Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Artikel

Brev till Thomas Bodström

Hej Thomas

Jag hörde delar av ditt debattinlägg i TV i morse måndag den 5 mars. Jag går inte närmare in på den debatten eftersom jag endast hörde ett kort stycke. Men vi vet ju däremot alla hur Du och den förra regeringen agerat i frågan om de två utvisade egyptierna. De påstås tillhöra en terrororganisation men inte ens under tortyr kunde några bevis mot den ene mannen plockas fram. Den andre dömdes i en militärdomstol. Anser du Thomas att tortyr är en godkänd förhörsmetod ?

Inser inte Du att de så kallade bevis SÄPO säger sig få från CIA och Mossad ofta är framtvingade under tortyr ?

Vi ,det stora flertalet svenskar inser klart och fullt att varken al-Caida eller Hamas eller Hizbollah är det stora hotet mot mänskligheten. Hotet kommer från den fundamentalistiska regimen i väster som angriper andra länder med lögnaktiga argument. Den som hotar stater som inte har kärnvapen med kärnvapenanfall. Den som godkänner koncentrationsläger och tortyr som förhörsmetod. Den som anser sig ha rätt att strunta i internationella regler och avtal. Hotet är även sådana som Du Thomas, sådana som inte skattar begreppet mänskliga rättigheter som det högsta och viktigaste. Sådana som Du som inte förstår att lagen om Habeas Corpus är en av grundpelarna i vår demokrati.

Så länge som statsterrorismen inte bekämpas eller ens vidtalas är kampen mot terrorism inte legitimt. Det drabbar endast den lilla människan och i de flesta fall helt oskyldiga offer. Vi, det stora flertalet svenskar har för länge sedan insett att kampen mot terrorism är ett kamouflage för någonting helt annat. Ni politiker är heller inte så korkade att ni inte inser det, därför framstår era argument i den så kallade kampen mot terrorism som totalt befängda. Att ni ens försöker föra oss bakom ryggen är enbart patetiskt.

Det var Du Thomas som införde hårdare kontroll över den svenska medborgaren. Den nya regeringen spär på med ytterligare tvångsmetoder. Det var Du Thomas som införde terrorlagarna. Att alla ska vara lika inför lagen trodde jag var en självklarhet i ett land som kallar sig demokrati. Omvänd bevisbörda trodde jag inte förekom i ett land som kallar sig rättsstat. Diktatur lagar i en demokrati ? Då kan man inte längre kalla sig demokrati.

Vad kan man säga om en regim som är rädd för sina egna medborgare? Svenska regeringen är på väg att införa en polisstat ,modell Bush. Det betyder att den svenska demokratin är nedmonterad och ersatt av en fascistisk regim.

Vi ser till och med att polisen smittats av fascismens ideologi. Jag känner till tre fall där muslimer tvingats klä av sig nakna på polisstationerna endast i syfte att förnedras. De var dessutom oskyldiga alla tre. Vad är det för människosyn våra makthavare och deras redskap besitter?

Jag är tillräckligt gammal för att ha kännedom om vår nutidshistoria. Den fick jag via mina föräldrar som var socialdemokrater på den tid socialdemokratin var just vad den ska vara ,en socialistisk demokrati. Det som händer idag är exakt det som hände strax innan både första och andra världskriget. Det går att dra många paralleller.

Och åter igen stöder Sverige fascismen. Till och med, har ni makthavare anammat den och infört den i den svenska politiken. Ser inte Ni vart vi är på väg ? Vi gör det.

Med största respekt

Astrid Boman

Musik

Alcaline Trio — Remains

Ambassador 21 — Drunken Crazy with a Gun

Arcade Fire — Neon Bible

Asta Kask — Dom får aldrig mig & En för alla ingen för nån

Cannibal Corpse — Kill (Miss Vampyria)

Dead Poetic — Vices

Dusty Springfield — The Very Best of Dusty Springfield

Ebba Forsberg — Ebba Forsberg

Elephant Man — Energy God: Monsters of Dancehall

Elliott Murphy — Come Home Again

Explosions in the Sky — All of a Sudden I Miss Everyone

Fall Out Boy — Infinity on High

Field Music — Tones of Town & Naked Lunch — This Atom Heart of Ours

Frida Hyvönen — Pudel

Further Beyond Nashville

Gerald LeVert — In My Songs & Missippi — The Book of Life Chapter 1

Ginuwine — I Apologize & Marques Houston — Veteran

Jean Michel Jarre — Teo & Tea

John Lee Hooker Jr. — Cold as Ice & Charlie Musselwhite — Delta Hardware

John Mellencamp — Freedom’s Road

Kaiser Chiefs — Yours Truly Angry Mob

Klaxons — Myths of the Near Future

Korta musikrecensioner XXVI

Kristin Hersh — Learn to Sing like a Star

Lindsey Buckingham — Under the Skin

Lucinda Williams — West

Mikael Herrström — The Second Waltz

Pat Travers & Carmine Appice — Bazooka

Saxon — The Inner Sanctum

Sofia Talvik — Street of Dreams & Sophie Zelmani — Memories Loves You

SUSA — Små rara hemligheter

The Earlies — The Enemy Chorus

The Stooges — The Weirdness

The Used — Berth & The Blackfield — Blackfield II

Timbuktu — Oberoendeframkallande

Weeping Willows — Fear & Love

Within Temptations — The Heart of Everything

Yes Boss — Look Busy