Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Konsert

The Unholy Alliance

Slayer

Slayer.Sedan jag var finnig tonåring runt året 1989 har jag lyssnat på Tom Araya & Kerry Kings ord, kanske har man blivit lite hjärntvättad med åren, men jag är inte så religiöst lättköpt så att deras texter vränger inte mig åt något extremt håll, jag tycker bara det är bra med band som slår ett slag för yttrandefriheten, ”If you don’t like it — don’t listen” säger jag. Och om du är förälder till hårdrockare: var inte orolig, det går aldrig över! Vi är för många. Vi viker inte för trender inom musiken. ”Explicit Lyrics”-plastlapparna får oss bara att småle.

Om du inte kan svälja texter om orättvisor, mord, krig diktatorer blod och religion ska du inte lyssna på SLAYER, thrashkungarna #1 från staterna.

Ut på scenen som var dekorerad med SLAYERs MARSHALLförstärkare uppställda till ett upp & nervänt kors klev de ut i rött strålkastarljus lika mäktiga som för 20 år sedan dock med mer grått hår, Tom Araya, Kerry King, Jeff Hanneman, och Dave Lombardo bakom trummorna.

Tom spottar först ur sig God Hates Us All, sen kommer thrash-tripple-treat listan War Ensemble, nya låten Cult, Hallowed Point, Die by the Sword, Mandatory Suicide, Raining Blood, Tom hjälper de yngre icke ännu kanske insatta Slayer-fansen med vad låten Dead Skin Mask handlar om, nämligen om seriemördaren Ed Gein som var väldigt händig och uppfinningsrik då han tillverkade föremål bl.a. en extra body-suit i form av sin mors liknelse av kroppar som han tog med sig hem från gravar. Även filmen Psycho handlar om Ed Gein.

De rundar av efter känga på känga med politiska åsikter och med bilder på storbildsskärmen bakom dem med bl.a. Bin Laden, Hitler och dearas egna president Bush med underbara medryckande texten: ”Close your eyes, look deep in your soul, step outside yourself and let your mind go, frozen eyes stare deep in your mind as you die” … Seasons in the Abyss alltså, från albumet med samma namn från 1990. Det blev ett jävla röj helt enkelt, från start till slut, jag som sett SLAYER live nu 5 gånger under årens lopp ser att de börjar tröttna och bli slitna men publiken röjer och skivorna som de gett ut slår fortfarande rekord. Bara att gratulera thrashkungarna för allt och att de kom åter till Svedala och gjorde en bra show.

Miss Vampyria

Musik

Aerosmith — Devil’s Got a New Disguise

Beat Butchers — Femton år & Bolagsstämman

Consequences — Consequences

CSS — Cansei de Ser Sexy

Damien Rice — 9

Dr. Indies musikmix VII

Faithless — To All New Arrivals & Hans Appelqvist — Naima

Ghostface Killah — More Fish & Mos Def — Tru3 Magic

Ice-T — Gangsta Rap & Fat Joe — Me Myself & I

Incubus — Light Grenades & Linkin Park — Project Revolution

Janet Jackson — 20 Y.O. & George Michael — Twenty Five

Jarvis Cocker — Jarvis

Jay-Z — Kingdom Come, Snoop Dogg — The Blue Carpet Treatment & Mary J. Blige — Mary & Friends

Joanna Newsom — Ys

Joe Bonamassa — You & Me

John Lee Hooker — King of the Boogie

Korta musikrecensioner XXIII

Oasis — Stop the Clocks

Orup — Faktiskt

Scissor Sisters — Ta Dah

Slayer — Christ Illusion (Miss Vampyria)

Strip Music — Hollywood & Wolfman

Svensk Indie 1988–2006: En kärleks historia

The Acacia Strain — The Dead Walk (Miss Vampyria)

The Beatles — Love

The Hidden Cameras — Awoo

The Legends — Facts and Figures & The Plan — Walk for Gold

The Long Blondes — Someone to Drive You Home

The Magic Numbers — Those the Brokes

The Rapture — Pieces of the People We Love

The Who — Endless Wire

Yusuf — An Other Cup (Dr. Da Capo)

Yusuf — An Other Cup (Dr. Indie)