Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Artikel

En inblick i det svenska folkhemmet — del 9

Sverige – en demokrati utan demokratiska rättigheter

Riksdagen stiftar lagar. Det är riksdagens primära uppgift.

Regeringen regerar landet. Det är regeringens primära uppgift.

Regeringen får dock inte ingripa i enskilda ärenden då det i så fall är att beteckna som ministerstyre, och det är olagligt i Sverige. Sverige är faktiskt ett av de få länder i världen som har en sådan lagstiftning. Den lagstiftningen gör det möjligt för ministrar att slippa ta ansvar och det ger myndighetsutövare oinskränkta maktbefogenheter. Fast det finns ju å andra sidan svenska ministrar som glatt bryter mot den lagen och även mot andra och som tar sitt medmänskliga ansvar genom att till exempel delta i utvisning av egyptier som obönhörligt kastas i fängelse och torteras i sitt hemland omedelbart vid ankomsten dit efter att ha eskorterats från Sverige av svenska SÄPO-män för att sedan överlämnas med varm hand och transporteras vidare av amerikanska FBI- eller CIA-män. Fast det kallas ju inte ministerstyre om det skulle uppdagas. Nej, då heter det rikets säkerhet och då måste ju ministrarna informera sig.

Hundratals myndigheter i Sverige ska arbeta i enlighet med och följa lagstiftningen – få gör det. Om en myndighet eller dess tjänstemän eller någon enskild tjänsteman brister i sina uppgifter kan tre saker göras: polisanmälan, anmälan till JK (justitiekanslern) eller anmälan till riksdagens ombudsmän, JO.

Om polisanmälan görs så ska åklagaren utreda om det har begåtts brott som åtal ska väckas för. Men åklagarna är ju anställda av staten och då väcker man helt enkelt inte åtal mot en statstjänsteman som begår brott, och i synnerhet inte om de statliga tjänstemännen har satt i system att begå brott. Ännu mindre utreder åklagarna sådan brottslighet. Väcker någon enskild individ ett eget åtal mot myndighetsutövare så startar en livslång häxjakt på den privatperson som har vågat att utmana systemet.

Om en anmälan görs till JO så tar inte JO upp den, för det skulle ju i så fall innebära att det skulle kunna visa sig att lagstiftningen inte efterföljs av statens tjänstemän och i så fall skulle det ju klart framstå att lagstiftningen inte heller fungerar. JO yttrar sig inte heller i enskilda ärenden. JO lägger locket på. Tänk! Hur skulle det se ut om JO arbetade och gjorde det som de egentligen ska?

Om en anmälan görs till Justitiekanslern så kan man i alla fall ha turen att JK klandrar den verksamhet som har brustit, men JK väcker sällan åtal och ska heller inte yttra sig i enskilda ärenden. Så, JK är en ganska harmlös institution även om JK då och då rejält retar upp domstolar och åklagare och polisväsendet och en del andra myndighetsutövare. Att den svenska justitieministern inte vill tala med JK visar ju också på systemets ointresse för någon endaste form av kvalitetssäkring av det egna systemet.

Så, politikerna har alltså bestämt att klagandeinstanserna inte ska ha någon reell möjlighet att kunna agera i enskilda ärenden, och det är ju faktiskt så att alla klagomål alltid gäller just enskilda ärenden. Politikerna har fastställt att klagandeinstanserna ska ta upp systematiska fel, men vilken anmälare känner till något annat ärende som handlar om just samma typ av klagomål som anmälaren har gjort och om sådana typer av klagomål systematiskt anmäls?

Politikerna har alltså bakbundit sina egna kvalitetssäkrare så att ingen kvalitet, eller snarare den urusla kvaliteten på svenska myndigheter inte ska kunna detekteras. Inte heller kan man påstå att den svenska riksdagens eller regeringens arbetsinsatser på något sätt kvalitetssäkras.

Heja Sverige friskt humör!…

Åklagarna och domstolarna håller ihop som ett väl sammansvetsat gäng där alla har gått i utbildning hos varandra. Det vet alla som har analyserat ”den svenska modellen”. Den åklagare som har extra vassa armbågar till hjälp för sin personliga karriär och som står på god fot med domstolens rådmän kan inget annat än vinna sina åtal oavsett om den åtalade är skyldig eller oskyldig. Nämndemännen i rätterna är och betrakta som marionetter och spratteldockor och de gör utan motstånd som de blir tillsagda av domarna i rätterna. Sällan ifrågasätter de få nämndemännen den godtyckliga tolkning av lagen som domaren pådyvlar dem och lägger fram då det är domfällardags. De tror på domaren och inbillar sig att domaren ju i alla fall kan lagen, vilket är rent skitprat som bottnar i total okunskap om den verksamhet som de befinner sig i. Att nämndemännen själva skulle öppna en lagbok och ta del av den aktuella lagstiftningen och grundlagen eller läsa några förarbeten och prejudicerande domar eller gå igenom internationell lagstiftning – det är nog inte att tänka på. Flera svenska politiker har genom åren visat sig vara icke läskunniga eller funktionella analfabeter, ännu fler svenska politiker har visat sig vara debila eller ha ett utomordentligt dåligt omdöme, vara slöa, trötta och helt ointresserade av sitt värv.

Kontentan och summan av kardemumman är att Sverige utan tvivel framstår som en totalitär anti-demokrati med lagar och bestämmelser som har för avsikt att inte erbjuda medborgarna något skydd från diktatoriska påhopp från myndighetsutövare som har oinskränkta maktbefogenheter i den svenska myndighetsanarkin där lagstiftningen alltså motverkar demokratiska grundprinciper. Sverige är faktiskt det EU-land som har högst frekvens per capita när det gäller att bryta mot lagarna, såväl mot de svenska som mot de internationella som mot EU-lagarna. Sverige är de europeiska demokratiernas svarta får och det verifieras delvis av att Högsta domstolen och Regeringsrätten i Sverige just nu står åtalade av självaste EU-domstolen för brott mot de mänskliga rättigheterna, och så handlar det inte precis om några små förseelser. Brott mot de mänskliga rättigheterna ligger mycket nära andra fruktansvärda övergrepp såsom folkmord.

I Sverige skiter nämligen de styrande småpåvarna helt enkelt i de demokratiska grundprinciperna, och de som råkar illa ut i systemet har ingen möjlighet att få upprättelse efter statens veritabla övergrepp på dem. Sverige är snabbexpeditionens hemvist. Här har de som håller i klubborna makten, och då pratar vi inte om några Dajm- eller Dumle-klubbor. Nej, vi talar om riktiga träklubbor, tungt vägande skäl till vilka neandertalarna och stenåldersmänniskorna hade tillgång redan för tiotusentals år sedan.

Vilka är då de som styr Sverige? Ja, de styrande i Sverige utgörs inte av alla de blåögda politiker som tror att de ingår i den lagstiftande församlingen där de sitter, utvalda av folket i sin ”skyddade verkstad”. Nej, de styrande… det är myndighetsutövarna, det! I synnerhet är det åklagarna och rådmännen (domarna) i domstolarna. Det är de som utgör den faktiska staten och det är de som har den exekutiva makten och de kan oinskränkt göra vad som behagar dem. Till och med åklagarna har domkraft i Sverige. Neandertalarna styr Sverige. Vilken fin demokrati vi har.

Heja, Sverige! vårt kära fosterland…

Mikael Bäckman

grundare av Dackes Drabanter

Hovmantorp, Småland

Musik

Black Sabbath — The Dio Years

Blank & Jones — Relax Edtion Three, Ministry of Sound — Chillout Classics & Paul Wall — Get Money Stay Free

Bright Eyes — Cassadaga & Noise Floor Rarities 1998–2005

Bryan Ferry — Dylanesque

Dark Tranquillity — Fiction (Miss Vampyria)

Dolly Parton — The Very Best of Dolly Parton

François Couturier — Nostalghia: Song for Tarkovsky

Ghostface Killah — Hidden Darts & Big Mike — March Madness 2

Good Charlotte — Good Morning Revival, Baby Shamble — Blinding & HorrorPops — Hell Yeah!

James Brown — Number 1s

Katharina Nuttall — This Is How I Feel

Kings Of Leon — Because of Times

Koko Taylor — Old School

Korn — MTV Unpugged

Korta musikrecensioner XXVII

LCD Soundsystem — Sound of Silver

Little Man Tate — About What You Know, Hot Gossip — Angles & Goldrush — The Heart Is the Place

Lloyd — Street Love & Joss Stone — Introducing… Joss Stone

Macy Gray — Big

Måns Jälevik — For the Loveless & the Heartless

Masterplan — Mk V.2

Modest Mouse — We Were Dead Before the Ship Even Sank, Lodger-How — Vulgar & The Redwings — Love in the Ladies

Neil Young — Live at Massey Hall 1971

Redman — Red Gone Wild: Thee Album, Prodigy — Return of Mac & Timbaland — Timbaland Presents Shock Value

Rickie Lee Jones — The Sermon on Exposition Blvd.

Rob Zombie — Educated Horses (Miss Vampyria)

Rockin’ Hepcat Rockablly

Rotting Christ — Theogonia (Miss Vampyria)

Ry Cooder — My Name Is Buddy

Simply Red — Stay

Skinny Puppy — Mythmaker, Static X — Cannibal & Pro Pain — Age of Tyranny: The Tenth Crusade

The Alan Parsons Project — The Essential, Stevie Nicks — Crystal Visions: The Very Best of Stevie Nicks & Elton John — Rocket Man: The Definitive Hits

The Doors — The Best of The Doors: 40th Anniversary Mixes

The Hi-Winders — The Hi-Winders Story 1994–1996

The Horrors — Strange House

Therion — Gothic Kabbalah (Miss Vampyria)

Tiesto — Elements of Life

Tool — 10,000 Days (Miss Vampyria)

Trojan Lovers & The Kings of Reggae

Type O Negative — Dead Again