Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Biofilmer

Transformer

Regi: Michael Bay

5 @@@@@

Harry Potter och Fenixorden

Regi: David Yates

3 @@@

Transformer.Jag ser två filmer som uttrycker populärkulturella föreställningar om livet och världen. Men det är inte alltid lika tydligt att filmerna svänger eller rockar på. Men det rockar fett om Transformer som film. Tv-serien om onda och goda robotar eller bioorganismer av stål slåss för att utrota respektive att rädda mänskligheten från utrotning. Det är en enda lång härlig actionfilm från första rutan till sista som ger mig gåshud och jag bara älskar kanonmaten som filmen formligen skickas ut till den stora världen.

Det är sådant som för tillfället gör biosommaren så underbar. Jag älskar den här filmen Transformer för att den är underhållande i kubit, kvadrat och i ekvation.

Harry Potter och Fenixorden.Harry Potter blir mörkare och nattsvartare i varje film. Ju mera som Voldermort närmar sig världen så blir allting besvärligare för Harry Potter med gäng. Men det är för många små problem med filmerna som börjar göra sig tydligare. Första två filmerna var perfekta medan de filmer som följer låter tekniken ta över dialogen. I den nya är det för mycket dialog och för många långtråkiga passager som slår ned på filmens tempo. Nu är det lagom med effekter och tekniken vid filmens klimax ? slutstriden är riktig fyndigt och bra. Men det är Transformer som bör gälla i år.

Musik

Arbogast — Too Proud to Stick to Winners

Bad Brains — Build a Nation

Dan Berglund — Såna som vi… & Lars Demian — Välkommen hit

Bonde do Rolê — With Lasers

Boz Scaggs — Runnin’ Blue

CocoRosie — The Adventures of Ghosthorse and Stillborn

The Detroit Cobras — Tied & True & Nick Lowe — At My Age

Editors — An End Has a Start, Tunng — Good Arrows, Richard Hawley — Lady’s Bridge, Joseph Ruarri — Tales of Grime & Grit, Unkle Bob — Sugar and Spite, The Enemy — We’ll Live & Die in These Towns & The Marzipan Man — Stories

Green Day — Transmissions

Ian Hunter — Shrunken Heads

Iron Savior — Megatropolis

Korn — Untitled & Nick Black — Hollow

Korta musikrecensioner XXXI

Mörbyligan — persona non grata?

Prince — Planet Earth

Soulsavers — It’s Not How Far You Fall, It’s the Way You Land & Specimen — Electric Ballroom

Taken by Trees — Open Field

The High Llamas — Can Cladders

The White Stripes — Icky Thump

Turbonegro — Retox

Wicked Little Dolls — Wicked Little Dolls