Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Politisk artikel

Borgerlighetens råaste människosyn

Det finns ingen mera cynisk hantering än den människosyn som råder på svenskt näringsliv, borgerliga ledarsidor och borgerliga partier. Det handlar i grund och botten av ren människohat. Det bottnar i att man vill ha experter och politiker som är fria från emotioner som ser på ekonomin och vad som är bra för direktörer och rika eliten, dom som egentligen misstror demokratin och vill ha reducerat insyn från pöbeln så att experterna kan sköta sin ekonomi själva.

För dom arbetslösa, långtidssjuka och andra kategorier är i själva verket lata och odugliga och måste jagas av borgerliga element och svenska direktörer. Allt enligt en gammal god tradition från 1800-talet framåt då borgerligheten ansåg att arbetarna trivsd bäst i fattigdom och låga löner. För höga löner skapar lättja, inflation och annat ekonomiskt helvete. Men det viktigaste är att höga löner för oss förhindrar vinstutrymmet för aktieägare och det blir mindre pengar i bonusprogramen för direktörer.

Nu handlar det enligt borgerlighetens nya arbetarlinje eller råa cynism, att alla som inte har arbete eller är invandrare skall slåss om få jobb eller tvingas ut i åtgärder som man fick göra förr under 30-talet. För direktörer, borgerliga politiker, ledarskribenter, ungmuffarna på Stureplan vet att vanliga arbetarna är pack och avskum som skall hållas kort. Helst vill ekonomerna att rösträtten bara borde tillfalla dom rika så att ekonomiska förnuftet råder. Då jävlar skall packet få sota för både välfärd och andra socialistiska påfund som borgarna och rika eliterna tvingas utstå. Borgerligheten kan nu börja vrida tillbaka tiden då folket, inklusive dom som röstade fram borgarna få smaka på hur borgarnas livsstil och ideologi. Egentligen handlar om att aktieägare och rika tjänar för lite pengar på grund av att pöbeln vill ha lön, dessutom har dom fräckheten att vilja ha mera pengar. Då har vi gudskelov borgerliga ekonomer som snabbt kan hota med inflation som gör att vi får mindre pengar i slutändan om vi får högre löner.

Men inflation gäller bara oss vanliga lönetagare. Miljardärer, miljonärer och direktörer och dom missanpassade rika bortskämda packet, förlåt jag menar naturligtvis kokainsniffande lyckade oduglingar, inflation gäller ej deras miljarder i stulna pengar. Dom ingår inte i borgerlig ekonomisk teori. Eftersom dom inte hotar någonting och ingår i borgerlighetens kärntrupper.

Utan nu vill därför borgerliga politiker, tidningar, svensk näringsliv, aktieägare, tankesmedjor ge sig på arbetslösa, långtidssjuka, invandrare, pensionärer och arbetstagare överhuvudtaget. Medlen är ta bort vissa bidrag, tvinga folk att flytta runt i Sverige, slå sönder den heliga kärnfamiljen, hota med att dra in arbetslöshetskassa, snåla in på socialbidrag, kasta ut tiggare ut ur städerna, förstöra arbetslivets regler, lönedumpning, slå ut arbetslösa med att göra arbetslivet osäkrare för dom som har arbete, lättare att avskeda utan motivering. Reducera lönerna så mycket det går genom arbetsinvandring. Som ger lägre löner.

Vi fortsätter med att göra listan längre. Man vill reducera all fackligt arbete, ta bort all forskning kring arbetslivet, ta bort möjligheterna för andra myndigheter att förbättra arbetslivet. Ta bort viktiga regler för att förbättra livet och svensk näringsliv har flera regler. Total makt för företagen och bort med all inflytande för arbetstagare. Inget stöd åt facken. Samhällets lagar bör lagstifta om att äganderätten blir helig regel. Polis och militär kan sättas in mot folkliga protestaktioner och total övervakning av pöbeln och invandrare naturligtvis. Så att Östermalm och stureplansmaffian kan festa och sova utan att störas av packet.

Med andra ord är borgerliga agendan att förstöra så mycket för folket att vi har amerikansk rättslöshet på arbetsmarknaden. Sedan väntar världen på nyliberalism och borgerlig rå människosyn.

Min slutsats blir till kamp mot borgerligheten på alla plan och kanter. Vid nästa val måste vi se till att borgerligheten aldrig mera får fotfäste i Sverige med sitt råa cyniska människoförakt.

Musik

Anthony Hamilton — Southern Comfort

Arctic Monkeys — Favorite Worts Nightmare

B.B. King — Sings Spirituals & Eric Burdon — Soul of a Man

Black Sabbath — Best of Black Sabbath & Chris Caffery — Pins and Needles

David Bowie × 3

Dimmu Borgir — In Sorte Diaboli (Miss Vampyria)

Dinosaur Jr — Beyond

Dr. Hook — Hits and History

Elliott Smith — New Moon

Electric Light Orchestra × 5

Erasure — Light at the End of the World

Franky Lee — Cutting Edge

Gary Moore — Close as You Get, Fu Manchu — We Must Obey & Porpucine Tree — Fear of a Blank Planet

Genesis — 1976–1982 & Gongs 70-tal

Grinderman — Grinderman

Groove Armada — Soundboy Rock, Feist — The Reminder & Björk — Volta

Head Cat — Fool’s Paradise

Hallucinations: Psychedelic Pop Nuggets from the WEA Vaults & The Shadows — Greatest Hits Live

Isolation Years — Sign Sign & Pelle Carlberg — In a Nutshell

Joe — Ain’t Nothing Like Me, Bobby Valentino — Special Occasion & The Eclectic Collective — The Flux

Jorn — The Gathering & Unlocking the Past

Korta musikrecensioner XXVIII

Manowar — Gods of War

Maria McKee — Late December

Ne-Yo — Because of You & Robin Thicke — The Evolution of Robin Thicke

Nikki Sudden — The Truth Doesn’t Matter

Nine Inch Nailes — Year Zero

Norman Brown — Stay with Me & Holly Cole — Holly Cole

Punk Rawk & Only Crime — Virulence

Rockhistorik × 4

Rush — Snakes & Arrows

Sahara Hotnights — What if Leaving Is a Loving Thing

The Ark — Prayer for the Weekend

The Concretes — Hey Trouble

Tom McRae — King of Cards & Tori Amos — American Doll Posse