Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Musik

Dr. Indies musikmix VI

 • Iggy Pop.Det ryktas om att Blaskanhjältarna Iggy Pop And The Stooges skall släppa ett nytt inspelad album efter 35 år efter något kommit ut. Om det är sant så kommer världen att bli bra så mycket roligare än vad jag trodde. Så hoppas, hoppas att det blir skitig jävlig urrock från rötternas mest majestätiska grunder. Blir det så kan inget i världen förstöra den dagens utgivningsdatum.
 • Jag skulle gärna bygga mig en egen tidsmaskin och förflytta mig 29 år tillbaka i tiden för att få uppleva den där konserten med Bob Marley and The Wailers på The Rainbow i London.Bob Marley. För jag såg den nyligen på dvd och under den här tiden så hade Bob Marley blivit megastor i Europa tack vare Island Records. Skivan var den stora mästerliga The Exodus som var hans genombrott i det stora slaget. Det är gnistrande rotsreggae med i stort sätt hela hans mest klassiska period och dom största hitarna. Herregud, om jag ändå finge se honom där då han var som störst. Men fick ändå chansen att se Bob Marley på Gröna Lund 1980 och det är en av mina största upplevelser inom musiken ändå.PJ Harvey. Men på dvd:n så svettas musiken och lever upp till dom stjärnor Bob Marley med band ändå var. En större konsert kan jag inte tänka mig eller känna att det finns för ögonblicket.
 • Aha PJ Harveys dvd PJ Harvey on Tour Please Leave Quietly studsar omkring hos mig med dokumentäraPJ Harvey. inslag mitt i konsertupptagningarna som kanske inte förgyller hela konsertens upplägg. Men det är ändå en ny häftig film som visar hur denna sexiga heta indiedrottning låter musiken riva, med ståltrådstaggiga kanter med en gitarr som går i ett furiöst uppkäftigt tempo. Snälla piska mig hårdare med din gitarr vill jag nästan skrika ut. Men hemma är det ändå lugnt att och tryggtJay-Z. att se en skitig indierock med intelligenta texter men urgamla skitiga urkrafter i sig som vrålar och frustar av ilska. PJ Harvey vet hur man underhåller och jag blir lyckligare än någonsin.
 • Det var mycket snack om at Jay-Z skulle pensionera sig från hip hopen och producera andra artister och bara njuta av livet. Men så kommer det ut samlingsalbum, duetter och andra grejer signerad från Jay-Z. Så jag hoppas snart på nytt album med denna stora stjärna.
 • The Game.Nu har Eminens polare The Game och 50 Cent äntligen slutit fred efter ha verbalt attackerad varandra och kastat skit under en lång tid. Det är bra att don nu kanske kan ägna sig åt musik. Jag väntar fortfarande att 50 Cent skall släppa sådana där veritabla partybomber som hans visserligen löjliga machotexter frambringar men beatsen och hårdheten som 50 Cent50 Cent. hade i texter är strålande. Men det är här fenomenet att grupper/artister skall kasta skit på varandra tycker jag är ytterst fånigt. Jag minns hur Oasis och Blur höll länge på med sina ord-debatter. I Sverige sade Popsicle att dom önskade att Arvingarna skulle dö i en bilkrasch. Det var lite väl magstarkt tycker jag fortfarande. För sådant är fånigt. Men även när Mando Diao i början kallade andra band för gamla och tråkiga tyckte jag var lite roligt eftersom dom släppte som första platta ett stark rockalbum som var ett mästerverk med 60-talets garagerock som signum men det var då det.Lustans lakejer. Då hade dom rätt att vara kasig. Men nu är det bara fånigt att höra sådant från samma band efter två trista skivor. Men visst har dom sagt att dom mer än gärna lägger av om det kommer nytt band som är bättre. Men min slutpoäng är att jag gillar inte artister som kastar skit på varnadra.
 • Problem i melodifestivalen för att några artister har skickats ut.Genesis. Men då vill dom ha ersättare för dessa artister som försvann. Då hävdar en gammal hjälte som Johan Kinde att han skall tävla med en låt under sitt gamla gruppnamn Lustans Lakejer. Jag vet inte om jag vill gråta över det faktumet. Men det kan bli en joker i leken eller en simpel kalkon. Så vi får se vad som händer.
 • Så planerar Phil Collins att göra comeback med symfoniska Genesis med Tony Banks och Michael Rutherford i spetsen. Men om Steve Hackett och Peter Gabriel skall ingå vet jag inte i skrivande stund. Kan vi förvänta oss ett nytt mästerverk som The Lamb Lies Down on Broadway månntro?
 • CBGB.Till slut så läggs punkparadiset CBGB och gravölet bestod av konserter med Bad Brains, Patti Smith och The Dictators spelade som sista band på sitt gamla hak. Det är tur att The Ramones originaluppsättning slapp uppleva det hela.
 • Det är lite lustigt att man tänker att Per Gessle var mannen man förknippade med 80-talets musik men så blev han ännu större under 2000-talet med stora konserter med Gyllene Tider och framgångsrika soloprojekt.Roxette — A Collection of Roxette Hits: Their 20 Greatest Songs. Men så dyker han även upp igen med Marie Fredriksson som blir Roxette. Dom släpper en box och en enkelskiva med deras Greatst Hits som sammanfattar boxen och deras karriär. Och när jag lyssnade på deras enkelcd som slår det mig att Roxettes låtar fortfarande slår igenom bra och håller än trots att 20 år har gått sedan Roxette fick världshitar med deras första låtar. Hur underlig det än kan bli, så är Per Gessle fortfarande svensk okrönt kung av svensk pop 2006.
 • Dolly Parton.Det är stort när vi får besök att den gudomliga Dolly Parton som skall uppträda i Sverige eftersom det är 30 år sedan hon gjorde det. Jag blir lyckligare än kungen över drottningen. Min drottning är på väg hit.
 • Ola Salo från The Ark uttalade sig lite dumt i USA på sin turné men visst det lite märkligt att ingen skulle kunna få skämta lite morbid om allvarliga saker. För det var till exempel mycket av judarnas egen humor kunde under andra världskriget vara självironisk och nattsvart.Ola Salo. Se bara hur många komiker som är judar som vet hur man kan driva med katastrofen. Den störste i modern tid var till exempel Lenny Bruce (Se Dustin Hoffmans gestaltning av Lenny Bruce i filmen om hans liv) och han drev med ting som störde moralens väktare i USA. Han var nästan punk tack vare det. Ola Salo är nu ingen komiker men vissa heliga ting mår bra av att få lite ironi. Sedan kanske det inte var världens bästa skämt åt andra sidan heller.

Musik

Albert Hammond Jr. — Yours to Keep

Amon Amarth — With Oden on Your Side & Vader — The Art of War

Anti-Flag — For Blood and Empire, Cumshot Hookers — Heartbreakers, New Found Glory — Coming Home & Alien Ant Farm — Busted & Up in the Attic

Atomic Swing — The Broken Habanas

Badly Drawn Boy — Born in the U.K.

Bo Kaspers orkester — Hund

Bob Seger — Face the Promise

Cajsa Stina Åkerström — Kärleken finns överallt

Cassie — Cassie, The Game — Doctor’s Advocate, Kelly Price — This Is Who I Am & Lady Sovereign — Public Warning

Diana Ross — I Love You & The Definitive Collection

Dr. Indies musikmix VI

Grattis Musikbyrån som fyllt 10 år

J.J. Cale & Eric Clapton — The Road to Escondido

Jerry Lee Lewis — Last Man Standing (Dr. Indie)

Jerry Lee Lewis — Last Man Standing (Mr. Snaggus)

Johnny Cash — American V: A Hundred Highways

Koop — Koop Islands

Korta musikrecensioner XXII

Lacuna Coil — Karmacode

Lisa Miskovsky — Changes & The Kooks — Inside In/Inside Out

M. Ward — Post-War

Meat Loaf — Bat out of Hell III: The Monster Is Loose, My Chemical Romance — The Black Parade & The Who — Endless Wire

Midnight Cryin’ Time: Teen Angst Classics from the Rock ’n’ Roll Era

Moby — Go: The Very Best of Moby

Monica Borrfors — På ren svenska

Willie Nelson — Songbird, Billy Ray Cyrus — Wanna Be Your Joe & Jill Johnson — The Woman I’ve Become

Nisse Hellberg — Snackbar Blues

Patty Griffin — Impossible Dream & Sarah McLachlan — Wintersong

Paul Stanley — Live to Win

Prince — 3121

Promoe — White Man’s Burden

Rihanna — A Girl like Me, Etta James — All the Way, John Legend — Once Again & Live at the House of Blues & Natalie Cole — Leavin’

Robbie Williams — Rudebox

Rod Stewart — Still The Same: Great Rock Classics of Our Time

Sleepy Brown — Mr. Brown & Monica — The Makings of Me

Stereolab — Serene Velocity: A Stereolab Anthology

Tony Bennett — Duets: An American Classic