Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Musik

Dr. Indies musikmix IX

 • Led Zeppelin.Nu är det dags för nästa återförening i musiksvängen. Nu handlar det om Led Zeppelin som skall återförenas tillfällig, enligt källorna. Så handlar det om att hylla John Bornham som avled i sviterna av diverse preparat efter ett hårt liv i rockens namn. Sonen Jason skall tillsammans med John Paul Jones, Robert Plant och Jimmy Page blir dom ett vackert team som är bara för bra att inte låta bli att rapportera. Det måste bli en av årets stora överraskningar.
 • I senaste numret av tidskriften Denimzine så har dom tillsammans med The Hellacopters givit ut en singel som medföljer nya numret. The Same Lame Story. En ganska tillbakadragen garagerockplåga som biter sig fast i min skalle under sommaren. Rocka loss med tidningen och den nya the Hellacoptersingeln. Det är dom båda värda.
 • Det är fint när man kan få tag i bra gratismusik på nätet: Nu finns det sajter med intressant musik som finns på mp3-filer.
 • Martin Rössells intressanta band Dom Dummaste ger ut sina alster från åren som de varit aktiva. Se deras hemsida där man kan tanka ned en hel hög med låtar. Mums säger Dr. Indie. DOMDUMMASTEFYLLER25
 • Vorpal är en annan stor och intressant artist som givit ut sin skiva The End på gratis mp3:or. Det är trevligt med ny musik som man slipper betala för som dessutom är helt gratis. Håll till godo — Vorpa — The End FREE Mp3 AlBUM!!!
 • Tidskriften Sonics medarbetare Johan Jacobsson lägger ut sina favoritartister på denna sida — soundofsuburbia’s Music Profile – Users at Last.fm Ett litet plus är att man kan lyssna på radio också. Med alternativa musiken i högsta grad.
 • Peter Guralnick är mannen som man bör läsa om du vill veta något om Elvis Presleys liv och konstnärskap. Hans två böcker: The Unmaking of Elvis Presley- Careless Love och Last train to Memphis är numera klassiska verk som bör täcka hela hans liv på ett seriöst bra sätt. Sådana böcker vill jag läsa mera av.
 • Cat Stevens.Äntligen ser jag den numera legendariska Cat Stevens Earth Tour från 1976 som finns tillgänglig på dvd. Det är en vacker, svängig skön konsert där hans alla starkaste och vackraste varmaste låtar brinner av en inre skönhet. Köp denna dvd och du får ett mirakel på köpet.
 • Ryktena hade föregåtts under flera månader att The B-52s skulle återförenas efter nästan 15 års bortvaro från musikbranschen. Men nu kan man i Mojo läsa om att det är sant. Fred Schneider håller låda och öppnar för ett nytt album i år. Snygga Kate Pierson som är född 1948 och har sjungit med REM och givit ut något soloalbum plus Cindy Wilson är alltså spelsugna igen och vill med Fred göra ett album. The B-52s är ett av det mera roliga postpunk eller mera new waveband som uppträdde i slutet av 70-talet. Med humor och kraft så gjorde dom underhållande skivor. Så det skall bli kul att lyssna på deras nya album 15 år efter deras senaste Cosmic Thing från 1992. Mitt favoritalbum är miniskivan Mesopotamia 1982 producerad av Talking Heads chef David Byrne. Det är roligt att musiken blir kul igen.
 • Peter LeMarc.Peter LeMarc släpper ett nytt album tredje oktober. Det står inget om det på hans hemsida. Men det finns annat roligt på hemsidan som refuseringsbreven från korkade skivbolag som ändå inget fattar något av hans musikalitet. Den nya skivan väntar vi på med nöje Peter LeMarc
 • Tuaregfolket har producerat en del bra väldsmusiker av rang som gjort vår musik så mycket mera berikande än vad någonsin har trott. Ali Farka Toure eller som denna grupp Tinariwen som gjort succe med ett nytt album som jag i skrivande stund inte har lyssnat på. Men deras debutalbum från 2001 The Radio Tisdas Sessions är grymt bra. Långa melodiska ökenbluesiga sånger som sveper likt ökenvinden och piskar, viskar med len sand genom kropp och själ. Det är musik för min enkla uppenbarelse.

Musik

50 Cent — B.C. Before Curtis & T.I. — T.I. vs. T.I.P.

Akon — In My Ghetto

Aleksandr Skrjabin — Vers la flamme

Alf — Din gråtande clown

Bon Jovi — Lost Highway

Crowded House — Time of Earth

Dale Watson — From the Cradle to the Grave

Dark Tranquillity — Fiction (Miss Vampyria)

Dr. Indies musikmix IX

Evanescence — Justice

Freedom Call — Dimensions

Gary Glitter — Many Happy Returns: The Hits & Sweet — Hit Collection

Graham Parker — Don’t Tell Colombus

Happening, Alive and Nasty: The EMI Punk Singles Collection & Bad Religion — New Maps of Hell

Interpol — Our Love to Admire

Justice — Cross, Lifehouse — Who We Are & David Guetta — Pop Life

Korta musikrecensioner XXX

Marilyn Manson — Eat Me, Drink Me

Mauro Scocco — Ljudet av tiden som går & Per Gessle — En händig man

Mavis Staples — We’ll Never Turn Back & Carla Thomas — The Queen Alone

Mustasch — Latest Version of the Truth

Nouvelle Vague — Bande a part

Patti Smith — Twelve

Poison — Poisond & Velvet Revolver — Libertad

Ryan Adams — Easy Tiger

Lisa Rydberg & Gunnar Idenstam — Bach på svenska

Scariot — Momentum Shift

Smashing Pumpkins — Zeitgeist

Soundtrack för sommaren

Svensk Postpunk Klassiker

The Police — The Police, Tim Armstrong — A Poets Life, Social Distortion — Greatest Hits & No Fun at All — Touchdown

The Polyphonic Spree — The Fragile Army

This Perfect Day — Setting Things Straight 1987–2007

Tinariwen — Aman Iman: Water Is Life

Traveling Wilburys — The Traveling Wilburys Collection

W.A.S.P. — Dominator (Miss Vampyria)