Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Musik

Therion — Gothic Kabbalah

Therion — Gothic Kabbalah.Therion har lämnat dödsmetallen bakom sig för länge sedan och numera så inriktar man sig på Symfonimetall och Gothrock.

Therion har numera blivit en garant för ambitiös välproducerad goth/symfonimetall som gör sig bäst med hög volym och full koncentration, gärna med hörlurar.

Efter storverk som Vovin och Theli så är man inte så lite bortskämd, man förväntar sig hela tiden nya stordåd från gruppen.

Jag tror att en del av felet ligger i den nya låtuppbyggnaden, tidigare har låtarna byggts upp av körer och ackompanjerats av en sångare. Därav deras originalitet/styrka. Det nya soundet Therion använder sig av, är ett standardkoncept med en manlig och en kvinnlig sångare, uppbackade av körer. Omvända roller alltså och vips var en del av magin bakom Therions sound borta.

Rätta mig om jag har fel.

Hur som helst, det här är ingen dålig skiva tvärtom, den är helt O.K.

Det känns som man har haft lite för bråttom att få skivan klar, första halvan förutom titelspåret Gothic Kabbalah känns mest som en transportsträcka.

Men sedan tar det fart i Tuna 1613 och skivan blir bättre och bättre.

Refrängen i Three Treasures är helt underbar, där önskar jag att de hade spunnit vidare på den magiska känslan som är just där, då hade de haft en superlåt.

T.O.F — The Trinity och The Wand of Abaris är två typiska Therionlåtar.

I Adulruna Rediviva sista låten på skivan har man lagt in en strof med ett riff från låten The Temple från musikalen Jesus Christ Superstar, det låter läckert.

Jag ger skivan € € € +