Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Musik

Dr. Indies musikmix VIII

Ride.Det snackas om att indiehjälten som bor i Sverige med svensk flickvän är på gång att återförena ett av mina absoluta favoritband Ride igen. Han spelar nuförtiden gitarr i Oasis men har alltså funderingar igen att låta Ride spegla musiken igen. Han lämnade Ride för att starta upp Hurricane#1 och göra solokarriär. Men nu när drömmarna skall återigen gå till det band som började sin karriär 1988 och lades ned omkring 1996. Vad kan det leda till. Att vi får se Boo Radleys, Chapterhouse eller House Of Loves och My Bloody Valentine på turné igen som förr. Men eftersom vi på Blaskan är skeptiska till återföreningar så får vi se vad som händer.

The Latin Kings.Nu är det slut för Dogge och hans mannar i Latin Kings. Dom har nu officiellt sagt att det slut efter många års perfekt hip hop med lekfull briljans i ordflödet och rytmiska eleganta språkliga fascinationen. Samplingar från svenska låttraditionerna mixade med politiskt allvar i texterna som blandades så snyggt. Det var sådant som gjorde Dogge med kompisar så suveräna och skickliga i sina anföranden. En historia går i graven.

New Order.Även New Order lägger av sin verksamhet efter mer än 25 år i nyskapande musik. Dom reste sig ur skuggan och askan efter Ian Curtis död och bandet Joy Division som lades ned. Så istället blev det världens främsta danspionjärer i synt och dansmusikens traditioner. Så nu får Dr Indie säga att med legendariska låten Blue Monday så säger jag snyft och farväl.

Dr Da Capo recenserar nya Black Rebel Motorcycle Clubs skiva Baby 81 som till stora delar är det mest lysande jag har hört i år och då har jag ändå hört ruskigt bra med musik. Dom finner sin Jesus And The Mary Chains vägar korsa deras alternativa rock. Nattsvart och bara alltför bra.

Buspojkarna i svenska favoritduon The Tough Alliance släpper en av sommarens bästa singlar: First Class Riot VLS. Snabb snygg och så där oerhörd rolig pop så att man glimmar till, vill knäppa upp kavajen, om man har den på sig. Jag blir som vanligt löjligt lycklig över denna leksakspop. Mera sådant tack.

Sommarens läckraste r&b-låt kommer utan att jag tvekar en sekund från underbara sexiga Rihanna. Hennes låt Umbrella med Jay Z är bara bäst. Jay Z som släppte en medioker comeback behöver det här. Rihanna bestämmer och styr över världen i min sommar.

The Horrors.Lustigt nog så gjorde svenska metallmagasinet Close Up en intervju med Dr Da Capofavoriterna The Horrors i majnumret av tidningen. Jag undrar bara varför dom hamnade där och inte i Sonic som borde passa dessa unga herrar bättre. Men det var en kul kort liten chat med allas nya favoriter till band The Horrors. Dom rockar så där fett som bara The Libertines gjorde när de fortfarande var ett av Englands coolaste rockband.

Babyshambles.När vi ändå talar om The Libertines som det förra coolaste rockband innan de sprack 2004 efter enbart två skivor. Så har dess forne frontman Peter Doherty och flickvännen Kate Moss varit tidningsfavoriterna ett bra tag. Men Peter Dohertys nya band Babyshambles skulle ha besökt Sverige flertalet gånger men ställt in sina konserter. Nu var det dags igen på grund av skivinspelning. När får vi se dom tro?

Guns N’ Roses.Nu har jag äntligen hört på nätet låtar som florerar från Guns N’ Roses numera legendariska uppskjutna platta Chinese Democracy. Det skulle ha kommit för länge sedan men har hela tiden skjutits upp av olika anledningar. Men de låtar jag hörde var en stor besvikelse och dom förlorar sig i ointressanta stycken av vadå. Så den här skivan skulle man nog kunna låta vara kvar i källaren. Den var långt ifrån Guns N’ Roses mästerliga album. Utan tveksamt trams som borde få vara där den hörde hemma. Outgiven.

The Game är på ingång i Sverige för konsert och återigen skall han visa att han är den hårdaste av de hårda från USA:s hip hopvärld. Jag blir nästan löjlig glad åt att lyssna på The Games nya ep The Real Doctor’s Advocate för den är hård, träffsäker attitydsbetonad attack mot en ohederlig omvärld — sett ur The Games ögonvrår naturligtvis.

En rolig artist inom dansmusikens technovärld är nuförtiden Bob the Dirty Batist. Han gör en liten skiva som fått namnet Sound Experiment A1. Den dansar du genom världen med förundrade ögon. Kolla även alternativa rockarna i gruppen Meet John Doe. Jag gissar på att gruppen vill hylla sångaren och låtskrivaren John Doe från gamla punkbandet X som släppte en soloplatta för några år sedan. Den här gruppens alternativa rock på en ep är bäst just nu.

Musik

2Pac — The 10th Anniversary Collection & Styles P — The Ghost Sessions

Amerie — Because I Love It & Tank — Sex Love & Pain

Anna Nygren — In a Sentimental Mood

Bananarama — The Greatest Hits & More More More, Cyndi Lauper — Very Best of Cyndi Lauper & Sophie Ellis-Bextor — Trip the Light Fantastic

Beverly Knight — Music City Soul

Black Rebel Motorcycle Club — Baby 81

Brett Anderson — Brett Anderson

Chris Cornell — Carry On

Docenterna — Jag tar mitt liv med popmusik: 1980–2007

Dr. Indies musikmix VIII

Dream Theater — Systematic Chaos

E3 — One Soul, Carla Diamond — Unearthed, Paul Taylor — Ladies Choice & Rihanna — Good Girl Gone Bad

Eldkvarn — Svart Blogg

Ella Fitzgerald — Forever Ella & Michael Buble — Call Me Irresponsible

Ghost Club — Suicide Train

Hans Appelqvist — Sifantin och mörkret

Joan Armatrading — Into the Blues

George Jones — 40 Years of Duets, Jason Michael Carroll — Waitin’ in the Country & JJ Grey & Mofro — Country Ghetto

R. Kelly — Double Up, Carl Thomas — So Much Better & Daddy Yankee — El Cartel: The Big Boss

Korta musikrecensioner XXIX

Laakso — Mother, Am I Good Looking?

Manic Street Preachers — Send Away the Tigers

Paul McCartney — Memory Almost Full, Maps — We Can Create & The Bravery — The Sun and the Moon

Megadeth — United Abominations (Miss Vampyria)

Ozzy Osbourne — Black Rain

Pain — Psalms of Extinction (Miss Vampyria)

Paul Weller — Hit Parade

Peter Green — Supernatural

Pluxus — Solid State & Slagsmålsklubben — Boss for Leader

REO Speedwagon — Find Your Own Way Home

Sällskapet — Sällskapet

Scorpions — Humanity-Hour 1

Sinéad O’Connor — Theology

Sizzla — Reggae Salute, DJ Rondon — Dancehall Reggae 40 & Svenska Akademin — Gör det ändå

The Chemical Brothers — We Are the Night

Traste & Superstararna — Du din jävla sopa

Travis — The Boy with No Name

U.D.O. — Mastercutor

Rufus Wainwright — Release the Stars & Thomas Hellman — Departure Songs

Wilco — Sky Blue Sky