Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Retro

Jimmy Cliff — Many Rivers to Cross

Original Trojan Recordings 2004

Jimmy Cliff.Vid sidan av Bob Marley så klev Jimmy Cliff fram i rampljuset som ung vid 16 års ålder. Framförallt var det under en konsert Byron Lee and The Dragonaires som Jimmy Cliff fick under deras gemensamma turné, kontakt med Chris Blackwell vid Island Record. Han som gjorde Bob Marley stor i Europa tog nu Jimmy Cliff under sina vingar. Jimmy Cliff är mannen som skapade flera underbara odödliga hits som gjorde Jimmy Cliff berömd över hela världen. Jimmy Cliff skrev stora sånger som den bästa protestsång som gjordes om Vietnamkriget. Vietnam fick stor spridning så att till och med den store Bob Dylan berömde sången med stor auktoritet.

Jimmy Cliff gjorde även filmroller men det är musiken som är så stor mäktig genomstrålning att han belyste världen med sånger/musiken så att allting blev så vackrare.

Jimmy Cliff låtar på den här samlingen vandrar mellan störtsköna skalåtar med djupa dansanta svängiga beats som övergår till soulinfluerade låtar som Jimmy Cliff spelade in i Muscle Shoalsstudion på 60-talet. Jag lyssnar även på Jimmys läckraste rotsreggae som tillsammans med dom andra låtarna förenas i en stor läcker stilblandning. Jimmy Cliff är mannen som kommer med solen i vintermörkret.