Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Poppunk

Green Day — Transmissions

Green Day — Transmissions.Jag har varit kritiskt mot Green Days utveckling sedan länge och med sin värdelösa skiva American Idiots då dom tyvärr blev ett band som anammade den MTV-punkestetik som råder i dagens punkscen. Vi har band såsom Good Charlotte, Blink 182 och andra grupper som ser ut som pojkband men försöker skrämma oss med sin attityd. Tyvärr är deras musik oftast värdelös skräp som saknar punkens råa styrka, dess finess och klass som den en gång i tiden besatt. Men som nuförtiden har försvunnit och ersatts av en enkel ful kommersiell punk som skall säljas till en hungrig tonårspublik. Det är synd att Green Day skulle hamna i samma fack som dessa nya punkband. Men det fanns en tid under 90-talet då Green Day spelade in suveräna popunkalbum som verkligen gav mig någonting att lyssna på med nöje och glädje.

Det kom ut tre bra album i en följd som innehöll bra låtar, rolig lyrik och fart i musiken som jag tog till mig och lärde mig att älska under en kort period på 90-talet.

Jag talar om följande album

Dookie 1994

Insomniac 1995

Nimrod 1997

Efter dessa plattor tappade jag intresset för att bandet började bli tråkig och slapp i sin musikalitet. Men så kommer den här skivan som är liveinspelad med bandet och dom börjar äntligen på Transmissions låta starka, tajta och framförallt det viktigaste är att musiken också börjar kännas relevant att lyssna på och verkligen kan engagera mig som lyssnare när det deras nya skiva. Jag önskar och tror att det kan börja bli roligt igen på att lyssna på Green Day utan att det blir fel. Tack för det Green Day och fortsätt gärna i denna stil så kommer jag att tillhöra era beundrare igen.

Musik

Arbogast — Too Proud to Stick to Winners

Bad Brains — Build a Nation

Dan Berglund — Såna som vi… & Lars Demian — Välkommen hit

Bonde do Rolê — With Lasers

Boz Scaggs — Runnin’ Blue

CocoRosie — The Adventures of Ghosthorse and Stillborn

The Detroit Cobras — Tied & True & Nick Lowe — At My Age

Editors — An End Has a Start, Tunng — Good Arrows, Richard Hawley — Lady’s Bridge, Joseph Ruarri — Tales of Grime & Grit, Unkle Bob — Sugar and Spite, The Enemy — We’ll Live & Die in These Towns & The Marzipan Man — Stories

Green Day — Transmissions

Ian Hunter — Shrunken Heads

Iron Savior — Megatropolis

Korn — Untitled & Nick Black — Hollow

Korta musikrecensioner XXXI

Mörbyligan — persona non grata?

Prince — Planet Earth

Soulsavers — It’s Not How Far You Fall, It’s the Way You Land & Specimen — Electric Ballroom

Taken by Trees — Open Field

The High Llamas — Can Cladders

The White Stripes — Icky Thump

Turbonegro — Retox

Wicked Little Dolls — Wicked Little Dolls