i samhället. För i USA finns det inga skydd eller säkerhet utan det är bara det mäktiga näringslivet som dikterar alla villkor kraftfullt understödd av en religiös motiverat konservatism i samhället.

KD längtar bara till en moralisk kristen konservativ ordning skall råda där GUD är den röst vi alla skall frukta. Kyrkan bör helst gå hand i hand med näringslivet och predika den nya borgerliga moraliska ordningen för arbetarna. Vi styr och ni lyder, annars får ni sparken.

Det är även roligt att lyssna på moderaterna när dom talar om att människor slits ut i arbetslivet, stressen ökar. Men samtidigt skall man stressa upp arbetslösa, långtidssjukskrivna, förtidspensionärer för att dom skall piskas ut till låglönearbeten med usel arbetsmiljö och annat elände som borgerligheten vill införa. Vi som arbetar skall få ett stressigare samhällsklimat för det är vad vi förtjänar enligt borgerligheten.

Så nu lyckades delar av arbetarklassen rösta fram sina motståndare och vi får en istid i fyra år. Men senare hoppas jag att borgerligheten håller sig borta från makten för tid och evigt. Jag vill inte ha en ständig borgerlig tjock lång vintertid med ett samhälle uppdelad i fattigdom och rikedom. Så kasta bort borgerligheten från makten 2010.

Funderingar efter valet 2006

Valdeltagandet blev inte så lågt som jag först trodde, men att sossarna förlorade tror jag i första hand berodde på att folk var trötta på sossarna som suttit tolv år vid makten, och folk ville göra sig av med H.S.B. alltså Han Som Bestämmer.

Som jag skrev tidigare om trängselskatterna så ska det bli intressant att se om moderaterna håller sitt löfte, nu när alla kringliggande kommuner runt Stockholm har röstat ner trängselskatteeländet. Stockholmarna röstade ju som bekant ja till trängselskatterna, och nu hoppas alla förespråkare för trängselskatterna att det ska genomföras. Men moderaterna har ju i sin tur sagt att de ska ta hänsyn till övriga kommuner som fick rösta i frågan och över 70 % av länets kommuner som fick rösta var emot, och nu borde trängselskatterna skrotas en gång för alla.

Annars är ju Axén Olin en lika stor svikare som Billström.

Nu hoppas jag att Alliansen lämnar ifrån sig Sverige i lika gott skick som när de tog över landet när de i sin tur ska lämna över landet.

Inte som sist, när de borgerliga regerade, de satt fyra år och lämnade över ett land i spillror och gigantiskt budgetunderskott som det tog (s) flera år att sanera.

Vad kommer att hända framöver?

Törs de höja avgifterna till a-kassa och fackförening, om de vill sitta kvar efter 2010?

Kommer man att kunna importera nätsprit nu när alliansen har vunnit?

Det finns så mycket god whisky, som inte finns att få tag på här i Sverige eller så är den väldigt svår eller för dyr att få tag på.

Hur blir det med fildelningen, kommer man att lätta på upphovsrättslagen som Reinfeld sade innan valet, eller kommer de tusentals ungdomar som laddar ned mp3 filer och filmer också i fortsättningen att ses som kriminella?

Hastigheten på våra vägar, kommer det att bli 120 eller 130 km/h på våra motorvägar?

Eller låter man det vara kvar vid futtiga 110 km/h?

Kommer man att sänka bensinskatten?

Är det kanske dags att kolla över riksrådens förmåner och pensioner?

Det är ju hiskeliga pengar de lyfter när de blir bortvalda.

Det får vi se om fyra år.

Det första alliansen gör när de kommer till makten är att återinföra trängselskatterna, detta är ett STORT SVEK mot väljarna.

Alliansen vann valet mycket p.g.a löftet att inte införa trängselskatterna, därför vann moderaterna stort ute i kranskommunerna till Stockholm.

Populism kallas det, nu visar alliansen att de är lika goda kålsupare som sossarna.

Politikerföraktet kommer härmed att öka dramatiskt, och inför nästa val kommer ännu färre att lita på vad politikerna lovar.

Nu väntar jag bara på att Huddinge, Botkyrka, Salems och Södertälje kommuner inför egna kommunala trängselavgifter för passage genom kommunerna, alla med sitt eget system naturligtvis. Så att stockholmarna som ska åka till och från sina lantställen söder om stan får fylla framrutorna med olika transpondrar och andra system för att betala avgifterna på.

Lycka till.

Musik

Amy Grant — Time Again: Amy Grant Live All Access

Atlantic R&B 1955–1957 Volym 3

Basement Jaxx — Crazy Itch Radio

Beck — The Information

Bob Dylan — Modern Times

Bob Marley — The Ultimate Collection, The Best of Bob Marley & Colour Collection

Dionysus — Fairytales and Reality

Dixie Chicks — Taking the Long Way

Eddie Wheeler — Humble Plea

Elton John — The Captain and the Kid

En liten notering om The Rolling Stones

Evanescence — The Open Door & Black Label Society — Shot to Hell

Fibes, Oh Fibes! — Still Fresh & Emotional

Punkfunkens urfäder — Gang of Four och The Pop Group

Grandaddy — Just like the Family Cat

Hip Hop Best: The Collection

Justin Timberlake — Future Sex, Love Sounds & Beyonce — B’Day

Kasabian — Empire

Klaxons nya låtar på nätet & Junior Boys — So This Is Goodbye

Korta musikrecensioner XXI

Los Lobos — The Town and the City

Mando Diao — Ode to Ochrasy

Marit Bergman — I Think It’s a Rainbow

Nelly Furtado — Loose

OHM — Star Fall

Pete Rock — Underground Classics

Peter Nordwall Ensemble — Kanon

REM — And I Feel Fine: The Best of the I.R.S. Years 1982–1987

Scott Stappt — The Great Divide

The Killers — Sam’s Town & Barenaked Ladies — Barenaked Ladies Are Me

The Lemonheads — The Lemonheads

The Mars Volta — Amputechture

Theatre of Tragedy — Storm

Ultravox — Systems of Romance & Level 42 — Retroglide

Veruca Salt — IV

Wilson Pickett — In Philadelphia

Wolfmother — Wolfmother

Yellowcard — Lights and Sounds

Yo La Tengo — I Am Not Afraid of You and I Will Beat Your Ass