Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Soul/rock/funk

Prince — 3121

Prince — 3121.Det var under 80-talet som jag avgudade Price och följde varenda musikaliska steg han tog sig för. Till och med hans konserter i Sverige fick mig att stå där längs fram för att se och höra hur geniet pumpade fram psykedeliska ljudvibrationer så att det dånade i Sverige.Prince — Dirty Mind. Han skapade då tidens mest kreativa mästerliga fantasifulla musikskapelser man kan tänka sig. Från skivan 1999 där han gjorde funkgroove i George Clintons häftigaste anda.Prince — Controversy. Det vara datorsynkade flexibla sexiga funkvåta sånger som skickade ut i universum. Prince bara fortsatte sina orgier på det där sättet där religion och synden möts så att det strålar av erotiska orgasmer där kvinnorna ständigt är kåta skönheter som exploderar i orgasmens blommigaste substanser.Prince & The Revolution — Around the World in a Day. Skivorna Controversy och Dirty Mind är hans mest moderna skivor som tog oss med i den sexmusik som är hans signum. Då var jag het och sökte sexiga tjejer för övningar i kärlekens subtila njutelser. Då var Prince den perfekta följeslagaren i min värld.

Prince — Graffiti Bridge.Hans milstolpar är Graffiti Bridge med snygga smått psykedeliska låtar som gruppen Times kompar Prince på medan det andra mästerverket Around the World in a Day har Beatlespastischer, religiösa grubblerier och Jimi Hendrixloopar som svänger enormt bra. Det är The Revolutions med Wendy och Liza i spetsen som kompar Prince på dom flesta skivorna. Som trumslagare hade han stundtals den oerhörd vackra Sheila E.

Prince — 1999.Nåväl han blev megastor med filmen och skivan Purple Rain som gjorde att namnet Price för evigt etsades fast hos oss. Men så kom det sista stora albumet Sign O the Times där allt fanns där så klart och tydligt, att detta slutsummerade hans insatser under 80-talet och sedan blev det stopp för alltid verkade det som.Prince. Resten av Princes historia är skivbolagsbråk och usla jobbiga skivor som bara rann ut ur hans produktion för att befria sig från skivbolagets kontrakt. Trippelskivor, dubbelplattor och ett kaos av undermåliga verk som gjorde att jag slutade att lyssna på min forna hjälte.

Så gör han ett album som ändå signalerar att han kan göra låtar igen och musik som faktiskt är helt okej med hans sedvanliga funkbasen och rytmen som ekar av 80-talets bästa partier som gjorde att Prince lockade med på äventyr. Nu låter han piggare än på länge och gör en okej lagom platta med små ekon av hur han lät för 20/25 år sedan. Men inte mera än så.

Musik

Albert Hammond Jr. — Yours to Keep

Amon Amarth — With Oden on Your Side & Vader — The Art of War

Anti-Flag — For Blood and Empire, Cumshot Hookers — Heartbreakers, New Found Glory — Coming Home & Alien Ant Farm — Busted & Up in the Attic

Atomic Swing — The Broken Habanas

Badly Drawn Boy — Born in the U.K.

Bo Kaspers orkester — Hund

Bob Seger — Face the Promise

Cajsa Stina Åkerström — Kärleken finns överallt

Cassie — Cassie, The Game — Doctor’s Advocate, Kelly Price — This Is Who I Am & Lady Sovereign — Public Warning

Diana Ross — I Love You & The Definitive Collection

Dr. Indies musikmix VI

Grattis Musikbyrån som fyllt 10 år

J.J. Cale & Eric Clapton — The Road to Escondido

Jerry Lee Lewis — Last Man Standing (Dr. Indie)

Jerry Lee Lewis — Last Man Standing (Mr. Snaggus)

Johnny Cash — American V: A Hundred Highways

Koop — Koop Islands

Korta musikrecensioner XXII

Lacuna Coil — Karmacode

Lisa Miskovsky — Changes & The Kooks — Inside In/Inside Out

M. Ward — Post-War

Meat Loaf — Bat out of Hell III: The Monster Is Loose, My Chemical Romance — The Black Parade & The Who — Endless Wire

Midnight Cryin’ Time: Teen Angst Classics from the Rock ’n’ Roll Era

Moby — Go: The Very Best of Moby

Monica Borrfors — På ren svenska

Willie Nelson — Songbird, Billy Ray Cyrus — Wanna Be Your Joe & Jill Johnson — The Woman I’ve Become

Nisse Hellberg — Snackbar Blues

Patty Griffin — Impossible Dream & Sarah McLachlan — Wintersong

Paul Stanley — Live to Win

Prince — 3121

Promoe — White Man’s Burden

Rihanna — A Girl like Me, Etta James — All the Way, John Legend — Once Again & Live at the House of Blues & Natalie Cole — Leavin’

Robbie Williams — Rudebox

Rod Stewart — Still The Same: Great Rock Classics of Our Time

Sleepy Brown — Mr. Brown & Monica — The Makings of Me

Stereolab — Serene Velocity: A Stereolab Anthology

Tony Bennett — Duets: An American Classic