Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Biofilm

Death Proof (Grindhouse)

Har gått och längtat efter mer Quentin Tarantino efter senaste KILL BILL 2, det är något med Tarantinostilen som attraherat mig redan från starten med Four Rooms (1995) och genombrottet Pulp Fiction (1994).

Tarantino stilen är makalöst cool, blodig och filmerna har alltid de rätta ”oneliners” och manusen är välarbetade in i minsta detalj, allt som visas på vita duken kommer igen i manuset eller i en annan film av Tarantino, det är som en evighetshistoria nästan.Allt kokar och bubblar i en stor gryta av Quintin Tarantinofantasi och kreativitet.

Nu äntligen 1 juli släpptes Tarantinos nya biofilm Death Proof (aka Grindhouse) och Tarantino har återigen slängt in skådespelaren Kurt Russel (som för mig förblir mannen som spelade Snake Plissken i Flykten från L.A.) som den mördande stuntmannen Mike, en riktigt obehaglig slempropp till karl, söta skådespelaren Rose McGowan (med i TV serien Förhäxad/Charmed) som får falla offer för grymma sadistiska stuntmannen Mike, ett gäng tjejer som är ute och festar loss en kväll som inte riktigt sluta som de trodde,-Rosario Dawson (som Abernathy), Venessa Ferlito (som Butterfly),Jordan Ladd (som Shanna), Sydney Tamiia Poitier(som Jungle Julia) Mary Elizabeth Winstead (som Lee) och Tracie Thoms (som Kim).

Dessa tjejer är säkert vackra gudinnor i många mäns ögon (speciellt i Quentins) men jag är ärligare än så, de har inte ”det” som gör en skådespelerska trollbindande på vita duken, förutom Rose McGowan då.

Sen var det sorligt trist första timmen av filmen med tjejsnack och jag höll nästan på att lämna biosalongen,så uttråkad var jag, jag hade ju sett fram emot blodiga scener och bilkrascher, men efter att ha suckat, gäspat och nästan somnat i biostolen efter det som kändes som en chick-flick drog det igång med en jävla smäll, det var då filmen Death Proof fick ett värde för min del.

Men gå och se Death Proof om du vill veta vad tjejer pratar om när killar inte är ni närheten, om ni vill se biljakter som visar ALLT och se blodet skvätta, but remember,som vanligt är detta inget för känsliga tittare.

Tarantino själv hoppar såklart in i filmen en liten stund som Warren,bartendern i baren där mycket av filmen utspelas.

Extra cool info om DeathProof/Grindhouse: Zoe Bell är i sitt esse som stuntkvinnan från Nya Zeeland, vilket hon är i verkligheten också.

Zoe Bell var stuntkvinnan som fick vara Uma Thurmans ”The Bride” dublett i KILL BILL.

Miss Vampyria

Musik

Arbogast — Too Proud to Stick to Winners

Bad Brains — Build a Nation

Dan Berglund — Såna som vi… & Lars Demian — Välkommen hit

Bonde do Rolê — With Lasers

Boz Scaggs — Runnin’ Blue

CocoRosie — The Adventures of Ghosthorse and Stillborn

The Detroit Cobras — Tied & True & Nick Lowe — At My Age

Editors — An End Has a Start, Tunng — Good Arrows, Richard Hawley — Lady’s Bridge, Joseph Ruarri — Tales of Grime & Grit, Unkle Bob — Sugar and Spite, The Enemy — We’ll Live & Die in These Towns & The Marzipan Man — Stories

Green Day — Transmissions

Ian Hunter — Shrunken Heads

Iron Savior — Megatropolis

Korn — Untitled & Nick Black — Hollow

Korta musikrecensioner XXXI

Mörbyligan — persona non grata?

Prince — Planet Earth

Soulsavers — It’s Not How Far You Fall, It’s the Way You Land & Specimen — Electric Ballroom

Taken by Trees — Open Field

The High Llamas — Can Cladders

The White Stripes — Icky Thump

Turbonegro — Retox

Wicked Little Dolls — Wicked Little Dolls