Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan #4 2007

Ledare


Utgivningsbevis

Blaskan har införskaffat utgivningsbevis! Micheles Kindh är ansvarig utgivare och tillhandahållare och hans e-postadress är dr.indie@blaskan.nu


Vi på Blaskan har ingen redaktionell politiskt eller religiöst enhetlig linje utan väljer att tro på frihetens budskap. Den frihet som vi i demokratiska länder har till skillnad från höger- och vänsterdiktaturer eller alla religiösa länder som har den svekfulla religionen som bas.

För faktum är att religionen är det mest vansinniga som människan har skapat. Särskilt de tre stora religionerna judendom, kristendom och islam är bevis på människans feghet att ha tilltro till sig själva. Det är svaga religioner som inte tål kritik eller total frihet eftersom dom makter som tillber dessa religioner oftast blir diktaturer eller försöker i demokratier ta över makten med falska moraliska påbud. Men viktigast är att religionen som dogmatisk historia är skapad av män för män. Den utesluter kvinnor och förtrycker kvinnor genom att utestänga dom från makt och frihet. Kvinnans sexualitet skall kontrolleras och bevakas av män. Så vad är det män som vill utestänga halva befolkningen i hem, i bisarr klädsel eller på andra sätt gömmas undan. Män som inte har någon tilltro på att dom skulle kunna kontrollera sin sexualitet. Män gör sig själva till kåta djur. Djur kan inte kontrollera sin sexualitet men det kan män.

Män skapar religioner och dogmatiska ismer för sig själva. Det är något perverst med samhällen där enbart män vill styra och ge oss andra människor sina krav på hur dom vill att samhället skall styras. Därför är religionen det mest ondskefulla som finns. Den är mänsklighetens värsta fiende som finns. Ateism eller sekularisering skapar inga krig. Det finns ingen som gått i krig för ateismens skull men däremot har man gjort det i religionens namn. Islam är totalt mansdominerad religion för män. Kristendomen lär ut att en manlig Gud skapar först mannen sedan ur mannen skapas kvinnan. Kvinnohat i sin värsta form.

Alltså är religionen det farligaste som finns för människan. Ett bra exempel finner du i den underbara magiska boken Att läsa Lolita i Theheran (Bonniers 2005) för där har vi Azar Nafisi som slutar på universitetet eftersom den styrs av religiösa galna mullor. Hon samlar sina främsta kvinnliga studenter hemma hos sig själv för att diskutera litteratur och livet. En oas från det religiösa galna systemet där en rad med dårar från medeltiden vill styra efter mossiga reaktionära kvinnofientliga ideal. Men hon citerar så fint Nabokov: Läsare föds fria och bör få förbli fria.

Det är en intressant frågeställning när jag läste en del böcker om den svenska kulturdebatten och särskilt till hur kritiker förhåller sig som kritiker till litteraturen.

Det finns åsikter att kritikern skall vara objektiv i sin gärning eller subjektiv som kritiker. Jag hävdar att subjektiv är det enda man kan vara som kritiker. En annan fråga; bör man vara politisk medkännande kritiker eller ställa sig utanför ismerna? Då är man bara lojal mot konstverket. Jag tror att man kan vara både ock utan större problem. För man kan teoretisera hur mycket man vill för att försvåra det enkla konceptet. En kritiker bör vara sig själv närmast först och främst. Ungefär som Lars Gyllensten som sade han har inget system utan är kritisk mot dom alla. Men visst har vi en uppsättning moraliska och politiska värderingar. Men jag tror hellre på en logiskt upplyst tankevärld framför dogmatiska dogmer i någon religion eller politisk ideologi. Ideologi är en uppsättning åskådningar och idéer som man kan förhålla sig till hur man vill liksom med mänskliga skapelsen religionen.

Så med andra ord tror vi på Blaskan inte på det stora orden från religiösa utövare eller på politruker från politikens ombudsmän.

Några små efterkommentarer från Dr. Indie

Henry Rollin.Javisst har Dr. Da Capo rätt i sin recension av Iggy Pop & The Stooges nya comebackskiva. Den är seg och undermålig med några få bra låtar. Textmässig är den dålig men några låtar håller rockkvalitet. Men vi på redaktionen gick och väntade på ett storverk och så bidde det en fingertutt.

Årets tv-show är de 25 minuter med den suveräna Henry Rollin show. Punk och hårdrockaren Henry Rollin är intelligent, ironisk och sabla stark vänsterangrepp mot dumheterna.

Men annars är ni välkomna till aprilnumrets fröjder!


Den råmande supportern i Kinnarps arena

Jag satt och tittade på den femte semifinalmatchen mellan HV 71 och Modo, spänningen var total när HV 71 ledde med 2-1 men sedan ökade Modo trycket i andra perioden, då började ett HV fan råma som en brunstig ko, det lät så roligt så man fick eviga skrattattacker.

Men så i tredje perioden när HV 71 gör 3-2 då lät det som han ejakulerade då han utbrast i ett än värre vrål jag var tvungen att gå från teven då jag skrattade så tårarna sprutade.

HV 71 vann sedan matchen med 4-2 men mitt minne från den matchen kommer att bli brunstvrålen från Jönsqvarna.


Dessutom vill vi gärna slå ett slag för Rainer Andersson. Hans nya bok Om bara vi vill, så går det är förhoppningsvis snart i handeln. Ett litet smakprov finns här — Blaskan presenterar: Rainer Andersson


Bokmässan Ord & Text

Kom ihåg bokmässan för småförlag vid Street på Hornstull i Stockholm 14-15 april.

Alida Bok — Feminism, filosofi, poesi | Street — Böcker

Mr. Snaggus | Dr. Indie | Dr. Rock


Blaskan beräknas utkomma den första måndagen i månaden.
Skicka era artiklar senast lördagen veckan innan, tack!
Bidragen adresseras lämpligen till Redaktionen

Musik

Black Sabbath — The Dio Years

Blank & Jones — Relax Edtion Three, Ministry of Sound — Chillout Classics & Paul Wall — Get Money Stay Free

Bright Eyes — Cassadaga & Noise Floor Rarities 1998–2005

Bryan Ferry — Dylanesque

Dark Tranquillity — Fiction (Miss Vampyria)

Dolly Parton — The Very Best of Dolly Parton

François Couturier — Nostalghia: Song for Tarkovsky

Ghostface Killah — Hidden Darts & Big Mike — March Madness 2

Good Charlotte — Good Morning Revival, Baby Shamble — Blinding & HorrorPops — Hell Yeah!

James Brown — Number 1s

Katharina Nuttall — This Is How I Feel

Kings Of Leon — Because of Times

Koko Taylor — Old School

Korn — MTV Unpugged

Korta musikrecensioner XXVII

LCD Soundsystem — Sound of Silver

Little Man Tate — About What You Know, Hot Gossip — Angles & Goldrush — The Heart Is the Place

Lloyd — Street Love & Joss Stone — Introducing… Joss Stone

Macy Gray — Big

Måns Jälevik — For the Loveless & the Heartless

Masterplan — Mk V.2

Modest Mouse — We Were Dead Before the Ship Even Sank, Lodger-How — Vulgar & The Redwings — Love in the Ladies

Neil Young — Live at Massey Hall 1971

Redman — Red Gone Wild: Thee Album, Prodigy — Return of Mac & Timbaland — Timbaland Presents Shock Value

Rickie Lee Jones — The Sermon on Exposition Blvd.

Rob Zombie — Educated Horses (Miss Vampyria)

Rockin’ Hepcat Rockablly

Rotting Christ — Theogonia (Miss Vampyria)

Ry Cooder — My Name Is Buddy

Simply Red — Stay

Skinny Puppy — Mythmaker, Static X — Cannibal & Pro Pain — Age of Tyranny: The Tenth Crusade

The Alan Parsons Project — The Essential, Stevie Nicks — Crystal Visions: The Very Best of Stevie Nicks & Elton John — Rocket Man: The Definitive Hits

The Doors — The Best of The Doors: 40th Anniversary Mixes

The Hi-Winders — The Hi-Winders Story 1994–1996

The Horrors — Strange House

Therion — Gothic Kabbalah (Miss Vampyria)

Tiesto — Elements of Life

Tool — 10,000 Days (Miss Vampyria)

Trojan Lovers & The Kings of Reggae

Type O Negative — Dead Again