Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Arkivresning från 50-talet

Rock Baby Rock It! Record Hop Rock ’n’ Roll

Tre cd-skivor från Sanctuary Records Group Ltd 2003

Eddie Cochran.Jag och Mr. Snaggus satt som på nålar och blev riktigt glada över den här arkivresningen då Stuart Colman skriver texter till skivorna och resten av teamet har verklige gjort en bra sammanställning av musik som man inte kände till eller artister som bara verkade försvunnit i något dammigt arkiv bland skivbolagens gömmor. Bland godiset finns Eddie Cochrans allra första singel som inte gavs ut förrän nu på denna box. Vi har även Jerry Lee Lewis på en ytterst svängig låt I’ve Been Twistin’ som jag aldrig hade hört förut. En överraskning är alla dessa instrumentala låtar som verkligen ger nya impulser för en musik som man bara undrar vad dom kommer ifrån. Det måste finnas hur mycket läckert som helst att fånga in i musiken. Det finns både en film, bok och nu en box som sammanfattar hur bra musiken kan vara när man granskar musiken. Johnny Carroll sjunger i ledmotivet den låt som blir signaturen för bra och intressant musik som lever om och ger oss USA:s världsbilder serverade i musiken.

Warren Smith.Det är faktiskt sådana upplevelser som gör att jag älskar musik eftersom man hela tiden måste återkomma till det som betyder någonting. Ta artister som Warren Smith som var en av Sun Records stora sångare med en rad med hits under 50-talet. Han blev senare countrysångare men hans ljuvligt härliga ironiska låt Miss Froggie sätter jag verkligen högt i värdering av låtar från boxen.

Naturligtvis så kan man lyfta fram hur mycket som helst från boxen. Men det är underbar rockmusik som pulserar runt i Blaskanredaktionens huvuden just nu för tillfället.