Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Biofilm

Gwoemul — The Host

Sydkoreansk Skräck/action/komedi/thriller/sci-fi/fantasy/drama

The Host.The Host visar hur illa det kan gå om man häller ut kemikalier i allmänt vatten, i filmen hälls det ut stora mängder formalhydrat i Han-floden i Seul.

Resultatet av flodens förgiftade vatten blir ett megastort monster som kan ta sig fram överallt, hänga och klättra, springa och hoppa,faktiskt det bäst gjorda monster jag någonsin skådat i en film.Monster brukar man antingen få allderes för trista o stela tack var digitala hjälpmedel elller för töntiga om det är utklädda människor bakom monstermasken, men Gwoemul vill man INTE stöta på i verkligheten.Så bra gjord, han har både fenor och ben och en enromt stark svans.

The Host blir man stressad av, man blir riktigt påverkad och vill gärna springa ut från biografen, flera gånger rycker det i fötterna och man känner ansträngniongsastman komma trots att det bara är på filmduk allt händer.

Vill du ha asitisk känsla, nära-hjärtat-humor, ett riktigt bra designat monster,bra skådespelare och bra manus gå och se The Host.

Jag hade turen att få se Gwoemul som den heter på koreanska på Stockholms Filmfestival i november 2006.The Host gick under rubriken Twilight Zone då 119 minuter lång med engelsk text.

Miss Vampyria

Filmer

Biofilmer

Casino Royale

Gwoemul — The Host (Miss Vampyria)

Happy Feet

The Departed