Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Retro

Cocteau Twins — Heaven or Las Vegas 1990

Cocteau Twins.Elizabeth Frazer är en gotiska popens främsta gudinnor i mitt liv för det var hon som med sin förtrollande feminina röst väckte upp själen i Cocteau Twins mest magiska ögonblick i sin pågående karriär. Jag minns hennes skönhet i rösten då hon och pojkvännen och gitarristen Robin Guthrie verkligen gav oss en smart mörk romantisk nattlig gotik.Cocteau Twins — Heaven or Las Vegas. En romantisk färgad musik som blev något av det bästa ur 80-talets episka musikdrömmar som var gruppens signum. Dom gav ut sina skivor på samma undergroundskivbolag som Nick Caves Birthday Partys, 4AD också fanns på. Jag lyssnar hänförd igen på Cocteau Twins skiva Heaven or Las Vegas som var bland det sista de gav ut innan dom lade ned sitt band 1997.Cocteau Twins — Stars and Topsoil: A Collection 1982–1990. Jag njuter och lyssnar så gärna på långsamma ballader och stegvisa snygga melodier där skönheten får sin klara symbolik i Elizabeth Frazers frasering av rösten.

Det finns även andra bra utgåvor som kommit ut postumt som är perfekta gotiska popdrömmar för människor som alltid känner sig förälskad i det nattsvarta ljusens drömlika fantomer.

Tips

Cocteau Twins — Lullabies to Violaine Vol. 1.Stars and Topsoils: A Collection 1982–1990. Det är materialet från 4AD-bolagets skivor och singlar som ges ut på nytt 2000. Det är ett suveränt samlingsalbum för oss Cocteau Twins-vänner.

Lullabies to Violaines två separata volymer med det mesta från bandets hela karriär som kom ut förra året som jag har njutit av under flera månader. Det är med andra ord suveräna guldkorn från ett band som jag älskade högt under tiden de fanns.