Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Rock

Crossfade — Falling Away

Columbia 2006

Crossfade.CROSSFADE, vad ska jag skriva … det enda jag finner är pojkband (obs de är över 30 allihopa) som spelar radiorock/hårdrocks liknande smörja som man hört så många gånger förr komma från samma land, USA.

Colombia måste varit väldigt glada när CROSSFADE dök upp,man kan ju bara tänka sig hur deras hungriga skivbolagsfolk tänkte: JA, ett band med solbrända fräscha korthåriga snygga hunks —Yes, dem kan bli STORA på maintreamfronten och vi tjänar massa goa dollar!

Medlemmarnas egna namn låter ju t.o.m. som vänner till Barbies pojkvän Ken: Ed, Mitch,James & Tony! Gulligt värre. Sångaren Ed Sloan påstår att han gillar Faith No More, Alice In Chains och tidiga Metallica men jag kan inte höra något som påminner om thrash, något eget sound eller något anant än melankolisk bilkörnings musik från bittra killar som klagar och som verkar vilja släppa fram en romantisk sida,allt för att inte försvinna från media etern.

Måste tillägga att när jag gjorde research på CROSSFADE höll jag på att ramla av stolen när jag läste deras f.d bandnamn — Sugardaddy Superstar!! Är det inte för patetiskt?

Det värsta med skivan Falling Away är att alla låtarna är så långa, ca 4 minuter allihopa förutom sista fina rock balladen som FAKTISKT liknar Faith No Mores tidiga Epic-musik och är ganska bra för att vara en melankolisk rockballad men inte på långa vägar ge oss som lyssnar gåshud.Kanske funkar bättre på 16-åriga amerikanskor, jag vill inte veta.

Miss Vampyria ger Falling Away av CROSSFADE en stor stövel tillbaka till andra sidan atlanten m.a.o. det lägsta betyg jag delat ut, någonsin. Bottennapp.

Falling Away tracks
Washing the World Away
Already Gone
Someday
Invincible
Falling Away
Everything’s Wrong
Why
Breathing Slowly
Anchor
Drown You Out
Never Coming Home