Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Dubreggae/rootreggae

Kanzeon — Kanzeon

Det är sällan man får höra en grupp med sådan charm och kan ge sådan energi när det gäller att skapa ett svenskt album med dub och rootsreggae som svänger grymt. Vi har mest vant oss med Peps Perssons reggae på skånska eller på senare år är det Promoe som släppt löss lite reggae av kvalitet. Men Kazeon gör det så helhjärtat att det är ett album som känns så starkt med sina gungande beats och rytmer. Det blir bara ännu bättre med gästvoklisterna Jaqee, Lillspree och svenska Lisa & Lina som ger oss bra sånginsatser på en produktion som inte låter som något annat inom svenska musikscenen om ni frågar mig.

Kanzeon är spännande band med svepande skönhet när dubreggaemusiken går på djupet i sin själ och långsamt glider över till en nåbar värld. Kanzeon är förvånansvärd starka i sin musiks rötter fast deras bakgrunder är så olika genom åren. Kanzeon träffar rätt hela tiden med melodi som binder ihop instrumenten på en enkelt sätt, men helheten är så fokuserad att ingenting verkar ha lämnats åt slumpen.

Kanzeons debutalbum bärs upp av en integritet som jag har sett hos få debutanter och dessutom är det erfarna musiker som tillsammans skapar ett kreativt slagkraftig dubreggae av hög klass som slår ut det mesta på svenska musikscenen. Redan nu har ett av årets album landad hos mig.