Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Soulmusik

Al Green — Definitive Greatest Hits

Freddie Jackson — Greatest Hits

Pretty Ricky — Late Night Special

Al Green — Definitive Greatest Hits.Soulmusiken fräser som smör i stekpannan medan musiken samtidigt är speciell skön i sina sublimaste ögonblick. Al Green klassiska låtar omfamnar själva livet med dom finaste vokalistkänslorna som Al Green kunde eller kan framställa fortfarande. Al Green som under 200-talet gjorde comeback med sin gamle producent och vapendragare Willie Mitchell på skivbolaget Hi Records kan fortfarande skriva och sjunga som en gud. På den här samlingen så uppvisar Al Green hur stor och relevant han är som artist. Låtarna flyter som ren ljuvlig honung i en värld av skönhet och fagra kvinnor som är finns i bilderna från musik som bara väcker drömmar av välbehag. Det är så jag upplever Al Greens musik. Som sobra drömmar som är välfyllda maränger med luftighet som melodi.

Freddie Jackson — Greatest Hits.Freddie Jackson var mannen som i likhet med mästaren Luther Vandross gör smäckande kärleksballader som slår mycket av det som gjordes under 80-talet. Dom var delikata och väldigt snygga att lyssna på. Rock Me Tonight från 1985 och debutplattan var ett album som jag älskade när den kom ut och den innehöll så mycket godis för örat. Freddie Jackson började sin karriär som medsångare på Melba Moores plattor men blev egen mästare på några av 80-talets varmaste smörigaste ballader. Den här samlingen är perfekt att skåda och lyssna på om man älskar soulmusik som jag älskar den när den slår knut kring hjärtat.

Pretty Ricky — Late Night Special.Gruppen Pretty Rick gör en fin hip hopbetonad soulplatta som är vågad i vissa stycken medan andra låtar kan bli förutsägbara. Men det finns en undanglidande modern puls och en snygg känsla i musiken gruppen släpper på sitt andra nya album. Det är inte en helgjuten platta fullt ut men den håller ändå på något sätt.