Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Ny svensk pop

Filip — Crane Grief

Musiken smyger sig på med små steg in i öronen och sätter fart på drömmar och mina demoner lägger sig ned och bekänner sig besegrad. För den här skivan skvalpar omkring målmedvetet och framför 12 originella sånger från Blaskanfavoriten Andreas Filipssons nya skiva. Det är inte så mycket skramlig Tom Waitsskrotupplag över muisken utan mera bardiskreceptiv musik. Låtarna har sin egen inre skönhet som speglas i pianots melodiska atmosfäriska molnstycken. Små etyder för mina filmbilder som uppvisar kärlek och trohet inför livet. Andreas Filipsson har alltid varit en romantiker i sin musik, en romantik som glöder lite lagom innan den flammar upp och träffar den där speciella kvinnans hjärta.

Musiken och texterna har förändrats lite grann så som jag upplever Andreas Filipssons komponerande. Han lägger själen i sina vackra pianostycken som fylls ut av andra små ingredienser i dom mera melodiska aktstyckena. Det är sällsynta blomsterdikter som inryms i hans 12 låtar.

Så det är en sann drömskiva med ballader för oss vilsna själar och kärlekstörstande individer för så stor musik som Andreas Filipsson skapar med den här skivan gör året så mycket bättre.