Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Konsert

Metallica

Stockholms stadium 12 juli

Metallica.Fyrverkerier, bomber och smatter knockar oss totalt när vi ser Metallicas storartade klassiska trashmetall dåna över oss likt Tors hammare. Det är en hel världsbild av 80-talets tidigaste trash som nu forsar fram och vi övriga i publiken är saliga. Det är mäktigt att se ett band som har Black Sabbaths tyngd och en melodisk kärna i sina låtar. Det blir till slut musik som driver fram kraften och plötsligt förvandlas allting till en megashow. Jag blir även förundrad över hur ett band som inte släppt någon skiva ändå kan turnera och skapa en monstershow utan dess like. Dom blandar friskt från sin karriär och dom har många alster ur sin repertoar att ta ifrån. Konserten är magisk och fullständigt lysande. Det finns bara energi och kärlek mellan Metallica och oss i publiken.

Låtarna kommer i omlopp och nya bassisten Robert Trujillo är en av de mera coola killarna (ex-Suicidal Tendencies) gör ett bra jobb i Metallica. Det är en show som brakar och kastar ut musiken som taggtrådiga stora punkiga bomber vilket briserar och vi vill bara ha mera av denna vara. Monstret har vaknat och allting är en fördärvlig skön atombomb med världens bästa hårdrockslåtar från ett av världens bästa hårdrocksband. Dom har inget att bevisa längre.

Metallica får alla Mtv-band, emokajaler och trötta fejkade pojkpband i hårdrockstappning att verka trötta och patetiska. Mera fantastiskt än så här kan det inte bli.

5 @@@@@

Musik

Konsert

Metallica

Arbogast — Too Proud to Stick to Winners

Bad Brains — Build a Nation

Dan Berglund — Såna som vi… & Lars Demian — Välkommen hit

Bonde do Rolê — With Lasers

Boz Scaggs — Runnin’ Blue

CocoRosie — The Adventures of Ghosthorse and Stillborn

The Detroit Cobras — Tied & True & Nick Lowe — At My Age

Editors — An End Has a Start, Tunng — Good Arrows, Richard Hawley — Lady’s Bridge, Joseph Ruarri — Tales of Grime & Grit, Unkle Bob — Sugar and Spite, The Enemy — We’ll Live & Die in These Towns & The Marzipan Man — Stories

Green Day — Transmissions

Ian Hunter — Shrunken Heads

Iron Savior — Megatropolis

Korn — Untitled & Nick Black — Hollow

Korta musikrecensioner XXXI

Mörbyligan — persona non grata?

Prince — Planet Earth

Soulsavers — It’s Not How Far You Fall, It’s the Way You Land & Specimen — Electric Ballroom

Taken by Trees — Open Field

The High Llamas — Can Cladders

The White Stripes — Icky Thump

Turbonegro — Retox

Wicked Little Dolls — Wicked Little Dolls