Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Krönika

Liten krönika om en städskrubb

Jag städar väldigt ofta eftersom mitt hus har behov av det. Jag städar väldigt sällan min städskrubb trots att behovet finns. Men idag gjorde jag det. Jag tog stegpallen och klev upp till de översta hyllorna där jag gömt allt livsfarligt utom räckhåll för barnbarnen.

Där fanns kemikalier som skulle få vilken säkerhetstjänst som helst att gå i taket. Hade jag varit muslim hade jag ovillkorligen blivit dömd för förberedelse till terrordåd. Men jag är inte muslim, just nu i alla fall, men man vet ju aldrig.

Jag hittade ammoniak. Vad tusan ska jag ha ammoniak till ? När använde jag det sist och varför ? Boxare har jag hört brukar sniffa ammoniak för att bli arga. Jag kan försäkra att jag inte behöver ammoniak för att bli arg. Jag kan bli arg i alla fall, men jag ställde tillbaka flaskan för man vet ju aldrig.

Teakolja hittade jag också. Finns det någon som använder teakolja nu för tiden. Min mamma gjorde det på 50-talet när hon fick råd att köpa sitt första teakbord för arvepengar. Det var fint med teak då. Jag har inga teakmöbler men jag har teakolja för man vet ju aldrig.

Fönsterputs köper jag i parti och minut. Jag bestämmer mig väldigt ofta för att putsa fönster och då köper jag fönsterputs men jag putsar inte lika ofta som bestämmer mig för det och flaskorna blir stående. Men till våren kanske jag gör det, man vet ju aldrig.

Jag hittade några liter klorin. För några år sedan kom jag på att mina vita kläder inte var vita och beslöt mig för bleka dem. Sedan gick jag omkring och luktade badhus i flera veckor. Jag tänker inte bleka mina vita kläder igen. Jag köper nya istället. Men jag ställde tillbaka klorinflaskan, för man vet ju aldrig.

Jag hittade tre liter flytande gödningsmedel till mina blommor. Vad bra, mina blommor behöver det! Jag brukar nämligen glömma bort deras behov. Men nu kanske jag kommer ihåg det. Man vet ju aldrig.

Innan jag stängde dörren till min städskrubb insåg jag att den är en miljökatastrof men statsminister Reinfeldt sade faktiskt för en tid sedan att Sverige har gjort nog med miljöåtgärder. Nu tillkommer det andra länder att agera i miljöfrågan. Länder som Afrika till exempel. Om inte dom gör miljöåtgärder behöver inte Sverige heller.

Just det, bra talat. Jag behåller mina kemikalier. Jag vågar det för jag är inte muslim och bor inte i Danmark. Men jag har nog för att tillverka en bomb om jag också räknar med de tjugofem kilo konstgödsel jag har i mitt uthus och den storförpackning bakpulver jag köpte på stormarknaden. Receptet finns på Internet. Jag är inte terrorist men som sagt, jag behåller mina kemikalier för man vet ju aldrig.

Astrid Boman

Musik

Alcaline Trio — Remains

Ambassador 21 — Drunken Crazy with a Gun

Arcade Fire — Neon Bible

Asta Kask — Dom får aldrig mig & En för alla ingen för nån

Cannibal Corpse — Kill (Miss Vampyria)

Dead Poetic — Vices

Dusty Springfield — The Very Best of Dusty Springfield

Ebba Forsberg — Ebba Forsberg

Elephant Man — Energy God: Monsters of Dancehall

Elliott Murphy — Come Home Again

Explosions in the Sky — All of a Sudden I Miss Everyone

Fall Out Boy — Infinity on High

Field Music — Tones of Town & Naked Lunch — This Atom Heart of Ours

Frida Hyvönen — Pudel

Further Beyond Nashville

Gerald LeVert — In My Songs & Missippi — The Book of Life Chapter 1

Ginuwine — I Apologize & Marques Houston — Veteran

Jean Michel Jarre — Teo & Tea

John Lee Hooker Jr. — Cold as Ice & Charlie Musselwhite — Delta Hardware

John Mellencamp — Freedom’s Road

Kaiser Chiefs — Yours Truly Angry Mob

Klaxons — Myths of the Near Future

Korta musikrecensioner XXVI

Kristin Hersh — Learn to Sing like a Star

Lindsey Buckingham — Under the Skin

Lucinda Williams — West

Mikael Herrström — The Second Waltz

Pat Travers & Carmine Appice — Bazooka

Saxon — The Inner Sanctum

Sofia Talvik — Street of Dreams & Sophie Zelmani — Memories Loves You

SUSA — Små rara hemligheter

The Earlies — The Enemy Chorus

The Stooges — The Weirdness

The Used — Berth & The Blackfield — Blackfield II

Timbuktu — Oberoendeframkallande

Weeping Willows — Fear & Love

Within Temptations — The Heart of Everything

Yes Boss — Look Busy