Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Artikel

Julhälsningen 2006

En riktigt god jul tillönskas alla ni våldtäktsmän och alla mödrar som under fädrens våldtäkter har stått och tittat på när dotter eller adoptivdotter eller till och med son och adoptivson har blivit av med sin oskuld till mannen i huset. Som tack för att ni har tvättat lakanen rena efter de upprepade övergreppen ska ni verkligen känna att julen tillhör er.

En minst lika god jul tillönskar jag alla psykopater och andra gravt sinnesjuka dårar som för egen vinnings skull skadar och sårar svaga individer och deras trygghet. Alla lögnare som kan konsten att driva gäck med sanningen ska givetvis också ha en fin jul. Likaså tillönskas en god jul till alla er som har ett omättligt kontrollbehov. Ni, alla flockdjur, flockledare och excentriska mobbbare ska veta att det säkert är någon som tänker extra mycket på er nu i juletid och att ni säkerligen får många julklappar i år eftersom ni måste vara så omtyckta för er innerliga godhet och för er mogna människosyns skull. Alla ni som har låst in era barn ska ha en fröjdefull jul även om era barn har lämnat eller inom kort kommer att lämna er för all framtid. Och alla ni som i egenskap av vårdnadshavare har inympat monumental skräck och förtvivlan i försvarslösa, små varelser — ni ska ha det riktigt mysigt och gosigt i jul. Alla ni offentligt anställda tjänstemän som på statliga myndigheter, i synnerhet ni inom åklagar- och domstolsväsendet som dagligen kränker människor och deras mänskliga rättigheter, dömer oskyldiga till kännbara straff och ekonomisk ruin, ska självfallet ha all heder av ert värv och verkligen känna att Gud är med er och tänker på er inför och under den stilla julhelgen. Världens samtliga despoter och alla ni som med upprymt sinnelag genomför vanartiga, polisiära ingripanden eller aggressiva, militära aktioner och bedrifter som skoningslöst drabbar redan utarmade människor, tycker jag ska fira ordentligt och ha det gott över julen, och varför inte också skåla in det nya, kommande förtryckaråret!

De som inte ska ha någon god jul i midvintermörkret är alla de som har blivit utsatta för ovanstående varelser. Alla de som av skräck har skyddat sina banemän inom familj och släkt eller för att de en gång har påstått sig vara dina vänner ska inte ha någon god jul. Alla de ensamma, sargade och söndrade, våldtagna, slagna, inspärrade och misshandlade ska verkligen få känna av att julen inte alls är tillägnad dem. De hemlösa och utblottade, de som inte har några rättigheter kvar, ska inte heller få känna någon som helst glädje över att julen åter är här. I vinternattens kylslagna mörker kan alla de som förlorat familj och vänner lika gärna fortsätta att vara ensamma och olyckliga och för all framtid känna sig utstötta och förpassade bortom all social gemenskap. Detsamma gäller alla de som har utsatts för sjudande rasism, utrensning, utrotning, veritabelt religionsförtryck eller någon annan form av genuint åsiktsförtryck — de ska inte heller få uppleva någon julefrid i år och inte heller i framtiden.

Mikael Bäckman — kosmopolit

Musik

Aerosmith — Devil’s Got a New Disguise

Beat Butchers — Femton år & Bolagsstämman

Consequences — Consequences

CSS — Cansei de Ser Sexy

Damien Rice — 9

Dr. Indies musikmix VII

Faithless — To All New Arrivals & Hans Appelqvist — Naima

Ghostface Killah — More Fish & Mos Def — Tru3 Magic

Ice-T — Gangsta Rap & Fat Joe — Me Myself & I

Incubus — Light Grenades & Linkin Park — Project Revolution

Janet Jackson — 20 Y.O. & George Michael — Twenty Five

Jarvis Cocker — Jarvis

Jay-Z — Kingdom Come, Snoop Dogg — The Blue Carpet Treatment & Mary J. Blige — Mary & Friends

Joanna Newsom — Ys

Joe Bonamassa — You & Me

John Lee Hooker — King of the Boogie

Korta musikrecensioner XXIII

Oasis — Stop the Clocks

Orup — Faktiskt

Scissor Sisters — Ta Dah

Slayer — Christ Illusion (Miss Vampyria)

Strip Music — Hollywood & Wolfman

Svensk Indie 1988–2006: En kärleks historia

The Acacia Strain — The Dead Walk (Miss Vampyria)

The Beatles — Love

The Hidden Cameras — Awoo

The Legends — Facts and Figures & The Plan — Walk for Gold

The Long Blondes — Someone to Drive You Home

The Magic Numbers — Those the Brokes

The Rapture — Pieces of the People We Love

The Who — Endless Wire

Yusuf — An Other Cup (Dr. Da Capo)

Yusuf — An Other Cup (Dr. Indie)